(null)

Zonde! Dacht ik van de week toen ik de groentepulp van mijn vers-gejuicde wortelsap wilde weggooien. Er is niets mis mee, alleen het vocht is eraan ontrokken. En dus besloot ik in een ruimdenkende “Miep Kniep”-bui om met het wortelpulp een bananenbrood recept in elkaar te draaien.

“Mam, wil je me helpen mijn kamer op te ruimen?” Bah, daar heb ik echt geen zin in. Ik stel een wederdienst voor, waarvan ik weet dat ze er toch niet op in gaat: “Ja hoor, als jij voor mij een bananenbrood met havermout maakt”. “Ok, leuk!” Ik val van mijn stoel… ze doet het!

(null)

Het bananenbrood recept op z’n Mia’s

Dit recept is heel makkelijk te maken. Je gooit alle ingrediënten in een grote kom en prakt en mengt alle door elkaar. Mia weegt alles zorgvuldig en uiteindelijk ontstaat er een mengel waar ze niet blij van wordt. “Dit is veel te droog!! En waarom doe je er niet gewoon een schep suiker bij?!” Suiker gaat niet gebeuren, maar wel wat water bij de wijn in de vorm van: een extra eetlepel honing, een scheutje melk en nóg een banaan.

Ingrediënten:

250 gram havermout
30 gram gebroken lijnzaad
30 gram zaden (pompoen, zonnebloem)
1 kop geraspte wortel
1 kop kleingemaakte walnoten
2 eetl kaneel
3 eieren
1 flinke snuf zout
2 eetl honing + 1 extra op z’n Mia’s
180 ml melk (ik doe de ongezoette Alpro Amandelmelk en we doen er nog een scheutje bij)
1  banaan + 1 extra op z’n Mia’s

(null)

Mia is natuurlijk echt enorm supermoe van al gemeng en zegt “uitgeput”: “Mam, zo is het wel goed hoor”. Grote hompen banaan zie ik uit het beslag omhoog steken en met veel geklieder gaat het de ingevette cakevorm in. Met een grote glimlach zie ik het allemaal gebeuren, ik ben allang blij dat ze een kwartier van die telefoon af is. Ik schuif de cakevorm in de op 170 graden voorverwarmde oven en haal er na 45 minuten een heerlijk geurend bananenbrood uit.

(null)

 “Wil je een stukje proeven Mi?” Maar ze hoort me allang niet meer, verdiept in één of andere groepschat, Instagramvideo of Snapchatverhaal. Maar bakken kan ze wel! Die grote stukken banaan blijken heerlijk te zijn. Het bananenbrood recept van Mia is een blijvertje.

Tips:

  • Ik laat het bananenbrood afkoelen en snijd het in stukken. In de vriezer blijft het nog gemakkelijk een paar weken houdbaar.
  • Dat doe ik trouwens ook met de pulp uit mijn juicer. Zo een beetje Miep Kniepen op z’n tijd is eigenlijk gewoon hartstikke leuk 🙂

(null)

Meer recepten met wortel:

Supersnelle wortelsoep
Herstelsmoothie met wortel

Meer recepten met havermout:

4 lekkere havermout ontbijt recepten
Havermoutkoekjes