Wist je dat er wel 100.000 meren in Zweden zijn?! Er zijn ook nog eens honderden rivieren en een 3.000 km lange kustlijn. Die kun je natuurlijk allemaal fantastisch ontdekken per kano. Ga jij bijvoorbeeld de uitdaging aan op de meren van Zweden in Värmland of bevaar je liever de Immeln, het derde grootste meer van de regio Skåne. 

Tijdens onze vakantie in Zweden een paar jaar geleden, klommen Mia en ik voor het eerst in een kano.

kanoen in Zweden

We zijn in het zuiden van de regio Östergötland en hebben het ge-wel-dig. Hiken, paardrijden, wildsafari, hottubben en dus kanoën. Het varen in een kano vinden we overigens helemaal niet zo moeilijk. Maar een beetje gek is het wel, er is werkelijk waar niemand te bekennen! De meren van Zweden zijn niet alleen prachtig, je krijgt er ook nog eens het gevoel dat ze helemaal van jou zijn.

Kanoën en hiken in Zweden (verslag van onze 2e dag)d

Waar kun je nog meer goed kanoën in Zweden:

Het water op in Värmland

In het westen Zweden ligt de provincie Värmland waar de Klarälven, de langste rivier van Zweden, stroomt. Deze rivier snijdt de provincie over de hele lengte in tweeën alvorens uit te stromen in het Vänernmeer, een van de grootste meren van Europa. Er zijn heel veel prachtige rivieren in dit deel van Zweden. Bijvoorbeeld de Röjdån, Rottnan en Svartälvenrivier.  Allemaal perfect om met de kano te ontdekken. Het bedrijf Moose Adventures staat borg voor the real Swedish adventure. Zij bieden een totaalreis aan waarbij je met alle aspecten van de Zweedse natuur te maken krijgen. Zo hebben zij een prachtige kanoroute uitgestippeld waarbij je smalle riviertjes en brede meren  ontdekt. Je kunt zelfs naar Noorwegen varen! De route is ongeveer 120 kilometer, wat goed te doen is voor een actieve vakantie van 6 dagen.

Åsnenmeer

Immeln in Skåne

Immeln is het derde grootste meer in de regio Skåne en een droom voor de echte kano en kajakfans. Als je in dit gebied met de kano erop uit trekt, kun je gebruik maken van de populaire route die je over een flink aantal meren in het gebied leidt. Op Immeln vind je alleen al zo’n 200 kleine eilanden; ideaal voor een korte break of om je tent op te zetten en je versgevangen visje te grillen. Het gebied van Immeln staat bekend om z’n flora en fauna en veel eilanden vallen onder de SPA (Special Protection Areas) voor vogels. Dus neem je verrekijker mee en spot hier een paar zeldzame exemplaren.

Ontdek de mooiste meren in Zweden in Småland

Hier lees je meer tips over kanoën op de meren van Zweden.

kanotocht Zweden