Ein-de-lijk kan ik er een punt achter zetten. Mijn slaapkamermetamorfose is klaar! Man man, ik ben er gewoon drie maanden mee bezig geweest?! Ik heb helaas geen echte “before” foto’s, maar wel een hele hoop “after” exemplaren. En waar nou echt de meeste tijd in ging zitten? In het uitmesten natuurlijk 😉

6 grofvuilzakken tot de nok gevuld

In mijn slaapkamer was het namelijk een mega-puinhoop. En hij is overigens allesbehalve groot te noemen. Ik woon in een jaren-30 woning, en vroeger sliepen ze met wel 5 kinderen in deze kamer. Dat weet ik van mijn buurvrouw, haar (wijlen) man woonde in mijn huis vroeger.

De troep die ik door de jaren heen had verzameld, was een berg om U tegen te zeggen. Ik denk dat ik zeker wel 6 grofvuilzakken tot de nok gevuld heb weggedaan, en die kwamen echt alleen uit de slaapkamer. Onder mijn bed stond het vol kratten met oude babykleertjes van Mia. Propvolle lades puilden uit van de panty’s en BH’s die al 10 jaar het licht niet hadden gezien. En van de troep op mijn toilettafel nog maar te zwijgen. Hoeveel bende kan een mens in godsnaam hebben?!

Voor mijn slaapkamermetamorfose had ik 3-4 weken ingecalculeerd. Uiteindelijk heb ik er maar liefst drie maanden over gedaan! En nog steeds kun je de linker kledingkast maar beter gesloten laten 😉

Helemaal "Feng Shui" - m'n bed op een andere plek

Met zoveel troep in je slaapkamer is het al niet lekker slapen. Maar wist je dat de plek van je bed ook veel kan doen voor je nachtrust? Volgens de Feng Shui filosofie kun je het bed beter niet recht tegenover de deur plaatsen, want dit maakt je van nature kwetsbaar en je bent dan teveel blootgesteld aan de direct binnenkomende energiestroom. Je bed plaats je het liefst schuin tegenover de deur zodat je er wel direct zicht op hebt.

Ook een punt om rekening mee te houden is dat je (tweepersoons) bed niet met één van de zijkanten tegen de muur staat. Je moet dus van beide kanten kunnen instappen en niet vanuit een hoek als het even kan. De beste balans creëer je als het bed in het midden staat tegen de muur.

  Nieuwe raambekleding

  Het oude rolgordijn was eigenlijk nog niet eens zo oud, ik denk 3 jaar? Maar goed, zelf ingemeten en dat had ik beter niet kunnen doen… De bedoeling was dat het rolgordijn een zonverduisterende werking zou hebben, maar door de kieren aan de zijkanten was daar allesbehalve sprake van. Datzelfde gold trouwens voor Mia’s kamer, waar ik ook heel slim dacht ingemeten te hebben.

  Tijd voor nieuwe raambekleding dus!

  Ik kies voor plisségordijnen van Veneta.com, met een zgn. top-down bottom-up systeem. Voor mijn kamer in een mooie naturel print (het lijkt een beetje op een honingraat als je dichtbij komt) en voor Mia’s kamer in effen wit.

  Uiteraard laat ik ze dit keer vakkundig inmeten en als de Veneta.com monteur komt om ze in te hangen, ervaren we toch zo’n luxe. Ze hangen helemaal strak en van kiertjes is geen enkele sprake!

  Superhandig dat ik kan bepalen of ik de plisségordijnen door het top-down bottom-up systeem deels geopend of gesloten wil hebben. Zo kan ik heel mooi spelen met het zonlicht. Hoewel ze in de zomer toch vooral helemaal gesloten zullen zijn. Wij hebben namelijk een plat dak en geen zolder, dus het wordt echt bloody hot in onze slaapkamers. Een plus van deze plisségordijnen is ook nog eens dat ze isolerend en geluidswerend werken

  Ook fijn: de trekkoorden van de Veneta.com plisségordijnen hebben een kidsfriendly dopje. Als je kindje erin blijft hangen schiet het automatisch los. Nou is Mia geen kindje meer met haar 16 jaren, maar wat onze (speelse) katten betreft kan dit nog wel eens van pas komen.

  Nieuwe verlichting

  “Bon, jij moet echt eens een goed lichtplan overwegen in je huis.” Aldus mijn broertje enige tijd terug. Daar ben ik mee aan de slag gegaan en in de woonkamer heb ik al wat prachtige lampen toegevoegd aan het interieur. Ik ben fan van de verlichting van Directlampen.nl. Ruime keuze, heel erg betaalbaar en goede kwaliteit. Dat wilde ik ook in de slaapkamer en zo kwam ik weer terecht bij Directlampen.nl. Ik kies voor een mooie, rotan lamp die prachtig licht geeft op het plafond.

  Hulptroepen bij de elektra

  Zo goed als alles in de slaapkamer heb ik zelf opgehangen, behalve dus de plisségordijnen en deze lamp. Gelukkig wil Marco (Ilja’s man) me wel helpen en binnen no time hangt ‘ie, exact in het midden van mijn bed.

  Verder heb ik aan mijn kant van het bed een handige witte schaarlamp. En aan de andere kant – daar waar Mia nog wel eens in slaap wil vallen – heb ik een prachtige zwarte lamp met gouden binnenkant. Wat een plaatjes vind je niet?

   Dealtje via Marktplaats

   Goed, de basis is er: bed, raambekleding, verlichting. Een ding zit me nog dwars, en dat is mijn oude toilettafel. Het ding heb ik al sinds 1987 en is me al heel wat verhuizingen gevolgd. Maar wat is hij toch kolossaal en jeetje, eigenlijk ben ik er na 30 jaar wel een beetje op uitgekeken. Sorry, ik kan zo 1-2-3 geen foto van de toilettafel vinden. Maar in dit artikel: Maaam, waarom hebben wij zo $%^& dieren in huis, zie je een verstopt hoekje van de toilettafel terug.

   Via Marktplaats kom ik in contact met een handelaar in retro meubelen en hij heeft een geweldige jaren 60 kast die in mijn slaapkamer perfect zou passen. Zou hij niet willen ruilen? En ja hoor! Ik moet nog een klein bedrag bijbetalen voor het transport maar binnen 2 dagen komt hij de oude toilettafel ophalen en de “nieuwe” kast neerzetten.Deze kast komt uit een kerk en deed er jarenlang dienst als opbergruimte voor bijbels. Leuk toch, zo’n item met een bijzonder verhaal.

    

   Aankleden met leuke accessoires

   Zo, dan kan nu het echt leuke werk beginnen, het inrichten van de slaapkamer met leuke accessoires. Een winkel waar ik altijd goed slaag is Deens.nl. Een online shop met geweldig leuke spulletjes voor in je huis. Boven de kast heb ik wat spiegels gehangen en de oude hoedjes van mijn opa. Op de kast staat verder een IJffeltoren, die ik met Mia daadwerkelijk uit Parijs heb gehaald (zij wilde hem weggooien, maar dat kon ik toch echt niet over mijn hart verkrijgen). Verder drie waxinelichthouders van keramiek, die ik bij Deens.nl vandaal haalde. 

    De grote wandposter met spar is gemaakt van stof. Ik vind het een prachtding maar misschien is hij toch wel een beetje “kerstig”? Eigenlijk hoort hij ook netjes in het midden van de muur te hangen maar op de plek waar hij nu hangt zat al een schroef stevig in de muur geboord. Ik vind het wel even goed zo 😉  

   Kapstok Kees

   Aan het wandje tussen de twee kastdeuren heb ik de superleuke kapstok Kees gehangen. Aan de grote S haken hangen onder andere:

   • een UE boom box. Sinds mijn ontdekking van Storytel (een luisterboeken app) gebruik ik de box heel erg vaak. Een wasje vouwen op het bed, gaat zoveel fijner terwijl er een lekker muziekje afspeelt of een boek aan me wordt voorgelezen. De box is waterdicht dus kan ook gewoon mee de badkamer in. In bad blijft hij zelfs drijven!!
   • een jute lichtsnoer van Madam Stoltz met een zwarte fitting met trekkoordje. Ik heb er een bollamp ingedraaid die heel mooi, zonnig licht geeft.
   • 2 plantenhangers, ook via Deens.nl. In de rechter hangt de zgn. spinnenplant. Neenee, deze trekt geen spinnen aan (hoop ik) maar dankt zijn naam aan de stekjes die eraan groeien, die een beetje de vorm van een spin hebben. In de linker hangt de erwtenplant.
   Gehaakte sprei door moeders

   Mijn moeder had ooit voor mijn verjaardag een prachtige sprei gehaakt. Alleen qua kleuren vond ik hem niet meer helemaal passen bij de huidige look van mijn slaapkamer. Of ze geen zin had om een nieuw exemplaar te haken, en dan gelijk wat groter. Nou, dat wilde ze wel. En als mijn moeder eenmaal de smaak te pakken heeft dan doet ze echt niet onder voor een breimachine hoor. In no-time was de sprei klaar! Hij is geweldig vind je niet?

    En verder...

    Op de andere foto’s op het bed zie je beddengoed dat ik bij Wehkamp gekocht heb. Hun eigen merk – Wehkamp’s Own – is echt heel fijn en heel goed betaalbaar. Ik ging precies shoppen op een moment dat op al het beddengoed gold: 2 halen 1 betalen.

    Verder staat er naast mijn bed een schaaltje met edelstenen. Die zie je eigenlijk door mijn hele huis wel terug. Ik ben dol op deze stenen en dat ze mogelijk speciale krachten hebben, vind ik alleen maar mooi meegenomen.  In een ander hoekje staan 2 oude koffers (klopt, ze zijn gevuld met leftover herinneren waar ik tijdens het uitzoeken echt geen afstand van kon doen)  met daarop wat boeken en een antieke hond (ooit gekocht op een vlooienmarkt in Praag).

    En, vind je de slaapkamermetamorfose geslaagd?

    Ik kan je dus geen foto’s van voor de metamorfose laten zien, maar met deze 24 (!!) foto’s krijg je in ieder geval een heel goed idee van wat ik aangepakt heb.

    En nu ben ik natuurlijk benieuwd… vind je het leuk geworden?