slowcooker winactieKen jij hem al, de slowcooker? Wij van OHIMP zijn er groot fan van. En zo langzamerhand zie je ook in Nederland deze handige keukenhulp almaar vaker op het aanrecht staan. In samenwerking met De Slowcookery geven we maar liefst 2 slowcookers weg! Doe je mee?

Mocht je nog niet weten wat een slowcooker is, dan leg ik je dat allereerst even uit. De naam zegt het eigenlijk al: een slowcooker is een pan op elektra die langzaam gerechten gaart. In Amerika wordt als sinds de jaren ’70 gekookt met de slowcooker, daar wordt hij ook wel de Crockpot genoemd (= merknaam van het meest voorkomende type in de USA).

Lees ook: zo werkt een slowcooker.

Slowcooker baby Andrew James

Een aantal voordelen van een slowcooker:

  • Een slowcooker is qua elektra heel zuinig in gebruik.
  • Doordat je het eten langzaam laat garen komen de smaken veel beter tot hun recht en blijven de goede voedingsstoffen behouden.
  • De ingrediënten voor je gerecht doe je ’s morgens in de pan en ’s avonds is het klaar.

Lees hier nog veel meer slowcooker voordelen en uitleg.

Waar kun je een slowcooker kopen

Inmiddels kun je in veel (online) winkels een breed scala aan slowcookers vinden. Ik ben fan van De Slowcookery.nl, vanwege hun specialisatie en ontzettend goede en persoonlijke service. Je kunt er naast slowcookers o.a. ook rijstkokers, soupmakers en verschillende kruidenmixen kopen.

recept voor granola uit de slowcooker

Deze winactie is verlopen

Winactie slowcooker: niet een, maar twee!

Het model slowcooker dat OHIMP deze keer weggeeft is van het merk Andrew James en wordt ook wel liefkozend De Baby genoemd. Slowcookers zijn in verschillende (liter)maten verkrijgbaar en dit exemplaar heeft een maat van 1,5 liter. Hij is dus perfect voor het maken van gerechten voor 2 personen, maar ook voor soepen, sauzen en ontbijtgerechten. Laatst maakte ik deze granola bijvoorbeeld met Mijn Baby. Een ander voordeel van dit formaat is dat hij zó weinig stroom verbruikt, dat hij het ook goed doet op de camping of – zoals in ons geval – bij de strandhuisjes. Echte slowcooker-addicts kunnen De Baby dus gewoon meenemen op vakantie.

Granola uit de slowcooker

En, doe je mee aan deze slowcooker winactie?

We geven 1 rood exemplaar en 1 zwart exemplaar weg van de Baby Andrew James. Meedoen is heel makkelijk: laat ons in een reactie weten welk gerecht jij wilt gaan maken in de slowcooker en of je zou kiezen voor een rood of zwart exemplaar. Hier op OHIMP vind je heel veel recepten. Maar ook op de site van Slowcookery kun je veel inspiratie opdoen.

Ik word natuurlijk ook erg blij als je OHIMP en Slowcooker recepten op Facebook  wilt liken, en als je dit bericht deelt via social media. Winnaars ontvangen over ongeveer 3 weken bericht. Heel veel succes!!