Havermoutkoekjes_banaan
Sinds ik verknocht ben geraakt aan havermout heb ik er al veel verschillende koekjes en broden mee gemaakt. Ik heb nu eigenlijk een vaste basis voor de havermoutkoekjes waar ik telkens verschillende ingrediënten aan toevoeg. Supermakkelijk, supergezond, supersnel en… superlekker!

Als basis gebruik ik:

 • 180 gram havermout
 • 2 rijpe bananen
 • 1 eetlepel kokosolie
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 theelepel vanille poeder
 • scheutje melk (ik doe amandelmelk)

Nu is het een kwestie van mengen en prakken. Vervolgens schep je het mengsel lepel voor lepel op een bakplaat. Desgewenst kan je ook nog heel creatief een vormpje boetseren ;-). Plaats de havermoutkoekjes in wording voor 25 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden).

havermoutkoekjes banaan

Vandaag ben ik los gegaan met pindakaas. Lekker joh!! Wat heb ik aan bovenstaande basis toegevoegd:

 • 2 flinke eetlepels pindakaas
 • 2 eetlepels raw cacaonibbits
 • 2 eetlepels appelmoes (optioneel, want natuurlijk niet suikervrij…)
 • 1 handje rozijnen

Tot slot:

 • Hoe rijper de banaan hoe gezonder: een banaan met gele schil en donkere vlekken is 8 x effectiever in het verhogen van het immuunsysteem. Meer gekke bananen weetjes lees je hier.
 • Deze havermoutrepen zijn ook niet te weerstaan, met o.a. wortel en vijgen.
 • Wist je trouwens dat een gezichtsmasker met havermout wonderen verricht in de strijd tegen rimpel en onzuiverheden?
 • Voor Vrouwonline.nl heb ik een artikel geschreven over de gezondheidsvoordelen van havermout.
 • En nee, ik heb geen aandelen in havermout 😉