Voor wie dol is op kerstmarkten heb ik een hele fijne tip: de kerstmarkt in Kassel. Deze sprookjeskerstmarkt heeft de grootste sprookjespiramide ter wereld! En het programma staat bol van allerlei leuke dingen voor jong en oud.

Zelf vind ik kerstmarkten erg leuk. Zo ging ik vorig jaar naar Deventer voor een heerlijke Dickens beleving. Ook bezocht ik de kerstmarkt in Hannover:

Het jaarlijkse kerstmarktbezoek: dit jaar kerstmarkt in Hannover

 

De beleving op de kerstmarkt in Kassel is ronduit sprookjesachtig. Want wie kent de sprookje van de gebroeders Grimm nou niet. Roodkapje, Sneeuwwitje, Hans en Grietje: ze zijn allemaal geschreven door de Duitse broers
Grimm. Wist je dat de gebroeders Grimm vele jaren in Kassel hebben gewoond. Nog steeds zijn er allerlei dingen die herinneren aan de gebroeders Grimm. Zo vind je er meerdere standbeelden, maar ook  het GRIMMWELT waar je meer te weten kunt komen over het leven van de beide broers en hun sprookjes.

De jaarlijkse kerstmarkt in Kassel staat dan ook helemaal in het teken van sprookjes en heet niet voor niets de Märchenweihnachtsmarkten oftewel sprookjesmarkten. Elk jaar heeft de kerstmarkt een ander sprookje als thema. Dit jaar: Assepoester.

Kerstmarkt in Kassel - Assepoester

Kerstmarkt in Kassel

Dit jaar is de kerstmarkt in Kassel van 26 november t/m 30 december. Op vier plekken in het centrum van Kassel vind je kerstmarkten. Er zijn twee kleinere kerstmarkten en twee grotere, de Friedrichplatz en Köningplatz . De grootste kerstmarkt van Kassel vind je op de Köningplatz. Dit is een groot plein waar in het midden de kraampjes staan en daaromheen de winkels zijn, die natuurlijk allemaal een heerlijke kerstsfeer ademen.

sprookjeskerstmarkt in Kassel

Wat kun je doen op de kerstmarkt in Kassel

Er worden sprookjes verteld, er zijn sprookjesachtige rondleidingen en de volwassenen kunnen lekker los gaan bij alle kraampjes met traditionele kerstversiering en flink wat cadeautjes scoren. Aan lekker eten en drinken geen gebrek. Ook is er een kerstcircus in Kassel. Meer informatie daarover vind je hier

Dit is het programma voor de kerstmarkt in Kassel.

Kassel, een moderne, sfeervolle stad

Kassel is een stad met een modern uiterlijk. Toch is het er evengoed enorm sfeervol. Hier kunnen shopaholics hun hart op kunnen halen. Je vindt er alle grote winkelmerken maar ook heel veel leuke boetiekjes. Meer informatie over uitjes, musea en activiteiten in Kassel vind je ook op de website van Kassel. Acties en aanbieding voor uitjes of je verblijf in Kassel vind je op deze site.

sprookjeskerstmarkt in Kassel

Kassel ligt in het midden van Duitsland in de deelstaat Hessen, op zo’n 3,5 uur rijden vanaf Utrecht. De stad is zowel met de auto als trein goed bereikbaar. In de stad is er volop parkeergelegenheid. Een tip is bijvoorbeeld in de Parkhaus Kurfürsten Galerie . Hier kun je de hele dag parkeren voor 15 euro.