Ik moet dat ook niet doen, denken dat ik zelf wel even zondermeer een recept kan bedenken. Niet in de gewone pan en niet in de slowcooker. Aan creativiteit geen gebrek, behalve dan in de keuken… Help! Wat heb ik fout gedaan bij deze slowcooker stoofpot.

Al eerder heb ik een compleet mislukt slowcooker recept gemaakt. Ik kwam het tegen op Pinterest en het zag er enorm smakelijk uit. De beschrijving volgde ik heel nauwkeurig op maar de geur verried eigenlijk al dat er iets niet helemaal in de haak was. Wat ik daar fout had gedaan? De reacties op de blog niet goed gelezen. De receptuur bleek van geen kanten te kloppen en er hadden dan ook niet minder dan 105 mensen gereageerd dat het schandalig was om dit #$%^& recept te publiceren.

Nou, dat doe ik dus niet. Een recept moet wel ECHT lekker zijn wil ik het delen met jullie.

bonenmix

Help, wat heb ik fout gedaan bij mijn slowcooker stoofpot?

Deze ingrediënten heb ik gebruikt:

 • 350 gram hacheevlees (gesneden in blokjes)
 • 350 gram bonenmix (mix bij AH)
 • 1 zoete aardappel, geschild en gesneden in blokjes
 • 3 teentjes gehakte knoflook
 • 1 grote ui, fijngesnipperd
 • 1 blik tomatenblokjes + 1 blik water
 • eetlepel bruine suiker
 • een rundvlees bouillonblokje
 • 2 laurierblaadjes
 • zout & peper naar smaak

fail slowcooker stoofpotje

Wat trouwens wel een goed recept is met bonen: Ton’s slowcooker bonensoep.

En zo heb ik de slowcooker stoofpot bereid:

 1. Bak in een braadpan het vlees, de ui en knoflook in wat olijfolie aan, voor 5 minuten.
 2. Vet de schaal van de slowcooker in en schep het vlees met de ui en knoflook erin.
 3. Voeg de rest van de ingrediënten toe met de 2 laurierblaadjes bovenop.
 4. Roer even door en zet de slowcooker op laag voor 5 uur.

fail slowcooker stoofpotje

Wat is er dan mislukt aan de slowcooker stoofpot?

Op zich is de smaak lekker, hoewel een tikkeltje aan de flauwe kant. Nou ben ik niet dol op pikant, maar het mag iets krachtiger. Het vlees is allebehalve mals. Als ik later een stukje aan mijn katten wil geven halen zelfs zij hun neus ervoor op!! En dan de bonen… de kleintjes gaan nog wel maar met de grote witte exemplaren kan ik een ruit ingooien. Toch maar eerst wellen dan?

Weet jij wat ik fout heb gedaan? Tips zijn heel erg welkom!!

mislukt slowcooker stoofpot