Voor wie dol is op katten en voor wie dol is op de zogenaamde old school tatoeage stijl | In dit artikel deel ik 40 mooie plaatjes van de old school cat tattoo. Maar wat betekent old school eigenlijk?

old school cat tattoo

Patch tattoo | mijn persoonlijke ervaring

De wereld van tatoeages heeft zich in de loop der jaren enorm ontwikkeld en uitgebreid en nog steeds komen er nieuwe stijlen bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van de folk art en de patch tattoo?! De laatste is gebaseerd op gestikte stoffen, zoals je die ook wel op de...

Zwaluw tattoo | inspiratie en betekenis

Je kunt aan onze artikelen wel zien dat wij bij OHIMP fan zijn van tatoeages! Een nieuwe aanwinst is de zwaluw tattoo. Wij vinden hem te gek. In een zoektocht naar verschillende stijlen stuitten we op de herkomst van de zwaluw tattoo. En dat is een leuk verhaal! Zie...

20x vissen tattoo inspiratie

De zomer komt steeds dichterbij. Veel mensen zitten met hun hoofd al op het strand. Wil je een leuke zomerse tattoo? Ben je geboren in maart, of houd je om een andere reden van vissen? Dan is deze vissen tattoo inspiratie voor jou! Van oldskool tot fineline. Van groot...

Van kunst tot bodyart | 10x tattoo inspiratie

We hebben weer wat tattoo inspiratie. Deze keer van kunstwerk tot bodyart. De mooiste werken voor altijd vereeuwigd op je lichaam. Je ziet het tegenwoordig steeds vaker. Klassieke werken van Van Gogh in full color, tot moderne line-art van Keith haring. Of je nou fan...

Koreaanse tattoos + 20x inspiratie

De Koreaanse cultuur is steeds meer te vinden in Nederland. Heb je wel eens gehoord van Boba tea? Of zit je op TikTok? Dan weet je hoe populair Koreaanse skincare is. En natuurlijk het mega populaire K-pop. Maar dat is niet het enige. Tattoo artiesten voorspellen dat...

Wat is een old school tattoo?

Old school tatoeëren stamt uit de 17e eeuw. In die tijd waren er minder mogelijkheden om geavanceerde tattoos te zetten, met bijvoorbeeld dunne lijnen, veel kleuren en schaduw. Een old school tatoeage kenmerkt zich door simpele ontwerpen met duidelijke lijnen. Ze bestaan uit grote vlakken met vooral rode, blauwe, gele en groene kleuren. In die tijd waren tatoeëringen vooral bij zeelieden populair. Typische old school tattoos zijn schepen, hartjes, pin-ups, ankers, rozen en een zwaluw.

Bron

old school cat tattoo
old school cat tattoo
cat tattoo old school
cat tattoo old school
cat tattoo old school

Het onstaan van tatoeëringen

Al heel veel jaren worden er tatoeages gezet. Er wordt zelfs vermoed dat de eerste tattoos in het jaar 14.000 voor Christus verschenen. De term tatoeage stamt af van het Tahitiaanse woord Tatu, wat ‘merken’ of ‘strepen’ betekend. In september 1991 werd in de Alpen de ijsmummie Ötzi gevonden. Deze mummie was meer dan 5.300 jaar oud en had 61 tatoeages. Ze werden gemaakt door inkervingen in de huid met koolpoeder in te wrijven. Waarschijnlijk werden ze geplaatst als behandeling tegen artrose waaraan de man leed.

Egyptians have been religious cat admirers, believing that the animal was an extension of the moon goddess.” – Next Tattoos

cat tattoo old school
katten tattoo old school
katten tattoo old school
katten tattoo old school

Een old school cat tattoo als herinnering

Je ziet ook veel tattoos van katten die gezet zijn als herinnering. In de fotoslider hieronder scroll je door een paar mooie voorbeelden heen.

katten tattoo herinnering

Een mooie herinnering aan Maple.

katten tattoo herinnering

Ook Shao is vereeuwigd met deze mooie old school cat tattoo.

 

katten tattoo herinnering

Naam onbekend, maar wat een schatje.

katten tattoo herinnering

Deze kat zelf is niet helemaal old school. Maar de bloemen destemeer.

katten tattoo herinnering

Mooi voorbeeld van een old school katten tatoeage.

katten tattoo herinnering

Mooi hoe de vallende blaadjes de vergankelijkheid symboliseren.

katten tattoo herinnering

Zie je hoe mooi de snorharen gezet zijn, met “negative space“?!

katten tattoo als herinnering

Kijk hem/haar lief en onschuldig zijn.

katten tattoo als herinnering

Een beetje een boze kat die alleen maar ananas te eten kreeg?

Symbolische katten tattoos

Een katten tatoeage kan ook een symbolische betekenis hebben. De kat staat onder andere symbool voor behaagzucht en onafhankelijkheid. Maar ook voor vrouwelijke kracht, geluk, mystery, intelligentie, intuïtie, elegantie, geluk en voorspoed. Hier vind je 30 voorbeelden van niet-old-school katten tattoos.

hartjes tattoo met kat
hartjes tattoo met kat
hartjes tattoo met kat

Katten staan onder andere voor magie, mysterie, helderziendheid, transformatie, nieuwsgierigheid en vrouwelijke kracht.” Yoo’rs

old school cat tattoo
old school cat tattoo
old school cat tattoo
old school cat tattoo

Katten tattoo variaties

Een tatoeage van een kat komt in heel veel variaties voor. Je kunt een portret van je eigen kat laten zetten, een cartoon of juist een heel grafisch exemplaar. Hier vind je ook nog een aantal schattige voorbeelden van poezen tattoos.

cat high five
cat high five

En, welke old school cat tattoo vind jij het mooist?

Tussen al deze 40 voorbeelden van old school katten tattoos vind ik een aantal hele mooie exemplaren zitten. Ik merk dat mijn favorieten zitten bij de tatoeages met een meisje/vrouw erbij. Vooral die ene, met het meisje met de knotjes, het groene truitje en de rode kat vind ik heel erg mooi. een leuk detail vind ik de tattoos zie weer op haar onderarmen zijn gezet.

Maar of ik zelf een old school cat tattoo overweeg? Nee dat denk ik niet. Maar wie weet, als onze Fransje of Sjakie komen te overlijden? Ik moet er niet aan denken…

old school cat tattoo
old school cat tattoo inspiratie