Een katten tattoo kun je laten zetten om verschillende redenen. Het kan zijn dat je gewoon dol bent op deze beesten. Misschien als een mooie, blijvende herinnering aan je overleden kat. Of je bent bijvoorbeeld spiritueel ingesteld en neemt een katten tatoeage vanwege de symboliek. Wat de reden ook is, deze ruim 30 voorbeelden van katten tattoos zijn allemaal erg bijzonder dus ik zou zeggen, laat je lekker inspireren.

Grote rug tattoo voor vrouwen | >20x inspiratie

Tatoeages worden ook wel als een vorm van body art gezien. En dat is helemaal niet zo gek natuurlijk. Met een rug tattoo kun je artistiek gezien alle kanten op. Deze plek is groot genoeg voor de grotere kunstwerken. Maar ook kleine meesterstukjes komen hier goed tot...

De 50 mooiste kersen tattoos (en hun betekenis)

Kersen tattoos zijn best vaak voorkomende tatoeages. De een zet hem omdat hij/zij van kersen houdt. De ander vanwege een meer symbolische betekenis. Met een kersentattoo kun je in ieder geval alle kanten op: oldskool, minimalistisch of bijvoorbeeld als...

30 minimalistische oog tattoos (en de betekenis)

Er zijn verschillende reden om een tatoeage van een oog te laten zetten. Oog tattoos zitten boordevol symboliek, maar zijn natuurlijk ook gewoon mooi om te zien (letterlijk ;-)) Dit zijn 30 prachtige, minimalistische oog tattoos maar laten we beginnen met de...

30x mooie B&W tijger tattoos (en hun betekenis)

Tijgers zijn een van de populairste dieren ter wereld die wel tot ieders verbeelding spreken. Kracht en schoonheid komen samen en het is dan ook niet zo gek dat een tijger tattoo een gewilde tatoeage is. In dit artikel lees je meer over de betekenis van een tijger...

Tattoo inspiration: 33 black circle tattoos

Een tatoeage van een zwarte cirkel wordt vaak gezet om een andere tattoo te verbergen, een zgn. cover-up tattoo. Maar cirkel tattoo kan ook een diepere betekenis hebben. Dit zijn meer dan 30 voorbeelden van prachtige black circle tattoos. De schoonheid van black...

De betekenis van een katten tattoo

Ze zijn al sinds de oudheid trouwe metgezellen van de mens, en werden ooit vereerd als heilige dieren in het oude Egypte. Wist je dat het woord ‘kat’ komt van de oude Egyptische naam voor hun favoriete huisdier, “caute”?! 

De kat staat onder andere symbool voor behaagzucht en onafhankelijkheid. Maar ook voor vrouwelijke kracht, geluk, mystery, intelligentie, intuïtie, elegantie, geluk en voorspoed. Toch wordt een zwarte kat vaak in verband gebracht met ongeluk, vooral in combinatie met heksen. Anderen zien de zwarte kleur van de kat juist als betoverend, mysterieus en intrigerend. Zwarte kat tattoos zijn symbolen van vrouwelijkheid, mysterie en kracht.

De kat en de maan

De symboliek van de maan en de kat vertoont veel overeenkomsten. Een kattentattoo in combinatie met de maan staat voor dromen, intuïtie, sensualiteit, vrouwelijke kracht en vruchtbaarheid. Hier lees je meer over de symboliek van de maantattoo en zie je prachtige voorbeelden.

Egyptians have been religious cat admirers, believing that the animal was an extension of the moon goddess.” – Next Tattoos

kleurige katten tatoeage

Picasso? Salvador Dali?? Kunstig is deze katten tattoo in ieder geval!

kleurige katten tatoeage

Een kat met regenboog in een hart kijkend naar de maan. Dit is vast een hele persoonlijke en betekenisvolle tatoeage.

 

kleurige katten tatoeage

En voor wie er eentje niet genoeg vindt… Schattig zo klein!

kleurige katten tatoeage

Bijzonder is deze tattoo zeker. Maar verder is het wat mij betreft een kwestie van smaak…

Kattenpootje als tattoo

Je ziet ook veel tattoos van kattenpootjes. Dit wordt vaak gezet omdat een kattenpootje schattig en zacht is. Maar er schuilt toch ook vaak een diepere betekenis achter. Kattenpootjes kunnen een emotionele reis door een moeilijke tijd vertegenwoordigen. Ze symboliseren de vooruitgang en behoefte om vooruit te komen in het leven. Je ziet ook vaak Aziatische beeldjes van katten met een grote voorpoot omhoog. Weet je waarom? In de Aziatische cultuur is dit een symbool van welvaart en geluk.

Dromen over katten?

In de droomwereld hebben katten ook een symbolische betekenis. Een kat in je droom symboliseert geluk! Katten staan ook voor kracht, vrijheid en je dierlijke kant, met name voor vrouwen. Droom je dat je een kat bent, dan zal je een conflict met succes oplossen. Hou je niet van katten of heb je een vervelende ervaring met een kat in je droom, dan voel je je niet prettig met een vrouwelijk gedeelte van je persoonlijkheid.

Katten staan onder andere voor magie, mysterie, helderziendheid, transformatie, nieuwsgierigheid en vrouwelijke kracht.” Yoo’rs

Yin Yang katten tattoos

Yin en Yang zijn tegenpolen die niet zonder elkaar kunnen. Meer lezen over de betekenis van Yin Yang tattoos? Ik heb het hier uitgebreid beschreven.

Die dode muis voor je deur is echt een vriendelijk bedoeld cadeautje van je poes.” – Newsmonkey

Katten tattoos komen mooi tot hun recht op heel veel verschillende plekken op het lichaam. Op Pinterest kom ik zoveel voorbeelden tegen! Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk hier mijn tattoo Pinterest bord en hier vind je álle tattoo blogs op OHIMP.

Mooi ook deze katten tattoos, waarbij je eigenlijk alleen het silhouet ziet en de binnenkant is opgevuld met een patroon.

Welke katten tattoos vind jij het mooist?

Mocht je een tatoeage van een kat overwegen, dan is er zoals je ziet volop keuze. Op welke plek op je lichaam laat je de tattoo zetten? Ga je voor zwart-wit of kleur? En dan nog het model… Deze ruim 30 foto’s bieden in ieder geval een hoop inspiratie.

Welke vind jij het mooist? Ik zelf vind de tattoos van de katten en mens erg mooi. Maar ook de eerste foto, van het silhouet van de kat met het kattenoog erin. Of toch de Yin & Yang variant met de lijn in het midden en twee poezenhoofden aan weerszijden… Voorlopig geniet ik nog van mijn eigen, echte katten, Fransje en Sjakie 😉