Pannenkoeken, ik kan ze elke dag wel eten. Het liefst maak ik de pannenkoekmix zelf. En dat is echt allesbehalve moeilijk. Maar nu heb ik nieuwe mixen ontdekt, van het merk Panash. Supergezond en verkrijgbaar in een aantal hele bijzondere en erg lekkere smaken.

De naam Panash komt van een samenstelling van ‘pannenkoeken’ en ‘Ashwien’, de bedenker en oprichter van het product. Over het ontstaan van de Panash pannenkoekmix zegt hij:

Grote innovaties op het gebied van bakproducten zijn er maar weinig. Vooral in de pannenkoeken wereld; melk en eieren erbij en klaar, heerlijk en eenvoudig. Maar tegenwoordig kan het spannender. Ik wist dat hier meer mogelijk was. Ik wilde meer opties en daarbij rekening houdend met mijn gezondheid en zuinig omgaan met onze leefomgeving. Minder suiker, geen dierlijke producten, biologisch. En dit alles zonder in te leveren op smaak.

Samen met zijn zus Reena staat hij aan het roer van dit mooie bedrijf.

pannenkoekenmix van Panash

De smaken van de Panash pannenkoekmixen

De Panash pannenkoekmixen zijn gemaakt van biologisch speltmeel. Ze bevatten geen suikers en zijn bovendien vegan. Er zijn 5 varianten:

  1. Naturel
  2. Mango en kardemom
  3. Gember en citroengras
  4. Cacao
  5. Rode biet en venkel

vegan pannenkoeken recept

Lekker variëren qua toppings

Pannenkoeken met deze mixen kun je helemaal vegan maken mocht je dat willen. Zo kun je plantaardige melk toevoegen en in plaats van een ei bijvoorbeeld appelmoes. Ik test de 5 smaken en vind ze eigenlijk allemaal even lekker. De bijzondere smaken van de mixen zijn allesbehalve overheersend en je kunt er qua toppings eindeloos mee variëren. Op de mix met mango en kardemom smaakt humus en koriander erg lekker. Maar goed, eigenlijk vind ik dat overal wel lekker op smaken. Op de mix met cacao vind ik aardbeien (en slagroom ;-)) heerlijk.

pannenkoekmix van Panash

De bewaarblikken, zijn het geen plaatjes?

Weet je wat ik nog meer heel prettig vind aan deze mixen? Ze zijn heel goed betaalbaar! De naturel mix kost 2,90 euro. De duurste mixen kosten 3,95 euro. Daarvoor krijg je 400 gram pannenkoekenmix waar je 14 tot 19 pannenkoeken mee kunt bakken. En als de mix op is, dan heb je een prachtblik over om bijvoorbeeld een gezellig kruidenplantje in te zetten. De mixen zijn heel gemakkelijk te bestellen via de webshop van Panash.

Eet smakelijk!