Sinterklaas smoothie

Met een 12-jarige in huis zing je geen Sinterklaas liedjes meer. Dat is nl. “ziek-beschamend”. Maar ik mis het wel, al die vrolijke momenten bij het kattenluik -onze hotspot als het ging om schoencadeautjes. Voor alle Sinterklaas fans die deze week nog wel hun gouden keeltjes gaan opzetten bedacht ik deze zangopwekkende smoothie:

Je wist het vast niet, maar kaneel smeert de keel. Het heeft een antibacteriële werking en werkt super tegen beginnende keelpijn, verkoudheid en hoest. De overige ingrediënten in deze Sinterklaas smoothie geven je zoveel energie, dat je nog moet uitkijken dat je wel een keer stopt met zingen.

(Sorry, maar ik zie het voor me… papa en mama die nog luidkeels bij de schoenen met wortels staan te zingen en het grut dat allang uitgezongen is, met open mond toekijkt en denkt “die zijn compleet gek geworden!!”) Peter Verstraaten zou er een perfecte tekening bij kunnen maken!

peter van straaten

De ingrediënten voor de Sinterklaas smoothie (2 glazen):

– 400 ml amandelmelk.
– Kop havermout.
– 1 bevroren banaan (deze leg je de avond van tevoren in de vriezer, zonder schil!! Bevroren banaan maakt de smoothie extra romig).
– Kopje bevroren diepvriesfruit (ik deed aardbeien).
– 2 dadels zonder pit.
– 1 theelepel speculaaskruiden (ik gebruik van het merk Eko, van Ekoland. Deze is niet zo zout. Eventueel doe je geen speculaaskruiden maar kaneel).
– Ter garnering: wat extra chiazaad, laatst door de Keuringsdienst van Waarde zo mooi omschreven als zangzaad.
– En natuurlijk een gezellig glas/potje. Ik gebruik altijd de zgn. Mason Jars, die hier heel voordelig te bestelling zijn.

smoothie met zangzaad

Ik ga Mia straks deze Sinterklaas smoothie voorschotelen. Wie weet staan wij van de week dan ook weer als vanouds bij het kattenluik te tetteren 🙂

Sinterklaas smoothie met Magimix