Het is een gegeven: mensen met stijl haar willen krullen. En mensen met krullen willen stijl haar. Misschien niet altijd, maar zo nu en dan is een totaal andere coupe hartstikke leuk. Met een krultang of een stijltang is dit een fluitje van een cent. Nou ja, als je weet hoe het werkt. Ik heb stijl haar en probeerde de Carmen Coco Curler uit. Extra leuk: ik mag er ook eentje weggeven!

Als het om mijn haar gaat kies ik vaak voor de makkelijke weg. Wassen, aan de lucht laten drogen, beetje olie erin en vervolgens knal ik er een knot, vlecht of staart in. Uiteraard doe ik af en toe een maskertje, zoals deze met honing.

DIY: 7x haarmaskers met honing voor haargroei

Als ik op mijn manier uitpak, dan maak ik een middenscheiding en föhn het met een ronde borstel droog. Ik loop dan een paar uur met los haar maar meestal na een uurtje zit het alweer vast. Wat is dat toch?! Als ik krullen had gehad en flink wat volume was dat vast anders geweest…

Shirley Temple look of “beach curls”

Krullen maken dus. Op Pinterest ga ik op zoek naar de krul die ik mooi vind. Prachtig vind ik de krullenbollen a la Shirley Temple. Maar het gevaar hierbij is dat het er zo onnatuurlijk uitziet. En ik denk helemaal op mijn 40-plus hoofd 😉 Ik vind de losse beach curls mooi: losse krullen die je onderin je haar maakt en net voor wat meer volume zorgen. Perfect voor de Carmen Coco Curler die ik ga uitproberen. Dit is namelijk een iets dikkere, keramische krultang met een echte coconut coating, waardoor de krullen gelijk gaan glanzen. Hoe dunner de pluk die je neemt, hoe kleine de krullen – a la Shirley Temple dus. En wil je een iets minder extreme look, dan krul je bredere plukken haar waardoor de krul wat grover wordt.

krultang Carmen Coconut Curls

Oefening baart kunst

Omdat ik praktisch NUL ervaring heb met de krultang (mijn eerste keer was een paar jaar terug en leidde tot een fikse brandplek op mijn voorhoofd), bekijk ik eerst wat instructiefilmpjes op YouTube. Het ziet er allemaal verrassend makkelijk uit, dit kan ik vast ook.

Omdat ik dus nog niet veel ervaring heb zet ik de Carmen Coco Curler laag, op 120 graden (hij heeft 5 standen, tot 200 graden). Ik verdeel mijn haar in tweeën en vervolgens krul ik ongeveer 5 strengen haar per helft. Ik doe alleen de onderkant van mijn haar en houd de pluk ongeveer 12 seconde om de krultang gewikkeld. Als ik de pluk vervolgens los laat heb ik een hele mooie, losse krul. Zo doe ik alle strengen en spuit er vervolgens wat haarlak in.

Ik ben echt verbaasd hoe makkelijk dit werkt. Met 20 minuten was ik al klaar! Als ik beneden kom zit ligt Mia op de bank. Ze kijkt op en begint spontaan te lachen: “Wat heb jij nou weer gedaan?! Je moet het wel een beetje uitkammen hoor!” Ach, voor een eerste keer… En weet je, anders doe ik toch weer gewoon een staart in. Zit daar ook eens een keer volume in 😉 En ik weet het zeker, oefening baart kunst!

krultang Carmen Coconut Curls

Details Carmen Coco Curler CT5015

– Dikke keramische Chopstick

– Coconut coating voor glanzende krullen

– 5 temperatuurinstellingen, van 120 tot 200 graden

– Inclusief opbergtas en hittebestendige handschoen

– 2,5 meter lang snoer

– Schakelt na 1 uur automatisch uit

Winnen: de Carmen Coco Curler

Van Carmen mag ik 1 iemand blij maken met de Carmen Coco Curler. Is het ook iets voor jou? Meedoen is heel makkelijk: laat mij in een reactie onder deze blog weten of jij al ervaring hebt met het zetten van krullen (en zo ja: tips zijn van harte welkom!! ;-)) De winnaar maak ik over een week al bekend, zodat je eventueel nog voor een gezellige kerstcoupe kunt gaan!

Ook fijn natuurlijk als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt via social media. Neem voor meer tips ook eens een kijkje op de Instagram pagina van Carmen.

O ja! Hou je misschien meer van stijl haar? Volgende week kun je op OHIMP meedoen aan een winactie voor deze stijltang van Carmen.