Met dit recept maak je een perfecte, lekkere en gezellige rundvleesstoofpot voor de koude winterdagen. Ik maak met mijn slowcooker lekker veel van deze stoofpot. Dan komen de smaken extra goed tot hun recht en de left-overs, die bak ik de volgende dag op of vries ik in.
Een makkelijke manier om een rundvleesstoofpot te maken is in de slowcooker. Het langzaam garen van het vlees en de groente zorgt voor heerlijke smaken en supermals vlees. Een bijkomstig voordeel is dat je huis de hele dag gevuld is met de geur van een gezellige maaltijd.
Tip: lees hier meer over de werking van de slowcooker.
Ingrediënten voor de rundvleesstoofpot
- 500 gram tot een kilo gesneden hacheevlees
- 5 middelgrote wortelen, gesneden
- 500 gram kleine krieltjes in de schil, gewassen
- 1 witte ui, gesneden
- 2 kruidnagels
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 1 rundvleesbouillonblokje
- 3 kopjes water
- ½ kopje tomatensaus (ik gebruik hiervoor ketchup)
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: ¼ kop bloem
Hoe maak je de rundvleesstoofpot?
Bak het rundvlees met peper en zout even aan in de koekenpan, voordat je deze in de slowcooker doet. Op deze manier blijft de smaak nog beter behouden tijdens de bereiding.
Snijd de groenten in stukken die jij lekker vindt. Ik hou bijvoorbeeld van stevige stukken wortel, maar dat is persoonlijk. Doe alles, met uitzondering van de bloem in de slowcooker, met het water, de tomatensaus en kruiden. Verkruimel het rundvleesbouillonblokjes over de ingrediënten en giet tot slot de kopjes water eroverheen.
Laat de rundvleesstoofpot koken op stand laag voor 8-10 uur.
Tip: vind je de saus nog te dun, dan kun je wat bloem door het gerecht roeren om het wat te verdikken.
Gek op stoofpotjes hier! hmmm
ja lekker he. En ook zo gezellig vind ik 🙂