De veelzijdigheid van de cardigan

Als een ondergewaardeerd kledingstuk hangt er standaard een zwarte cardigan over mijn bureaustoel op kantoor. Het vest is ideaal om de temperatuurschommelingen in onze kantoortuin te bedwingen. Zelfs mijn mannelijke collega heeft er eentje hangen! Vaak prop ik er ook eentje in mijn tas, als ik bijvoorbeeld op een zonnige voor- of najaarsdag erop uit trek, en de temperatuur niet vertrouw. Een superhandig kledingstuk dus, maar niet persé fashionable. Maar daar is verandering in gekomen. De korte cardigan “tucked in” een hoge taillebroek is op dit moment helemaal hot.

Tucked in?

Tijdens een verloren uurtje shoppen in het centrum van Haarlem scoor ik een coltruitje van superzachte stof die ik in mijn hoofd al helemaal gecombineerd heb met een momjeans. 

Verkoopster: “Wat een fijn truitje he? Helemáál leuk als je hem intukt!”
Ik: “Intukken?”

Tijdens het fietsen naar huis schiet het me te binnen. Intukken! Niet inslapen, dit komt van “to tuck in”, instoppen 😉

Wat is eigenlijk het verschil tussen een cardigan en een vest?

Daar zijn de meningen over verdeeld. De een denkt dat cardigan gewoon een Engelse vertaling is van vest. De ander vindt dat een cardigan zo’n kort, aansluitend vestje met knoopjes is en een vest een grotere variant van bijvoorbeeld wol. Wat denk jij?

Mijn nieuwe korte cardigan

Tijdens dat verloren shopuurtje ben ik toch ook maar weer even de Zara ingedoken. Niet veel later stond ik weer buiten – hoewel… wat een drama zijn die wachtrijen daar altijd! Hoezo op zaterdag maar 1 kassa open?! (maar dat terzijde) – met deze korte cardigan. Jaja, “ingetucked”! In de momjeans.

De riem, daar ben ik nog niet helemaal tevreden over. Ik sta hier in Mia’s kamer en zij wilde even snel een fotootje van de aankopen. We doen namelijk met veel kledingstukken samen dus wat van mij is is van haar en andersom. De riem lag voor het grijpen net zoals wel meer spullen in haar kamer… 😉

En, is de look met de korte cardigan ook iets voor jou?