Een zwembad. In je tuin. Dat is toch het toppunt van luxe?! Ik koester deze wens nu al een tijdje. Natuurlijk kan ik aan de bak met opblaasbadjes of een houten tobbe, maar hoe lekker zou het zijn om een ECHT zwembad in de tuin te hebben. Niet groot hoor, zeker niet. Maar wel een paar meter lang, zodat ik baantjes kan trekken. Bij het zien van deze plaatjes wordt mijn wens alleen maar groter – 25x een droomzwembad voor een stadstuin…

zwembad voor een stadstuin

Mijmeren met de buurman

Terwijl ik in de tuin chill hoor ik de buurman ploeterend zijn tijdelijke zwembad optuigen. Het is zo’n rond ding met beugels en steunen, die je vult met water uit de tuinslang en waar je tabletten ingooit om het water zuiver te houden. Eenmaal klaar jumpen z’n kids het bad in en kan de pret beginnen. Heerlijk. Ik ben jaloers. Als ik de voordeur uitstap zit de buurman bezweet op zijn tuinbankje in de voortuin: “Ja nu heb ik natuurlijk alle kinderen uit de buurt in mijn tuin!” Ik begrijp dat hij even de rust opzoekt. Maar die buurtkinderen begrijp ik ook! “Zeg buurman, heb jij ooit wel eens een ECHT zwembad overwogen?” Nou dat had hij zeker. En samen gaan we even goed los op onze zwembad wensen. Het zwembad hoeft helemaal niet groot te zijn. Maar wel een paar meter lang, precies lang genoeg om wat korte baantjes te trekken. Een metertje of 5? En verwarmd natuurlijk, want ook in de winter willen we erin kunnen jumpen. En zo mijmeren we nog even door.

klein zwembad voor achtertuin

Een zwembad in de tuin alleen voor de allerrijksten?

Een zwembad in de tuin heeft iets decadents. Althans, dat vinden wij in Nederland. Terwijl in de zuidelijkere landen helemaal niet gek wordt aangekeken tegen een zwembad in de tuin. De leukste, kleine zwembadjes zie ik op Pinterest voorbijkomen. Veel mooie foto’s uit Marokko, daar hebben ze er volgens mij wel kaas van gegeten, van tiny pools bouwen. Ook zie ik een prachtig zwembad uit een hotel in Denemarken, in Kopenhagen. Haha, daar ben ik gewoon geweest. En inderdaad dit zwembad in Manon Les Suites is echt fantastisch. Maar goed, qua formaat niet echt iets voor mijn achtertuin.

zwembad voor een stadstuin
zwembad voor een stadstuin
zwembad voor stadstuin
zwembad voor stadstuin
zwembad voor stadstuin
zwembad voor stadstuin

Zou het nou echt zo moeilijk zijn?

Hoe meer foto’s ik zie hoe meer ik geneigd ben gewoon de stoute schoenen aan te trekken. Ik bedoel… een zwembad in je tuin graven. Hoe ingewikkeld kan het zijn? Het lijkt wel gewoon een kwestie van een gat graven, beton storten, tegelen en de boel vullen met water. Maar als het zo simpel zou zijn, dan waren wel meer achtertuinen in Nederland voorzien van dit soort schattige pools.

zwembad in de tuin

zwembad in de tuin

zwembad in de tuin

zwembad in de tuin

zwembad in de tuin

zwembad in de tuin

zwembad in de tuin

klein zwembadje voor tuin

klein zwembadje voor tuin

klein zwembadje voor tuin

klein zwembadje voor tuin

klein zwembadje voor tuin

Hypotheek verhogen of sparen?

In gedachten zit ik al bij de Hypotheker om mijn wensen door te spreken. Mijn broertje doet me weer even landen: “Bon, nee. Neem dan een opbouw. Dat is pas echt waardeverhogend.” Hij heeft een punt. En bovendien zijn er andere, belangrijkere issues te verhelpen in mijn huis. Het dak van de erker moet vervangen. De vloerbalken vertonen zwamverschijnselen. En de kozijnen boven lijken ondertussen ook meer op gatenkaas en zijn nauwelijks meer vol te stoppen met stop.

Gaan we ervoor, voor een zwembad in een stadstuin?

Voorlopig blijft het voor mij bij kijken naar deze plaatjes. Want een zwembad in een stadstuin lijkt dan misschien wel heel erg toegankelijk, er komt toch altijd weer een hele hoop bij kijken. Qua klus en project natuurlijk, maar vooral ook als het aankomt op het financiele deel. Stel nou dat een van jullie een gouden tip heeft, voor het aanleggen van een zwembad in een stadstuin, laat het me dan alsjeblieft weten!! 

25x droom zwembad voor een stadstuin