Weet je nog, die leuke Chinese theeblikjes van vroeger? Misschien zijn ze wel helemaal niet van vroeger, en zijn ze nog steeds volop te koop. Alleen ik kom ze niet meer tegen. Wel volop andere leuke blikjes trouwens. En van die leuke blikjes, kun je ontzettend leuke plantenpotjes maken. Een plantenpotje van een blikje, het is echt heel makkelijk te maken en het staat toch zo leuk. Kijk maar…

Plantenpotje van een blikje | de makkelijkste DIY ever

Hoewel ik hartstikke dol ben op do-it-yourself projecten ben ik geen groot fan van uitgebreid klussen, priegelen en prutsen. Liever klaar ik een klus in een handomdraai en heb ik evengoed heel veel plezier aan het resultaat. Nou, zo een DIY-ie is dit precies: het is een kwestie van leuke blikjes zoeken, de blikopener erop zetten en klaar.

Leuke blikjes zoeken is nog de grootste klus

Het vinden van leuke blikjes voor een plantenpotje vind ik nog de grootste uitdaging. Op Pinterest zie ik allemaal prachtige blikken voorbijkomen, vooral veel “ouderwetse” theeblikjes. Maar eigenlijk kun je best wel je smaak de vrije loop laten gaan. Een blik doperwten, al dan niet ontdaan van etiket volstaat natuurlijk prima! Of wat dacht je van drie colablikjes op rij?

planten in blik

Het plantenpotje van een blikje voor mijn stekkie – van een oude vetplant van wijlen mijn mam – vind ik in de bio-schappen van Marqt. Deze drankjes smaken niet alleen heerlijk, maar ze zien er ook nog eens uit om je vingers bij af te likken. Vind je niet?

Ingeblikte vetplant

De wind giert om ons strandhuisje, ik draai keihard de Beatles en tik ondertussen wat blogjes. Ik schenk mezelf een zamibo in, van gin en deze “bio lemonade”. Smullen, op alle fronten. Het stekje van de vetplant dat hier stond te verpieteren gun ik een nieuw en hopelijk lang en vruchtbaar leven in de Orange Mama. Het blikje ontdoe ik van de bovenkant met de blikopener. Ik schep er wat aarde en  vervolgens het stekje in. Giet er wat water bij, en klaar is kaas.

Wat denk jij, gaat vast helemaal goedkomen met deze ingeblikte vetplant, toch?!

ingeblikte vetplant