Yes gelukt! Een HELE bloemkool uit de slowcooker. En gewoon weer in 1 keer, net als de witlof uit de slowcooker van laatst… En lekker dat ‘ie was! Bloemkool vind ik heerlijk en het blijkt ook nog eens een supergezonde groente te zijn. Ik eet bloemkool rauw als tussendoortje maar net zo lief (liever!) gekookt. Een hele bloemkool in de slowcooker bereiden blijkt een fluitje van een cent.

Wat heb je nodig

 1. Een bloemkool, die je goed hebt gewassen en waar je de bladeren vanaf hebt gehaald.
 2. Olijfolie en specerijen en kruiden. Ik maak een marinade van een scheut olijfolie en theelepel Zwolse Stoof kruiden (van Jonnie Boer te koop o.a. bij AH) en kwast hier de bloemkool mee in. Je kunt natuurlijk ook andere smaakmakers gebruiken (kerrie of mosterd bijvoorbeeld) of roomboter in plaats van olijfolie.
 3. Een scheutje water.

Ik maak mijn hele bloemkool klaar in een ronde Crockpot slowcooker van 4,7 liter. Een grotere slowcooker kan uiteraard ook, maar ik denk dat een kleinere pan voor een hele bloemkool niet gaat lukken.

Slowcooker recept | choco-bananenbrood

Brownies, chocoladetaart, Snickers en eigenlijk alles met chocola. Je kan mij ervoor wakker maken. Maar ontbijten met chocoladetaart schijnt niet zo goed voor je te zijn. Om toch aan mijn dagelijkse chocolade dosis te komen maak ik een slowcooker choco-bananenbrood....

Makkelijk slowcooker kipgerecht

Als je geen zin hebt om uitgebreid te koken, dan is dit slowcooker kipgerecht misschien wel een goed idee. Het is makkelijk te maken en door de bereiding in de slowcooker komen de smaken extra goed tot hun recht. Ben jij trouwens benieuwd naar meer slowcooker...

Slowcooker (kerst)recept: Boeuf Bourguignon

Kerstrecepten, waar moeten ze voor jou aan voldoen? Ik vind het zelf altijd fijn als ik het hoofdgerecht van te voren kan maken. Zo sta ik op de kerstdagen zelf niet te sloven in de keuken, maar klets ik gezellig mee aan tafel. Het mag van mij wel bijzonder zijn, maar...

Slowcooker tips en tricks

Koken in de slowcooker is al heel gemakkelijk. Toch kan het nog beter! De veelgebruikers van de slowcooker hebben al heel wat tips en tricks bedacht. Tijd om die te verzamelen en met jou te delen. Enne, heb jij er 1 die hier nog niet bij staat? Laat het vooral weten...

Slowcooker recept patatje stoof

Soms loopt het gewoon even anders. Dat gebeurt me nogal eens met het avondeten bij ons strandhuisje. Dan heb ik alles in huis, maar zit ik nog zo lekker met mijn wijntje dat het er niet meer van komt om te koken. Dus kook ik vaak 'vooruit' om er zeker van te zijn dat...

Zo gezond is bloemkool

Bloemkool is een enorm gezonde groente. Het zit vol met voedingsstoffen als vitaminen, mineralen en fytonutriënten.  Ook zit er in bloemkool veel vitamine C, relatief veel vitamine K, B6, B11 en een beetje vitamine B1, B2 en B3. Bloemkool is goed voor:

 • het hart. Ontstekingen op celniveau in het bloed zijn er mede oorzaak van zijn dat mensen hart- en vaatziekten ontwikkelen. Glucorafanine is een stof die in broccoli en bloemkool zit die de ontstekingen kan tegen gaan.
 • De spijsvertering, o.a. door de vezels in bloemkool.
 • Doordat bloemkool de spijsvertering bevordert helpt het tegen de ziekte van Crohn.
 • En verder helpt bloemkool tegen andere stofwisselingsziekten waaronder chronische ontstekingen van het maag-darmkanaal, prikkelbaredarmsyndroom, stofwisselingsyndroom, colitis ulcerosa en diabetes type 2.
 • En alsof dat nog niet genoeg is: bloemkool werkt ook  tegen insulineresistentie, obesitas en reumatoïde artritis.

Bloemkool bevat vooral veel calcium en vitamine C. 125 Gram bloemkool is al goed voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.” Mens en Gezondheid info

Bloemkool marinade

Jonnie boer ras el hanout

Ik kwast de bloemkool in met een tl Zwolse Stoof kruiden en een flinke scheut olijfolie. Je kunt natuurlijk ook andere specerijen gebruiken, zoals kerrie, koriander en/of mosterdzaad.

In 4 uur de perfecte, hele bloemkool

hele bloemkool uit de slowcooker

Na slechts 4 uurtjes op low heb je deze perfecte bloemkool uit de slowcooker.

Niet alleen lekker, ook heel mooi

bloemkool uit de slowcooker

De bloemkool uit de slowcooker heeft een perfecte bite. En is het geen plaatje om te zien ook?!

 

Puberproof? Niet voor de mijne...

slowcooker gerechten

“Uhl mam het stinkt hier in huis naar s*it!”

Bereiding slowcooker bloemkool

 • Kwast de bovenkant van de bloemkool in met je marinade.
 • Doe een scheutje water in de schaal van je slowcooker.
 • Leg de bloemkool erin en zet hem voor 4 uur op stand LOW.

Na 4 uur is de bloemkool klaar en ready to eat. Hij is echt perfect gegaard en smaakt heerlijk. De puber wordt niet blij van bloemkool dus ik kan aan de bak. Van de left-overs maak ik een lekkere bloemkoolsoep met o.a. kerrie, kurkuma en kokosmelk. Dat receptje deel ik snel!