Hou jij van een heerlijke cappuccino of latte maar drink je – om wat voor reden dan ook – liever geen melk? De Oatly Haverdrank Barista Edition zou voor jou dan wel eens een goed alternatief kunnen zijn. Wij testten deze melkvariant voor in de koffie en… dit is wat wij er van vinden.Koemelk, jammergenoeg verdraag ik het niet heel goed. Mijn buik gaat er van rommelen en ik krijg er rode vlekjes van in mijn gezicht. Af en toe kan ik echter een goed glas melk niet weerstaan, vooral bij pannenkoeken en boerenkool vind ik het heerlijk smaken. Dagelijks drink ik zeker wel 2 bekers cappuccino en daarin doe ik opgeschuimde, lactose-vrije melk. Deze melk schuimt goed, smaakt lekker en lijk ik beter te verdragen dan gewone koemelk.

Oatly haverdrank barista edition

“Ken jij de haver-barista melk van Oatly al?”

Aldus Ilja, die altijd op de hoogte is van de nieuwe, lekkere en gezonde producten die op de markt verschijnen.
Ik ken het drankje niet maar Ilja neemt hem voor me mee uit de super.

Oatly haverdrank barista edition

Mama Mia test: Oatly Haverdrank Barista Edition

Wauw, wat een verschijning zeg! Als het drankje smaakt zoals het eruit ziet dan zit het wel snor.

Lees ook: 5 redenen waarom havermout supergezond is.

Oatly haverdrank barista edition

Een echte Barista ben ik overigens niet hoor, maar met deze melk schijn je ook uit je dak te kunnen gaan als het om coffee-art gaat. Ik stop een cupje in mijn Nespresso-apparaat en doe wat melk in de opschuimer. Dat gaat inderdaad fantastisch! Ziet er mooi uit toch?

Oatly haverdrank barista edition

En, hoe smaakt het?

Best lekker! Het is niet overdreven zoet en voor mij een goede melkvervanger voor in koffie. De Oatly Haverdrank Barista Edition is 100% plantaardig, net als de andere haverdranken van Oatly (moet je kijken wat een assortiment).

oatly havermoutdranken

Kortom, Oatly is erin geslaagd een haverdrank te ontwikkelen die én goed schuimt én lekker smaakt in de cappuccino. 100% plantaardig, lactosevrij en dus perfect voor vegans en mensen die niet goed tegen melk kunnen. Je kunt dit product online kopen, bij bio-winkels en bij een aantal supermarkten zoals Albert Heijn.

Ook lekker met havermout: