Een katten tattoo kun je laten zetten om verschillende redenen. Het kan zijn dat je gewoon dol bent op deze beesten. Misschien als een mooie, blijvende herinnering aan je overleden kat. Of je bent bijvoorbeeld spiritueel ingesteld en neemt een katten tatoeage vanwege de symboliek. Wat de reden ook is, deze ruim 30 voorbeelden van katten tattoos zijn allemaal erg bijzonder dus ik zou zeggen, laat je lekker inspireren.

Patch tattoo | mijn persoonlijke ervaring

De wereld van tatoeages heeft zich in de loop der jaren enorm ontwikkeld en uitgebreid en nog steeds komen er nieuwe stijlen bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van de folk art en de patch tattoo?! De laatste is gebaseerd op gestikte stoffen, zoals je die ook wel op de...

Zwaluw tattoo | inspiratie en betekenis

Je kunt aan onze artikelen wel zien dat wij bij OHIMP fan zijn van tatoeages! Een nieuwe aanwinst is de zwaluw tattoo. Wij vinden hem te gek. In een zoektocht naar verschillende stijlen stuitten we op de herkomst van de zwaluw tattoo. En dat is een leuk verhaal! Zie...

20x vissen tattoo inspiratie

De zomer komt steeds dichterbij. Veel mensen zitten met hun hoofd al op het strand. Wil je een leuke zomerse tattoo? Ben je geboren in maart, of houd je om een andere reden van vissen? Dan is deze vissen tattoo inspiratie voor jou! Van oldskool tot fineline. Van groot...

Van kunst tot bodyart | 10x tattoo inspiratie

We hebben weer wat tattoo inspiratie. Deze keer van kunstwerk tot bodyart. De mooiste werken voor altijd vereeuwigd op je lichaam. Je ziet het tegenwoordig steeds vaker. Klassieke werken van Van Gogh in full color, tot moderne line-art van Keith haring. Of je nou fan...

Koreaanse tattoos + 20x inspiratie

De Koreaanse cultuur is steeds meer te vinden in Nederland. Heb je wel eens gehoord van Boba tea? Of zit je op TikTok? Dan weet je hoe populair Koreaanse skincare is. En natuurlijk het mega populaire K-pop. Maar dat is niet het enige. Tattoo artiesten voorspellen dat...

De betekenis van een katten tattoo

Ze zijn al sinds de oudheid trouwe metgezellen van de mens, en werden ooit vereerd als heilige dieren in het oude Egypte. Wist je dat het woord ‘kat’ komt van de oude Egyptische naam voor hun favoriete huisdier, “caute”?! 

De kat staat onder andere symbool voor behaagzucht en onafhankelijkheid. Maar ook voor vrouwelijke kracht, geluk, mystery, intelligentie, intuïtie, elegantie, geluk en voorspoed. Toch wordt een zwarte kat vaak in verband gebracht met ongeluk, vooral in combinatie met heksen. Anderen zien de zwarte kleur van de kat juist als betoverend, mysterieus en intrigerend. Zwarte kat tattoos zijn symbolen van vrouwelijkheid, mysterie en kracht.

De kat en de maan

De symboliek van de maan en de kat vertoont veel overeenkomsten. Een kattentattoo in combinatie met de maan staat voor dromen, intuïtie, sensualiteit, vrouwelijke kracht en vruchtbaarheid. Hier lees je meer over de symboliek van de maantattoo en zie je prachtige voorbeelden.

Egyptians have been religious cat admirers, believing that the animal was an extension of the moon goddess.” – Next Tattoos

kleurige katten tatoeage

Picasso? Salvador Dali?? Kunstig is deze katten tattoo in ieder geval!

kleurige katten tatoeage

Een kat met regenboog in een hart kijkend naar de maan. Dit is vast een hele persoonlijke en betekenisvolle tatoeage.

 

kleurige katten tatoeage

En voor wie er eentje niet genoeg vindt… Schattig zo klein!

kleurige katten tatoeage

Bijzonder is deze tattoo zeker. Maar verder is het wat mij betreft een kwestie van smaak…

Kattenpootje als tattoo

Je ziet ook veel tattoos van kattenpootjes. Dit wordt vaak gezet omdat een kattenpootje schattig en zacht is. Maar er schuilt toch ook vaak een diepere betekenis achter. Kattenpootjes kunnen een emotionele reis door een moeilijke tijd vertegenwoordigen. Ze symboliseren de vooruitgang en behoefte om vooruit te komen in het leven. Je ziet ook vaak Aziatische beeldjes van katten met een grote voorpoot omhoog. Weet je waarom? In de Aziatische cultuur is dit een symbool van welvaart en geluk.

Dromen over katten?

In de droomwereld hebben katten ook een symbolische betekenis. Een kat in je droom symboliseert geluk! Katten staan ook voor kracht, vrijheid en je dierlijke kant, met name voor vrouwen. Droom je dat je een kat bent, dan zal je een conflict met succes oplossen. Hou je niet van katten of heb je een vervelende ervaring met een kat in je droom, dan voel je je niet prettig met een vrouwelijk gedeelte van je persoonlijkheid.

Katten staan onder andere voor magie, mysterie, helderziendheid, transformatie, nieuwsgierigheid en vrouwelijke kracht.” Yoo’rs

Yin Yang katten tattoos

Yin en Yang zijn tegenpolen die niet zonder elkaar kunnen. Meer lezen over de betekenis van Yin Yang tattoos? Ik heb het hier uitgebreid beschreven.

Die dode muis voor je deur is echt een vriendelijk bedoeld cadeautje van je poes.” – Newsmonkey

Katten tattoos komen mooi tot hun recht op heel veel verschillende plekken op het lichaam. Op Pinterest kom ik zoveel voorbeelden tegen! Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk hier mijn tattoo Pinterest bord en hier vind je álle tattoo blogs op OHIMP.

Mooi ook deze katten tattoos, waarbij je eigenlijk alleen het silhouet ziet en de binnenkant is opgevuld met een patroon.

Welke katten tattoos vind jij het mooist?

Mocht je een tatoeage van een kat overwegen, dan is er zoals je ziet volop keuze. Op welke plek op je lichaam laat je de tattoo zetten? Ga je voor zwart-wit of kleur? En dan nog het model… Deze ruim 30 foto’s bieden in ieder geval een hoop inspiratie.

Welke vind jij het mooist? Ik zelf vind de tattoos van de katten en mens erg mooi. Maar ook de eerste foto, van het silhouet van de kat met het kattenoog erin. Of toch de Yin & Yang variant met de lijn in het midden en twee poezenhoofden aan weerszijden… Voorlopig geniet ik nog van mijn eigen, echte katten, Fransje en Sjakie 😉