Je huis in kerstsferen hullen kan op allerlei manier. Met lichtjes, kerstbomen, kransen, sterren, noem maar op. Het leukste vind ik toch wel om zelf iets in elkaar te knutselen. En dat hoeft echt allesbehalve ingewikkeld te zijn! Kiki en Mia maakten laatst een kerstslinger met sterren van witte klei. En als de pubers het kunnen, kan jij het ook 😉

Niet om Kiki en Mia nou tekort te doen trouwens hoor. Maar dit projectje is echt heel makkelijk en ook erg leuk om met kleine kinderen te doen.

Kiki en Mia

Het is zaterdagmiddag en terwijl Ilja en ik allerlei lekkere drankjes uitproberen (spooms, hierover binnenkort meer), gaan deze 2 meiden aan de slag.

Wat heb je nodig voor de kerstslinger:

Uiteindelijk bleef het niet bij 1 kerstslinger, maar hebben ze er zelfs 3 gemaakt.

  • 2 pakken witte klei. Overigens hadden wij 1 pak witte klei en 1 pak in kiezel kleur. Als je deze mengt krijg je een hele mooi marmer effect. Beiden te koop bij de ACTION. Deze klei werkt erg lekker en droogt helemaal goed op, zodat je er heel fijn mee kunt knutselen.
  • Touw. Je kunt zelf bepalen wat voor touw je leuk vindt. Ik ben altijd gek op het rood/witte “vleesdraad” maar ook het ruwe jute doet het goed bij deze slingers.
  • Houten kralen. Wij hadden deze kralen nog over van het kerstprojectie van vorig jaar, toen we er kerststerren mee maakten.
  • Verder handig: een kleed of groot dienblad om te knutselen, een deegroller, een koekjesvorm (wij gebruiken dus een ster), een satéprikker en een schaar.

kerstslinger maken

De kerstslinger maken, zo ga je te werk

  1. Rol de klei uit met de deegrollen tot een dun vlak. Leuk is het om met 2 soorten klei te variëren. Maar alleen wit is ook mooi.
  2. Steek met het vormpje de sterren uit.
  3. Maak met de satéprikker een gaatje in het midden. Maak het groot genoeg voor de dikte van je touw.
  4. Leg de sterren op een dienblad en laat ze voor een nachtje drogen.
  5. Dan is het een kwestie van rijgen. De meiden maakten eerst een knoopje, vervolgens regen ze er een klaar aan, toen de ster, toen weer een kraal en sloten af met een knoopje. (enzovoorts)

zelf een kerstslinger maken

Waar hang je de kerstslinger?

Een kerstslinger maken is op zich al een hele gezellige bezigheid, maar doet het ook nog eens heel erg goed in een knus kersthoekje. De rood-witte hangt bij ons in de kerstboom, die dit jaar voornamelijk met rode ornamenten is gevuld.

Zie je hoe mooi dat marmereffect is?

DIY kerstslinger maken

Ook Sjakie is heel content met “zijn” kerstslinger 😉

sterren van witte klei

En alledrie bij elkaar hangen ze ook leuk:

sterrenslinger van witte klei

Extra tips om leuke kerstslingers met witte te maken

Wat me ook leuk lijkt is als je met verschillende koekjesvormpjes aan de slag gaat. Hartjes, bellen, sterren, kerstboom, een maantje. Dit setje met uitstekers is bijvoorbeeld heel erg leuk. Als je met kleine kinderen gaat knutselen is het natuurlijk ook heel leuk om de sterren (voordat je ze gaat rijgen) gaat beschilderen of misschien zelfs wel bestrooit met glitters.

Ben jij ook dol op leuke kerst DIY projecten? Deze kerstboom van sloophout is ook heel leuk om met kinderen te maken:

DIY | Kerstboom van sloophout