Yes gelukt! Een HELE bloemkool uit de slowcooker. En gewoon weer in 1 keer, net als de witlof uit de slowcooker van laatst… En lekker dat ‘ie was! Bloemkool vind ik heerlijk en het blijkt ook nog eens een supergezonde groente te zijn. Ik eet bloemkool rauw als tussendoortje maar net zo lief (liever!) gekookt. Een hele bloemkool in de slowcooker bereiden blijkt een fluitje van een cent.

Wat heb je nodig

 1. Een bloemkool, die je goed hebt gewassen en waar je de bladeren vanaf hebt gehaald.
 2. Olijfolie en specerijen en kruiden. Ik maak een marinade van een scheut olijfolie en theelepel Zwolse Stoof kruiden (van Jonnie Boer te koop o.a. bij AH) en kwast hier de bloemkool mee in. Je kunt natuurlijk ook andere smaakmakers gebruiken (kerrie of mosterd bijvoorbeeld) of roomboter in plaats van olijfolie.
 3. Een scheutje water.

Ik maak mijn hele bloemkool klaar in een ronde Crockpot slowcooker van 4,7 liter. Een grotere slowcooker kan uiteraard ook, maar ik denk dat een kleinere pan voor een hele bloemkool niet gaat lukken.

Curry madras uit de slowcooker

Deze rode curry madras uit de slowcooker is gewoonlijk wat pikant, maar omdat ik daar niet zo dol op ben gebruik ik minder rode peper. En daar heb ik een trucje voor, lees maar snel verder.  Een Madras-kruidenmengsel voor curry komt uit het zuiden van India en bestaat...

Slowcooker fudge (basisrecept met chocolade)

Als iets op dit moment trending is in onze slowcooker recepten Facebook groep, dan is het fudge. De recepten en variaties vliegen me om de oren en alleen al door ernaar te kijken heb ik het idee dat de kilo's me tegemoet vliegen. Niet zo gek dat heel veel mensen hun...

Slowcooker linzensoep | eenvoudig en lekker

Deze slowcooker linzensoep maak je super eenvoudig klaar. Ik gebruikte een verspakket maar de ingrediënten zijn natuurlijk ook los heel gemakkelijk verkrijgbaar. De slowcooker gebruikers onder ons weten het al: het grootste gemak van de slowcooker is dat je de...

Gembersiroop uit de slowcooker

Vroeger vond ik het ronduit goor, de smaak van gember. Maar daar is sinds een tijd verandering in gekomen. Ik ben nu zelfs dol op de smaak van verse gember. Gemberthee, gembershots en gemberlimonade. Laatst maakte ik gezonde gembersiroop uit de slowcooker en deze is...

Erwtensoep uit de slowcooker

Buiten is het nat en koud. Binnen is het maar moeilijk warm te krijgen. Wat een snertweer! Letterlijk. Tijd dus voor... ERWTENSOEP! Na lang verschillende recepten en reacties vergeleken te hebben op allerlei slowcooker Facebook pagina's ben ik eruit. En durf ik met...

Zo gezond is bloemkool

Bloemkool is een enorm gezonde groente. Het zit vol met voedingsstoffen als vitaminen, mineralen en fytonutriënten.  Ook zit er in bloemkool veel vitamine C, relatief veel vitamine K, B6, B11 en een beetje vitamine B1, B2 en B3. Bloemkool is goed voor:

 • het hart. Ontstekingen op celniveau in het bloed zijn er mede oorzaak van zijn dat mensen hart- en vaatziekten ontwikkelen. Glucorafanine is een stof die in broccoli en bloemkool zit die de ontstekingen kan tegen gaan.
 • De spijsvertering, o.a. door de vezels in bloemkool.
 • Doordat bloemkool de spijsvertering bevordert helpt het tegen de ziekte van Crohn.
 • En verder helpt bloemkool tegen andere stofwisselingsziekten waaronder chronische ontstekingen van het maag-darmkanaal, prikkelbaredarmsyndroom, stofwisselingsyndroom, colitis ulcerosa en diabetes type 2.
 • En alsof dat nog niet genoeg is: bloemkool werkt ook  tegen insulineresistentie, obesitas en reumatoïde artritis.

Bloemkool bevat vooral veel calcium en vitamine C. 125 Gram bloemkool is al goed voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.” Mens en Gezondheid info

Bloemkool marinade

Jonnie boer ras el hanout

Ik kwast de bloemkool in met een tl Zwolse Stoof kruiden en een flinke scheut olijfolie. Je kunt natuurlijk ook andere specerijen gebruiken, zoals kerrie, koriander en/of mosterdzaad.

In 4 uur de perfecte, hele bloemkool

hele bloemkool uit de slowcooker

Na slechts 4 uurtjes op low heb je deze perfecte bloemkool uit de slowcooker.

Niet alleen lekker, ook heel mooi

bloemkool uit de slowcooker

De bloemkool uit de slowcooker heeft een perfecte bite. En is het geen plaatje om te zien ook?!

 

Puberproof? Niet voor de mijne...

slowcooker gerechten

“Uhl mam het stinkt hier in huis naar s*it!”

Bereiding slowcooker bloemkool

 • Kwast de bovenkant van de bloemkool in met je marinade.
 • Doe een scheutje water in de schaal van je slowcooker.
 • Leg de bloemkool erin en zet hem voor 4 uur op stand LOW.

Na 4 uur is de bloemkool klaar en ready to eat. Hij is echt perfect gegaard en smaakt heerlijk. De puber wordt niet blij van bloemkool dus ik kan aan de bak. Van de left-overs maak ik een lekkere bloemkoolsoep met o.a. kerrie, kurkuma en kokosmelk. Dat receptje deel ik snel!