Een katten tattoo kun je laten zetten om verschillende redenen. Het kan zijn dat je gewoon dol bent op deze beesten. Misschien als een mooie, blijvende herinnering aan je overleden kat. Of je bent bijvoorbeeld spiritueel ingesteld en neemt een katten tatoeage vanwege de symboliek. Wat de reden ook is, deze ruim 30 voorbeelden van katten tattoos zijn allemaal erg bijzonder dus ik zou zeggen, laat je lekker inspireren.

30x bijzondere katten tattoos

Een katten tattoo kun je laten zetten om verschillende redenen. Het kan zijn dat je gewoon dol bent op deze beesten. Misschien als een mooie, blijvende herinnering aan je overleden kat. Of je bent bijvoorbeeld spiritueel ingesteld en neemt een katten tatoeage vanwege...

“Negative space tattoos” | bloemen in zwarte cirkels

Nog niet eens zo heel lang geleden werd er op mensen met tatoeages enorm neergekeken. Maar dat is gelukkig allemaal verleden tijd. Een mooie tattoo is in de meeste gevallen een waar - vaak persoonlijk - kunstwerk. Ben je al bekend met de zogenaamde "negative space"...

18x een prachtige driehoek tattoo met bloemen (+ betekenis)

Een driehoek tattoo kun je op verschillende plekken op je lichaam zetten. Ook zijn er tal van variaties mogelijk. Heel speciaal zijn de driehoek tattoos met bloemen. Wist je trouwens dat een driehoek tattoo een speciale betekenis heeft? De driehoek staat onder andere...

De betekenis van een maan tattoo (+ 30x inspiratie)

Sommige mensen zullen een maan tattoo zetten omdat zij de maan gewoon een mooi symbool vinden. Maar meestal schuilt er een diepere betekenis achter een tatoeage van een maan. De maan brengt verlichting in de duisternis en geeft de ritme van het leven aan. Zonder de...

30x prachtige zonnebloem tattoos (en de betekenis)

Bloementattoos zijn helemaal de trend op dit moment en vooral zonnebloem tattoos zijn hartstikke populair. In dit artikel deel ik 30 prachtige tatoeages van zonnebloemen en vertel ik meer over de betekenis van de zonnebloem. Een van de meest populaire verzoeken in...

De betekenis van een katten tattoo

Ze zijn al sinds de oudheid trouwe metgezellen van de mens, en werden ooit vereerd als heilige dieren in het oude Egypte. Wist je dat het woord ‘kat’ komt van de oude Egyptische naam voor hun favoriete huisdier, “caute”?! 

De kat staat onder andere symbool voor behaagzucht en onafhankelijkheid. Maar ook voor vrouwelijke kracht, geluk, mystery, intelligentie, intuïtie, elegantie, geluk en voorspoed. Toch wordt een zwarte kat vaak in verband gebracht met ongeluk, vooral in combinatie met heksen. Anderen zien de zwarte kleur van de kat juist als betoverend, mysterieus en intrigerend. Zwarte kat tattoos zijn symbolen van vrouwelijkheid, mysterie en kracht.

De kat en de maan

De symboliek van de maan en de kat vertoont veel overeenkomsten. Een kattentattoo in combinatie met de maan staat voor dromen, intuïtie, sensualiteit, vrouwelijke kracht en vruchtbaarheid. Hier lees je meer over de symboliek van de maantattoo en zie je prachtige voorbeelden.

Egyptians have been religious cat admirers, believing that the animal was an extension of the moon goddess.” – Next Tattoos

kleurige katten tatoeage

Picasso? Salvador Dali?? Kunstig is deze katten tattoo in ieder geval!

kleurige katten tatoeage

Een kat met regenboog in een hart kijkend naar de maan. Dit is vast een hele persoonlijke en betekenisvolle tatoeage.

 

kleurige katten tatoeage

En voor wie er eentje niet genoeg vindt… Schattig zo klein!

kleurige katten tatoeage

Bijzonder is deze tattoo zeker. Maar verder is het wat mij betreft een kwestie van smaak…

Kattenpootje als tattoo

Je ziet ook veel tattoos van kattenpootjes. Dit wordt vaak gezet omdat een kattenpootje schattig en zacht is. Maar er schuilt toch ook vaak een diepere betekenis achter. Kattenpootjes kunnen een emotionele reis door een moeilijke tijd vertegenwoordigen. Ze symboliseren de vooruitgang en behoefte om vooruit te komen in het leven. Je ziet ook vaak Aziatische beeldjes van katten met een grote voorpoot omhoog. Weet je waarom? In de Aziatische cultuur is dit een symbool van welvaart en geluk.

Dromen over katten?

In de droomwereld hebben katten ook een symbolische betekenis. Een kat in je droom symboliseert geluk! Katten staan ook voor kracht, vrijheid en je dierlijke kant, met name voor vrouwen. Droom je dat je een kat bent, dan zal je een conflict met succes oplossen. Hou je niet van katten of heb je een vervelende ervaring met een kat in je droom, dan voel je je niet prettig met een vrouwelijk gedeelte van je persoonlijkheid.

Katten staan onder andere voor magie, mysterie, helderziendheid, transformatie, nieuwsgierigheid en vrouwelijke kracht.Yoo’rs

Yin Yang katten tattoos

Yin en Yang zijn tegenpolen die niet zonder elkaar kunnen. Meer lezen over de betekenis van Yin Yang tattoos? Ik heb het hier uitgebreid beschreven.

Die dode muis voor je deur is echt een vriendelijk bedoeld cadeautje van je poes.” – Newsmonkey

Katten tattoos komen mooi tot hun recht op heel veel verschillende plekken op het lichaam. Op Pinterest kom ik zoveel voorbeelden tegen! Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk hier mijn tattoo Pinterest bord en hier vind je álle tattoo blogs op OHIMP.

Mooi ook deze katten tattoos, waarbij je eigenlijk alleen het silhouet ziet en de binnenkant is opgevuld met een patroon.

Welke katten tattoos vind jij het mooist?

Mocht je een tatoeage van een kat overwegen, dan is er zoals je ziet volop keuze. Op welke plek op je lichaam laat je de tattoo zetten? Ga je voor zwart-wit of kleur? En dan nog het model… Deze ruim 30 foto’s bieden in ieder geval een hoop inspiratie.

Welke vind jij het mooist? Ik zelf vind de tattoos van de katten en mens erg mooi. Maar ook de eerste foto, van het silhouet van de kat met het kattenoog erin. Of toch de Yin & Yang variant met de lijn in het midden en twee poezenhoofden aan weerszijden… Voorlopig geniet ik nog van mijn eigen, echte katten, Fransje en Sjakie 😉