Voila, een ontzettend lekker en supermakkelijk te bereiden recept voor pesto pasta met kip en champignons.
Onlangs heb ik een oproepje geplaatst voor makkelijk te maken recepten. Want zin om uitgebreid te koken, dat heb ik lang niet altijd. Vooral bij ons strandhuisje, na een dag relaxen in de buitenlucht heb ik er geen zin in. Lezeres Monique kwam met een heerlijk recept voor pasta pesto. Alleen zij gebruikt rauwe ham in dit recept, ik heb dit vervangen door kip. Maar verder komen alle credits voor dit recept aan Monique toe!
Een ander makkelijk en lekker recept vind ik deze:
Koken in het strandhuisje
De keuken in ons strandhuisje is van alle gemakken voorzien. De koelkast gaat op zonne-energie en het gasfornuis werkt prima dankzij een grote gasfles. Erg blij ben ik met onze nieuwe pan voor eenpansgerechten, een zogenaamde Baltidish. De Baltidish van Le Creuset is gemaakt van duurzaam gietijzer, en hierdoor wordt het gerecht dat je maakt gelijkmatig verwarmd over de hele kom en houdt het gelijk de warmte langer vast. Ideaal voor in ons strandhuisje!
Dit is een kids- & puberproof recept
Als ik een nieuw recept maak ik het altijd even afwachten of het bij Mia in de smaak valt. Terwijl ik aan het koken ben pakt ze gretig “stiekem” wat mozzarella blokjes en champignon partjes. Ook de spaghetti in het vergiet moet het ontgelden.
“Hé Mia, laat je nog wel wat over!”
“O my god mam, het is allemaal zo lekker.”
Dit zijn goede signalen ik ben benieuwd wat ze van het eindresultaat vindt. Ik schep onze zonnige borden van Le Creuset vol en wil natuurlijk even wat foto’s maken. Mia kan echter niet wachten en grist haar bord voor de “klik” weg. Maar zo ziet de pesto pasta met kip eruit.
En Mia’s reactie:
“Dit is zoooo lekker! Ik kan niet stoppen met eten? Maar ik zit zoooo vol!!”
Ingrediënten voor de pasta pesto met kip
Dit gerecht maak ik voor Mia en mijzelf. Je kunt variëren met de ingrediënten qua hoeveelheden. Voor ons waren dit exact de juiste hoeveelheden:
- pijnboompitjes – 3 el
- 2 teentjes knoflook, geperst
- kipfiletblokjes – 350 gram
- champignons (plakjes) – ik gebruik een half bakje voorgesneden champignons
- groene pesto – ik neem een heel bakje “verse” pesto
- mozzarella – 1 bol in blokjes gesneden
- spaghetti
Bereiding:
Rooster de pijnboompitjes tot ze mooi bruin zijn en zet ze apart. Doe een scheutje olie in dezelfde pan en roer even de knoflook aan. Roerbak vervolgens de kipfiletblokjes en voeg na 5 minuten de champignons erbij. Weer even bakken en roer dan de pesto erdoor.
Ondertussen kook je de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Giet deze af en doe in de pan erbij. Goed doorroeren zodat de pesto zich goed mengt met alle ingrediënten.
Doe de pasta pesto met kip op de borden, verdeel de mozzarella blokjes en pijnboompitjes erover en… smullen!
Weet jij nog makkelijke recepten?
Inmiddels heb ik een paar makkelijke recepten die ik bijna elke week wel een keertje maak, waar zowel Mia als ik van smullen. Maar het liefst zou ik wel 10 van dit soort recepten willen hebben, die dus eenvoudig te bereiden maar evengoed gezond zijn.
Weet jij er nog eentje? Dan hoop ik dat je deze wilt delen, in een reactie onder deze blog. Veel dank alvast!
XX
Dat ziet er goed uit! Ga ik met vegetarische kipstukjes proberen 😀
Dit ziet er heerlijk uit.
Xoxo
Goeie tip! Bij onze pubers is de “oldtime-favorite” Mexicaanse bonenwrap (en ja, ook deze vegetarische variant): https://duizendpoot.jouwweb.nl/307052_mexicaanse-bonenwraps-vegetarisch
Lekker hé