zelf pannenkoekenbeslag maken

Een paar jaar geleden deed ik het nog, pannenkoeken maken uit een pakje… Maar eigenlijk is het onzin en ook best ongezond. In zo’n pakje zitten allemaal weer toevoegingen waar ons lichaam helemaal niets aan heeft. Met slechts 3 ingrediënten (en wat snufjes en drupjes hier en daar) kun je heel simpel zelf pannenkoekenbeslag maken.

Basisingrediënten pannenkoekenbeslag (voor 8 pannenkoeken)

  • 3 eieren
  • 400 ml melk (ik gebruik amandelmelk)
  • 300 gram bloem (ik gebruik speltbloem)

Extraatjes

  • Snufje zout
  • Scheutje olie
  • Lepel honing
  • Theelepeltje kaneel
  • en misschien wat walnoten, pindakaas, aarbeien en banaan?!

Hello,you big pile of fuckin deliciousness!!!!!

Hello,you big pile of f$%#g deliciousness!!!!! (niet mijn tekst)

 Je ziet het, zelf pannenkoekenbeslag maken is echt een eitje.

Nu is het een kwestie van bakken en smullen.

Pannenkoekenweetjes:

  1. Wist je dat er in de prehistorie al pannenkoeken werden gebakken? Je leest de geschiedenis van de pannenkoek hier.
  2. Kenners zweren bij een scheutje bier door het beslag: daar worden ze blijkbaar krokanter van.
  3. Dat je eerste pannenkoek altijd mislukt is een fabel: dan is je pan gewoon nog niet heet genoeg.
  4. Pannenkoeken worden over de hele wereld gebakken in veel verschillende variaties. Je leest ze hier.

Meer lekkere en gemakkelijke recepten: