Een paar jaar geleden moest je een beachcruiser hebben om erbij te horen. Toen was daar – helemaal terug van weggeweest – de omafiets. En dezer dagen ben je pas een hippe vogel als je in het bezit bent van een retro racefiets. Wat is op dit moment hot or not als het gaat om fietsen? 

Hot: retro fietsen en urban bikes

In New York zag ik ze al volop: ouderwets ogende fietsen met retro stalen fietsmandjes. Té gek vond ik ze! Via AirBnB sliep ik bij een rasechte Brooklyn boy. Zijn retro racefiets hing gewoon cool aan de muur. Waarschijnlijk uit noodzaak (want: 4 hoog achter in het niet al te beste deel van Brooklyn) maar het zag er mooi “urbanchic” uit.

hot or not fiets

Hot: stalen mandjes voor- of achterop

Toen Mia nog een baby was fietste ik rond met functionele fietstassen, passend bij het kinderzitje. Die zitjes, voor en achter zijn inmiddels verdwenen. De fietstassen ook, vervangen door een voordrager inclusief grote plastic krat. Reuzehandig, tassen vol boodschappen kon ik er met gemak in kwijt. Nu ben ik blij met mijn nieuwe variant – helemaal hot in fietsland – de stalen fietsmand. Wat vind je er van?

stalen fietsmand

Hot: e-bikes

De elektrische fiets wordt steeds populairder in Nederland. Vorig jaar was al bijna één op de vijf verkochte fietsen een e-bike. De jongere doelgroep is echter nog niet helemaal overtuigd: slechts 1 procent van de Nederlanders jonger dan 45 jaar heeft een elektrische fiets. Toch zal dit aantal flink gaan stijgen en fabrikanten spelen hier al handig op in door het ontwikkelen van hippe e-bikes, zoals deze:

e-bikes

Not:

Kan de omafiets definitief bij het grof vuil, plastic krat incluis? En zo een stevige, solide – met een foeilelijke lage instap – moederfiets, hangen we die voorgoed aan de wilgen (ik zie het al voor me :-))? Of wat dacht je van de bakfiets, moet die niet eens vervangen worden door een kèkke e-bike variant? Geen idee. Doe wat je fijn vindt, fietsen is sowieso gezond 🙂

 Win een Brooklyn Bike van Popal Fietsen Nederland

Popal Fietsen Nederland

Ik heb ’em in het rood, maar in het matzwart is deze Popal fiets misschien zelfs wel mooier. De Popal Brooklyn Bike is met 3 (Shymano) versnellingen, een robuust stalen frame en een mooie voordrager (waar dus zo een kèk stalen mandje op past) een echte eyecatcher. En ik kan het weten, ik fiets er ondertussen flink op los :-). De matzwarte Popal Brooklyn, een flink stukje kwaliteit, mag ik dus verloten. Hier lees je de specificaties van de fiets. Meedoen is weer heel gemakkelijk, kijk maar.

 

a Rafflecopter giveaway