Voor wie dol is op katten en voor wie dol is op de zogenaamde old school tatoeage stijl | In dit artikel deel ik 40 mooie plaatjes van de old school cat tattoo. Maar wat betekent old school eigenlijk?

old school cat tattoo

30 minimalistische oog tattoos (en de betekenis)

Er zijn verschillende reden om een tatoeage van een oog te laten zetten. Oog tattoos zitten boordevol symboliek, maar zijn natuurlijk ook gewoon mooi om te zien (letterlijk ;-)) Dit zijn 30 prachtige, minimalistische oog tattoos maar laten we beginnen met de...

30x mooie B&W tijger tattoos (en hun betekenis)

Tijgers zijn een van de populairste dieren ter wereld die wel tot ieders verbeelding spreken. Kracht en schoonheid komen samen en het is dan ook niet zo gek dat een tijger tattoo een gewilde tatoeage is. In dit artikel lees je meer over de betekenis van een tijger...

Tattoo inspiration: 33 black circle tattoos

Een tatoeage van een zwarte cirkel wordt vaak gezet om een andere tattoo te verbergen, een zgn. cover-up tattoo. Maar cirkel tattoo kan ook een diepere betekenis hebben. Dit zijn meer dan 30 voorbeelden van prachtige black circle tattoos. De schoonheid van black...

30x inspiratie voor minimalistische & old school tattoos van de zon

De zon, het stralende middelpunt van ons sterrenstelsel, een hemellichaam die ons het leven op aarde mogelijk maakt. Ze geeft ons warmte, licht en energie en is daarom al zolang er leven op aarde is, een heel belangrijk symbool. En dat maakt de zon meteen een dankbaar...

30x bijzondere katten tattoos

Een katten tattoo kun je laten zetten om verschillende redenen. Het kan zijn dat je gewoon dol bent op deze beesten. Misschien als een mooie, blijvende herinnering aan je overleden kat. Of je bent bijvoorbeeld spiritueel ingesteld en neemt een katten tatoeage vanwege...

Wat is een old school tattoo?

Old school tatoeëren stamt uit de 17e eeuw. In die tijd waren er minder mogelijkheden om geavanceerde tattoos te zetten, met bijvoorbeeld dunne lijnen, veel kleuren en schaduw. Een old school tatoeage kenmerkt zich door simpele ontwerpen met duidelijke lijnen. Ze bestaan uit grote vlakken met vooral rode, blauwe, gele en groene kleuren. In die tijd waren tatoeëringen vooral bij zeelieden populair. Typische old school tattoos zijn schepen, hartjes, pin-ups, ankers, rozen en een zwaluw.

Bron

old school cat tattoo
old school cat tattoo
cat tattoo old school
cat tattoo old school
cat tattoo old school

Het onstaan van tatoeëringen

Al heel veel jaren worden er tatoeages gezet. Er wordt zelfs vermoed dat de eerste tattoos in het jaar 14.000 voor Christus verschenen. De term tatoeage stamt af van het Tahitiaanse woord Tatu, wat ‘merken’ of ‘strepen’ betekend. In september 1991 werd in de Alpen de ijsmummie Ötzi gevonden. Deze mummie was meer dan 5.300 jaar oud en had 61 tatoeages. Ze werden gemaakt door inkervingen in de huid met koolpoeder in te wrijven. Waarschijnlijk werden ze geplaatst als behandeling tegen artrose waaraan de man leed.

Egyptians have been religious cat admirers, believing that the animal was an extension of the moon goddess.” – Next Tattoos

cat tattoo old school
katten tattoo old school
katten tattoo old school
katten tattoo old school

Een old school cat tattoo als herinnering

Je ziet ook veel tattoos van katten die gezet zijn als herinnering. In de fotoslider hieronder scroll je door een paar mooie voorbeelden heen.

katten tattoo herinnering

Een mooie herinnering aan Maple.

katten tattoo herinnering

Ook Shao is vereeuwigd met deze mooie old school cat tattoo.

 

katten tattoo herinnering

Naam onbekend, maar wat een schatje.

katten tattoo herinnering

Deze kat zelf is niet helemaal old school. Maar de bloemen destemeer.

katten tattoo herinnering

Mooi voorbeeld van een old school katten tatoeage.

katten tattoo herinnering

Mooi hoe de vallende blaadjes de vergankelijkheid symboliseren.

katten tattoo herinnering

Zie je hoe mooi de snorharen gezet zijn, met “negative space“?!

katten tattoo als herinnering

Kijk hem/haar lief en onschuldig zijn.

katten tattoo als herinnering

Een beetje een boze kat die alleen maar ananas te eten kreeg?

Symbolische katten tattoos

Een katten tatoeage kan ook een symbolische betekenis hebben. De kat staat onder andere symbool voor behaagzucht en onafhankelijkheid. Maar ook voor vrouwelijke kracht, geluk, mystery, intelligentie, intuïtie, elegantie, geluk en voorspoed. Hier vind je 30 voorbeelden van niet-old-school katten tattoos.

hartjes tattoo met kat
hartjes tattoo met kat
hartjes tattoo met kat

Katten staan onder andere voor magie, mysterie, helderziendheid, transformatie, nieuwsgierigheid en vrouwelijke kracht.” Yoo’rs

old school cat tattoo
old school cat tattoo
old school cat tattoo
old school cat tattoo

Katten tattoo variaties

Een tatoeage van een kat komt in heel veel variaties voor. Je kunt een portret van je eigen kat laten zetten, een cartoon of juist een heel grafisch exemplaar. Hier vind je ook nog een aantal schattige voorbeelden van poezen tattoos.

cat high five
cat high five

En, welke old school cat tattoo vind jij het mooist?

Tussen al deze 40 voorbeelden van old school katten tattoos vind ik een aantal hele mooie exemplaren zitten. Ik merk dat mijn favorieten zitten bij de tatoeages met een meisje/vrouw erbij. Vooral die ene, met het meisje met de knotjes, het groene truitje en de rode kat vind ik heel erg mooi. een leuk detail vind ik de tattoos zie weer op haar onderarmen zijn gezet.

Maar of ik zelf een old school cat tattoo overweeg? Nee dat denk ik niet. Maar wie weet, als onze Fransje of Sjakie komen te overlijden? Ik moet er niet aan denken…

old school cat tattoo
old school cat tattoo inspiratie