Zodra de dagen korter, donker en guur worden begint bij mij het grote verkneukelen. Het wordt weer kerst! Ik kan dan ook niet wachten om mijn kerstmuziek Spotify playlist weer uit het stof te halen, maar niet iedereen in huize Dubois wordt daar blij van…

Nee mam… kerstmuziek. Nu al?! WTF!!”

Sinterklaas is nog maar amper IN het land of door de boxen thuis schalt de kerstmuziek van Bing Crosby, Nat King Cole, Dean Martin, Frank Sinatra en The Andrew Sisters. Het zijn vooral de ouderwetse, Amerikaanse kersttunes waar ik dol op ben. Die liedjes vind ik toch zo enorm gezellig.

Christmas playlist op Spotify

Toen Mia nog een paar jaar jonger was dacht ze dat Spotify alleen van haar was. Alle afspeellijsten die ze niet kende (waaronder mijn zorgvuldig bij elkaar verzamelde kersthits) heeft ze toen verwijderd. AHHH! Gelukkig heb ik al mijn favoriete hits weer gevonden en ik heb haar gewaarschuwd:

Als je nog een keer mijn afspeellijsten verwijderd, dan draai ik het hele jaar door kerstmuziek!

Waar blijft de tijd

Kerst vind ik ook altijd de tijd om lekker te flashbacken. Ik denk dan terug aan vroeger, toen ik zelf nog een kleine Bonnie was. Kerstmuziek afspelen ging via de pick-up en mijn broer en ik mochten de LP’s vaak zelf opzetten. De collectie bestond uit verschillende kinderkoren (ughh) en deze LP van Jim Reeves. Dat was onze favoriet en ik denk dat mijn voorliefde voor ouderwetse, Amerikaanse kerstmuziek hier zijn oorsprong vindt?

bose headset Coolblue

“Waarom moet ik altijd mijn oortjes in?!”

Mia zit hangt op de bank. Naast haar een tafeltje met drinken en eten. Op haar schoot de iPad of laptop en in haar hand de iPhone. Als ik haar wat wil vragen moet ik goed mijn best doen om boven Ronnie Flex, Dopebwoy (?) of André Hazes (?!) uit te komen. Niet dat ik er last van heb, ze heeft namelijk 24/7 haar oortjes in. Ik kan dus met een gerust hart het huis vast een beetje in kerstsferen brengen, mijn favoriete kerstmuziek afspelen en luidkeels meezingen.

Mam, kap eens! Waarom moet ik eigenlijk altijd mijn oortjes in?! Doe jij nu maar eens een koptelefoon op!

Oeps dat was iets te hard misschien. Ach, ze heeft hier ook wel een punt. Voor kerstmuziek is het toch echt nog een beetje aan de vroege kant en ik kan heus wel een keertje zelf een koptelefoon opzetten. Daar komt bij, mijn Bose headset heeft een hele, hele goede noise cancelling. Hiermee kan ik 100% genieten van mijn favo kersthits en kan ik me volledig afsluiten voor het gekerm van de puber. Want tja, het meezingen kan ik natuurlijk niet laten 😉

kerstmuziek gifje

Nog even over noise cancelling

Weet jij niet wat noise cancelling is? Veel koptelefoons van tegenwoordig hebben deze functie, hiermee demp je ongewenste omgevingsgeluiden. Handig om je af te sluiten voor pubers ;-), maar noise cancelling headsets zijn ook echt ideaal om muziek te luisteren of films te kijken in bijvoorbeeld het vliegtuig. Het geluid van de motoren is bij een goede headset echt niet meer hoorbaar. Deze Bose headset heeft een zgn. 3 standen noise cancelling: je kunt hem uit, low of high zetten. Een ander voordeel van deze headset is dat je hem connect via Bluetooth en hij dus draadloos is. Meer informatie lees je hier.

kerstmuziek

Ben jij ook dol op de kerst?

Wat zijn jouw favoriete kersthits? Ik heb trouwens nog een tip voor je. Het kerstalbum van Zach Gill. Heerlijk! Probeer anders maar eens, dit is het Spotify linkje naar zijn album.