zelf kerststerren maken

Op Pinterest vliegen de kerst knutselwerktips me werkelijk om de oren. De leukste probeer ik met liefde uit, zoals deze kerststerren van houten kralen. 

Ilja, help! Ik wil deze kerststerren van houten kralen maken maar volgens snap ik er geen hout van?!

Ilja is een ster in do-it-yourself’ies. Een schutting tovert zij met gemak om in een wonderschoon muurtje. En we kunnen binnenkort ook een fantastisch kerst haakprojectje verwachten. Ik zie er nu al naar uit!

Kom maar, dan bak ik gelijk lekkere kerstscones.

We plannen onze koffie-, knutsel- en eet date op zondagochtend. Buiten komt het met bakken uit de lucht maar binnen is het gezellig. Het haardje brandt, er staat een gezellig kerstmuziekje op en het huis geurt heerlijk naar koffie en scones. Ilja verzorgt vandaag de catering en instructies en ik heb de materialen geregeld: bij de Action heb ik heel veel verschillende soorten houten kralen gekocht.

DIY kerststerren van houten kralen

Tip: het recept voor Ilja’s kerstscones lees je hier.

Wat heb je nodig voor het maken van kerststerren van houten kralen

  • Houten kralen. Je kunt variëren met kleur en groottes.
  • IJzerdraad. Niet te dik, je moet er namelijk goed mee kunnen rijgen en buigen.
  • Schaar en tangetje

knutseltips voor kerst

Wij maken 2 verschillende soorten kerststerren. Na een paar uur priegelen en smikkelen hebben we de man 5 sterren gemaakt. Eigenlijk is de ene meer een sneeuwster, maar die vind ik wel het leukst.  Deze blijkt trouwens ook net wat makkelijker om te maken.

De beschrijving van de sneeuwster vind je hier.

De beschrijving van de andere ster vind je hier.

Beide beschrijvingen leggen heel duidelijk en met behulp van foto’s uit hoe je de kerststerren van houten kralen maakt. De beschrijving is wel in het Duits… maar als je alleen naar de foto’s kijkt kom je er ook uit, is onze ervaring.

Welke kerstster vind jij het leukst?

kerststerren van houten kralen