Een paar jaar geleden deed ik het nog, pannenkoeken maken uit een pakje… Maar eigenlijk is het onzin en ook best ongezond. In zo’n pakje zitten allemaal weer toevoegingen waar ons lichaam helemaal niets aan heeft. Met slechts 3 ingrediënten (en wat snufjes en drupjes hier en daar) kun je heel simpel zelf pannenkoekenbeslag maken.
Basisingrediënten pannenkoekenbeslag (voor 8 pannenkoeken)
- 3 eieren
- 400 ml melk (ik gebruik amandelmelk)
- 300 gram bloem (ik gebruik speltbloem)
Extraatjes
- Snufje zout
- Scheutje olie
- Lepel honing
- Theelepeltje kaneel
- en misschien wat walnoten, pindakaas, aarbeien en banaan?!
Hello, you big pile of f$%#g deliciousness!!!!! (niet mijn tekst)
Je ziet het, zelf pannenkoekenbeslag maken is echt een eitje.
Nu is het een kwestie van bakken en smullen.
Pannenkoekenweetjes:
- Wist je dat er in de prehistorie al pannenkoeken werden gebakken? Je leest de geschiedenis van de pannenkoek hier.
- Kenners zweren bij een scheutje bier door het beslag: daar worden ze blijkbaar krokanter van.
- Dat je eerste pannenkoek altijd mislukt is een fabel: dan is je pan gewoon nog niet heet genoeg.
- Pannenkoeken worden over de hele wereld gebakken in veel verschillende variaties. Je leest ze hier.
Meer lekkere en gemakkelijke recepten:
- Mijn favoriet: Kaiserschmarrn (maar dan de gezonde variant op deze Oostenrijkse pannenkoekjes)
- Spinazie chips (zó simpel en zó lekker)
- Tomaten – paprika soep (met niet veel meer dan… tomaten & paprika)
- Bananenbrood met wortel
Toch maar weer is on scratch doen: bij het bakken van cake/taart mislukt het altijd en pak ik weer een pak van oetker.En automatisch (zo gaat dat) pak je gelijk een pak pannenkoekenmix, dus we gaan is voor de speltmeel met amandelmelk en de honing, kaneel met appeltjes 🙂
Ja lekker met appel en kaneel! Krijg gelijk weer honger 🙂
Ik heb 2 jaar geleden voor n vriendinnetje dadar gulung gemaakt. Pannekoek gevuld met kokosvulling. In Suriname wordt t flensje genoemd.
De basis hiervan is een groene pannekoek.
Ik was die dingen aan t bakken toen zei mij vroeg hoe ik het maakte. Antwoord van mij pannekoekbeslag eieren melk bliem en pandanspul erbij. Hoe maak je pannekoeken. Lichtelijk verbijsterd heb ik haar gekeken. Zij maakte altijd uit n pakje. Wilde precies de hoeveelheden weten. Ja. Al sla je mij dood. Maak al sinds mijn tienerjaren pannekoeken op de manier hoe het mij geleerd is. Kijk naar t beslag of t goed is en laat t 10 min rusten. Mijn verbazing was groot
Hoe kan je nou niet weten hoe je pannekoeken maakt???? Nog steeds verbijsterd
En het is zo makkelijk he. En ook echt veel gezonder
Mmmmmm 😉
Dit recept zal ik bewaren en een keer gezonde pannekoeken bakken….
Ben benieuwd wat je er van gaat vinden.