Een weldadig haarmasker van een bekend merk, een voedende haarolie met arganolie of toch maar die ene shampoo voor droog en pluizend haar die in de aanbieding is. De verschillende producten om van dof haar af te komen kosten je veel geld en daarnaast leiden ze lang niet altijd tot het gewenste resultaat. Hieronder lees je “recepten” voor haarmaskers tegen dof haar. En dat gewoon met natuurlijke en huishoudelijke producten die je waarschijnlijk toch al in het keukenkastje hebt staan.

 Olijfolieolie tegen dof haar

Olijfolie is een natuurlijk product en het heeft een fantastische werking tegen dof en futloos haar. Olijfolie zorgt verder voor een beschermlaagje over je haar en helpt ook nog eens tegen Roos.

Hoe werkt het: Kneed een beetje olijfolie in de punten van je haar.  Als je lekker veel doet kun je het een nachtje laten intrekken en de volgende dag uitwassen.

 Haarmasker van kiwi en ei en bier

Snijd een kiwi in stukjes en mix deze met het ei tot een masker. Voeg een scheutje bier aan het mengsel toe enbreng het masker vervolgens aan op je  haar. Eventueel kun je er nog wat plastic folie omheen wikkelen om het extra goed in te laten trekken (voor 5 à 10 minuten). Het masker spoel je vervolgens uit met lauwwarm water. Het resultaat?! Een pluisloze, glanzende bos haar..

 Azijn als wondermiddel

Azijn is natuurlijk een keukenmiddel dat je vast wel in de kast hebt staan. Je gebruikt het uiteraard om salades op smaakt te brengen maar je kunt het ook inzetten tegen dof haar. Maak een mengseltje van een flinke scheut azijn, wat creme spoeling en olijfolie en verdeel dit over het haar. Inmasseren en ongeveer een halfuurtje met een handdoek om het hoofd gewikkeld in laten trekken. Daarna uitwassen zoals je gewend bent.

Van deze maskers met honing gaat je haar trouwens groeien:

DIY: 7x haarmaskers met honing voor haargroei

 Haarmaskers voor dof haar: eentje met olijfolie, ei en mayonaise

Wat heb je nodig voor dit haarmasker?

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ei
  • 2 eetlepels mayonaise

Begin met het opkloppen van het ei en voeg vervolgens de olijfolie en mayonaise toe. Breng deze mix gelijkmatig aan op het haar, dek het af en laat het inwerken gedurende minimaal vijftien minuten en maximaal een half uur.Spoel je haar vervolgens grondig uiten was het met een natuurlijke shampoo.

Koffieprut voor glanzend haar

Gebruik koffieprut als shampoo voor glanzend haar! Was het haar met de koffiedik : masseer het product in op de hoofdhuid en verspreid het ook over de rest van je haar. Spoel het vervolgens goed uit. Resultaat: prachtig glanzend haar. Je hebt er geen andere producten voor nodig, maar pas wel een beetje op met licht haar; de koffie kan een beetje kleur achterlaten.

Heb jij nog tips tegen dof haar?

Dan lezen wij ze graag in een reactie onder dit artikel.

haarmaskers tegen dof haar

(afbeelding door BOKEH STOCK)
(hoofdafbeelding door Zdenka Darula)