Dol ben ik er op, de vegetarische tomaten-paprikasoep van Kim Lenders. De groenten gril je eerst en daarna maak je er soep van. Heel makkelijk en heel lekker. Wie Kim is? De schrijfster van het boek Eivissa Food. Een supermooi boek met de allerbeste adressen en recepten van Ibiza.

Het is zondag en ik heb zin in wat keukenwerk. Ik begin met een lekkere ontbijtsmoothie, maak mijn favoriete mugcake, ben ondertussen draadjesvlees aan het stoven, draai met Mia een havermoutbrood in elkaar en ondertussen droom ik weg bij Eivissa Food. Kim’s paprikasoep kan ik toch net zo goed ook even maken? Gelukkig heb ik alle ingrediënten voor deze eenvoudige maar o-zo-lekkere paprikasoep met tomaat gewoon in huis:

Vegetarisch tomaten-paprikasoep recept

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 rode paprika’s
  • 500 g tomaten
  • 1/2 bol knoflook
  • 2 uien, in stukjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 liter water

(null)

Bereidingswijze

De paprika’s snijd je in grove stukken en de tomaten in kwarten. Plet de knoflooktenen en doe ze met schil en al bij de groenten. Doe alles bij elkaar in een grote ovenschaal en strooi er wat zout overheen en de eetlepels olijfolie. Rooster op 160 graden (bij een gasoven doe je de temperatuur wat hoger) voor 45 tot 60 minuten in de oven.

Vervolgens doe je wat olijfolie in een grote pan en bak je de ui glazig. Doe de geroosterde groenten erbij, pel de geroosterde knoflooktenen en voeg deze ook toe. Roer alles goed door met 1 liter water en meng de bouillonblokjes erdoor. Laat op laag vuur nog zachtjes doorkoken, pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Is de soep “Mia-proof”? YES!! Ze is sowieso dol op tomaat en paprika dus deze soep ging er in als pap. Lekker met een homp zuurdesembrood erbij die eigenlijk gedoopt zou moeten worden in de aïoli uit Eivissa Food.

Eivissa Food

Op de volgende bladzijde lees ik een koude komkommer-avocadosoep. Yummie! Heb je al zin gekregen in Eivissa Food? Volgende week meer 🙂