Dit is een fantastisch recept, voor heerlijke blender muffins met havermout, banaan en pindakaas. Ben jij geen fan van pindakaas, dan kun je deze zonder problemen achterwege laten.

En wat ik ook zo fijn vind aan dit recept, is dat je niet hoeft te kneden, dat je geen natte ingrediënten door de droge hoeft te mengen… allemaal gedoe! Nee, bij dit recept kieper je alle benodigdheden in de blender en die draait er vervolgens een mooi, glad beslagje van.

beslag voor muffins uit de blender

Varieer er maar lekker op los

De basis voor deze blender muffins is havermout, banaan, eieren en Griekse yoghurt. Verder kun je met de ingrediënten heerlijk variëren. Je kunt – zoals ik doe – wat eetlepels pindakaas toevoegen, maar ook cacaopoeder, noten, blauwe bessen, stukjes appel… noem maar op! Wil je een fijne structuur, dan blend je alle ingrediënten in een keer. Wil je bijv. nog wat bessen en noten terugvinden, dan voeg je deze ingrediënten als laatste toe en blend dan nog even een rondje extra op de laagste stand.

Tip: dit zijn ook lekkere muffin recepten op OHIMP

beslag voor muffins uit de blender

Ingrediënten voor de blender muffins met banaan en pindakaas

Voor 6 grote of 12 kleine muffins

 • 2 cups havermout
 • 2 rijpe bananen
 • twee grote eieren
 • 3 eetlepels pindakaas
 • 1 cup Griekse yoghurt
 • 3 eetlepels honing
 • 2 eetlepels chiazaad
 • 1 1/2 theelepels bakpoeder
 • 1/2 theelepel bakpoeder
  1/2 theelepel vanille-extract of vanille suiker
 • snuf zout

blender muffins met banaan

Zo maak je de muffins uit de blender

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een muffinvorm in. – Als je papieren cups gebruikt moet je deze ook even licht invetten. – Doe alle ingrediënten in je blender en mix tot je een glad beslag hebt. Het kan zijn dat je de blender tussendoor even uit moet zetten om de ingrediënten met een lepel even naar de bodem te duwen. Maar mijn ervaring is dat je binnen een minuut een prima beslag hebt. – Als je nog extra’s wilt toevoegen als noten en bessen dan doe je die er nu nog even bij of je roert ze met de hand door het beslag. – Verdeel het beslag over de muffinvormen en vul ze tot net onder de rand. – Bak de muffins 20 minuten in de oven en laat ze vervolgens even 10 minuten afkoelen.

Eet smakelijk!!

Le Creuset - muffins met banaan

Credits: dit is mijn nieuwe muffintray van Le Creuset. De hartjes vormen zijn niet alleen leuk, maar ook lekker groot. Perfect om flinke muffins in te bereiden, die je bijvoorbeeld voor het ontbijt neemt.