* Mam, mag ik met oortjes op de fiets? Nee natuurlijk niet Mia, dat is levensgevaarlijk. Maar iedereen uit de klas doet het! Jaja, en als de hele klas in de sloot springt…? Mam doe niet zo stom! * Tienertrends… wat moet je ermee?

Dit is een van de vele gesprekjes in huize Dubois, die leiden tot een – welles/nietes – ja maar jij zegt dit en ik bedoel dat – discussie.

Deze is ook leuk: *mam, mag ik een piercing? Ja hoor Mia, als je 37 bent. MAHAM!!*

Andersom word ik ook wel eens op mijn nummer gezet hoor, kijk maar:

IMG_6479.JPG

Tieners en de “Innovatietheorie”

Tijdens een autoritje besluit ik eens goed naar die tieners te kijken. Ik vind ze leuk. In al hun onwetendheid doen ze hun uiterste best hyperintelligent over te komen, hun onzekerheden verbloemend met een veels te grote mond. Sommige tieners zijn zeer vooruitstrevend als het om trends gaat, zgn. Early Adopters volgens de “innovatietheorie“. Inspiratie doen ze op via allerlei social media kanalen, waar wij nog amper het bestaan van afweten. Snapchat jij bijvoorbeeld al? In veel gevallen zijn tieners – en dan met name de jongere exemplaren – eerder de Early Majority. Want teveel opvallen, liever niet. Allemaal dezelfde tas, jas, fiets en schoenen is natuurlijk veel veiliger. En wij ouders? Het gros van ons hobbelt achter de trends aan, stelletje Laggards 😉

Wat spot ik vandaag voor tienertrends:

  1. Witte Adidas gympen met opgerolde pijpen en geen sokken. (Mafketels, het is freezing cold!). Maar die gympen an sich vind ik HOT!
  2. Groene parka’s en vooral veel Superdry jassen. Ik zie 3 x Mia’s jas. Ik denk dat meer ouders bij Wehkamp shoppen en denken dat betaal ik later wel? (200 euro! Daar moeten wij even voor sparen.. “Maar ik wil hem nu mam! Wacht even tot de uitverkoop Mi. Weet je wel hoe koud ik het heb op de fiets? Daar ga ik..).
  3. Fietsen mét voordrager maar zonder krat (o no! Laat de kratten nog in blijven, ze zijn zo handig). NOT! Hoewel, de krat vind ik niet zo mooi, ik ben dol op mijn stalen mand.
  4. Oortjes… Oortjes?! #%^* (NOT)
  5. Voor de boys: Eastpack rugtassen. Voor de girls: veel leren handtassen als schooltas. Ik spot de trend nog niet of Mia komt uit school: “maaaaaaam , mag ik een Cowboysbag? Een Cowboysbag? Die zijn superduur Mia en echt niet schooltas-waardig. Echt wel!! Iiiieeeedereen heeft er een!”

Op zoek naar de juiste Cowboysbag

Mia gaat lekker. Goed rapport, braaf aan d’r huiswerk… ze mag ‘em! Niet geheel zonder eigenbelang speuren we het internet af naar de juiste Cowboysbag. Stiekem hoop ik dat deze tienertrend snel overwaait en dat ik de tas kan confisceren (ik vind hem echt wel vet HOT). Samen kijken we op www.bagageonline.nl/cowboysbag naar de juiste maat en kleur. We zien deze video:

Jeetje wat kan er veel in die tas!! Ik moet mijn mening herzien, dit is juist een perfecte schooltas! We kijken nog even verder op www.bagageonline.nl/schooltassen maar de keuze is reeds gemaakt.

De volgende dag wordt de tas bezorgd. “Mam wat is hij groot! Ja Mie, eigenlijk te groot voor jou, misschien past hij beter bij mij?… NEEE echt niet!!

Maar hoe draag je een Cowboysbag?

Like a bitch! Dat zijn Mia’s woorden dan hè… Ah maar dit ziet er toch allesbehalve bitchy uit? <hartje>

hot or not

 Tienertrends, hot or not?

Eigenlijk maakt het mij niet zoveel uit, maar fascinerend vind ik het wel. Ik merk trouwens naarmate ik ouder word wel meer afstand tussen tienertrends en mijn trends. Mia’s veelvuldige uitroepen “Mam, je bent een moeder, doe normaal!!” dragen daar vast een beetje aan bij. Hoewel… Kijk eens wat er voor mam alias moeder-de-vrouw werd bezorgd vandaag?! Ben ik nu geen “Early Adopter”? Moet ik natuurlijk nog wel even mijn pijpen oprollen 😉

adidas hot or not