Yes gelukt! Een HELE bloemkool uit de slowcooker. En gewoon weer in 1 keer, net als de witlof uit de slowcooker van laatst… En lekker dat ‘ie was! Bloemkool vind ik heerlijk en het blijkt ook nog eens een supergezonde groente te zijn. Ik eet bloemkool rauw als tussendoortje maar net zo lief (liever!) gekookt. Een hele bloemkool in de slowcooker bereiden blijkt een fluitje van een cent.

Wat heb je nodig

 1. Een bloemkool, die je goed hebt gewassen en waar je de bladeren vanaf hebt gehaald.
 2. Olijfolie en specerijen en kruiden. Ik maak een marinade van een scheut olijfolie en theelepel Zwolse Stoof kruiden (van Jonnie Boer te koop o.a. bij AH) en kwast hier de bloemkool mee in. Je kunt natuurlijk ook andere smaakmakers gebruiken (kerrie of mosterd bijvoorbeeld) of roomboter in plaats van olijfolie.
 3. Een scheutje water.

Ik maak mijn hele bloemkool klaar in een ronde Crockpot slowcooker van 4,7 liter. Een grotere slowcooker kan uiteraard ook, maar ik denk dat een kleinere pan voor een hele bloemkool niet gaat lukken.

Ramen bowl met varkenshaas – slowcooker recept

Dacht jij ook, net als ik, dat Ramen een noodle soort is (zoals mihoen, soba, etc.)? Niet dus. Ramen is de naam voor een van oorsprong Japanse maaltijdsoep met noodles. En Ramen kan je maken in duizenden varianten, met vlees, vis, groenten, noem maar op. Maar, en nu...

Hele bloemkool uit de slowcooker

Yes gelukt! Een HELE bloemkool uit de slowcooker. En gewoon weer in 1 keer, net als de witlof uit de slowcooker van laatst... En lekker dat 'ie was! Bloemkool vind ik heerlijk en het blijkt ook nog eens een supergezonde groente te zijn. Ik eet bloemkool rauw als...

Witlof uit de slowcooker (met ham, kaas en krieltjes. Smullen!)

Voor wie dol is op witlofschotel én in het bezit is van een slowcooker: wist je dat je heerlijke witlof uit de slowcooker kunt maken?! En ja hoor, met ham, kaas en aardappelen. Lekker Hollands, heel eenvoudig te maken en gewoonweg smullen! Witlof supergezond Witlof...

Winnen: retro slowcooker (1,5 liter)

Ken jij de superleuke retro slowcooker modellen van het merk Swan al? Fantastisch om te zien en ze doen ook nog eens heel prima hun werk. OHIMP geeft een 1,5 liter exemplaar weg, in mintgroen of creme. Welke kleur zou jij kiezen? Slowcookers heb je in allerlei...

Slowcookerrecept: sambal

Ik vind echt (bijna) alles lekker. Met 1 grote maar: ik kan niet goed tegen pittig eten. En zeg nou niet dat het een kwestie van wennen is! Ik heb het echt geprobeerd. Het lukt me gewoon niet. Mijn lippen staan bij het kleinste pepertje al in de fik en ik proef echt...

Zo gezond is bloemkool

Bloemkool is een enorm gezonde groente. Het zit vol met voedingsstoffen als vitaminen, mineralen en fytonutriënten.  Ook zit er in bloemkool veel vitamine C, relatief veel vitamine K, B6, B11 en een beetje vitamine B1, B2 en B3. Bloemkool is goed voor:

 • het hart. Ontstekingen op celniveau in het bloed zijn er mede oorzaak van zijn dat mensen hart- en vaatziekten ontwikkelen. Glucorafanine is een stof die in broccoli en bloemkool zit die de ontstekingen kan tegen gaan.
 • De spijsvertering, o.a. door de vezels in bloemkool.
 • Doordat bloemkool de spijsvertering bevordert helpt het tegen de ziekte van Crohn.
 • En verder helpt bloemkool tegen andere stofwisselingsziekten waaronder chronische ontstekingen van het maag-darmkanaal, prikkelbaredarmsyndroom, stofwisselingsyndroom, colitis ulcerosa en diabetes type 2.
 • En alsof dat nog niet genoeg is: bloemkool werkt ook  tegen insulineresistentie, obesitas en reumatoïde artritis.

Bloemkool bevat vooral veel calcium en vitamine C. 125 Gram bloemkool is al goed voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.” Mens en Gezondheid info

Bloemkool marinade

Jonnie boer ras el hanout

Ik kwast de bloemkool in met een tl Zwolse Stoof kruiden en een flinke scheut olijfolie. Je kunt natuurlijk ook andere specerijen gebruiken, zoals kerrie, koriander en/of mosterdzaad.

In 4 uur de perfecte, hele bloemkool

hele bloemkool uit de slowcooker

Na slechts 4 uurtjes op low heb je deze perfecte bloemkool uit de slowcooker.

Niet alleen lekker, ook heel mooi

bloemkool uit de slowcooker

De bloemkool uit de slowcooker heeft een perfecte bite. En is het geen plaatje om te zien ook?!

 

Puberproof? Niet voor de mijne...

slowcooker gerechten

“Uhl mam het stinkt hier in huis naar s*it!”

Bereiding slowcooker bloemkool

 • Kwast de bovenkant van de bloemkool in met je marinade.
 • Doe een scheutje water in de schaal van je slowcooker.
 • Leg de bloemkool erin en zet hem voor 4 uur op stand LOW.

Na 4 uur is de bloemkool klaar en ready to eat. Hij is echt perfect gegaard en smaakt heerlijk. De puber wordt niet blij van bloemkool dus ik kan aan de bak. Van de left-overs maak ik een lekkere bloemkoolsoep met o.a. kerrie, kurkuma en kokosmelk. Dat receptje deel ik snel!