Rijst met groenten, kip en pesto

Lekker koken, ik (Ilja) houd ervan. Maar doordeweeks, na een lange dag werken, ga ik natuurlijk ook voor simpel en snel. Ik heb in mijn receptenmap (ja zo’n ouderwetse met ingeplakte knipsels) een aantal favorieten die eigenlijk altijd goed zijn. Zoals deze: rijst met kip en pesto. 

Eerlijk is eerlijk, ik had niet meteen verwacht dat dit recept een blijvertje zou zijn. Rijst met pesto? En dan ook nog bestrooien met basilicum? Niet de meest voor de hand liggende combi. Bij pesto en basilicum denk ik toch eerder aan pasta. Gelukkig liet ik me daar niet door tegenhouden. Rijst met pesto is verrassend lekker!

groene pesto

Ingrediënten rijst met kip en pesto (4 personen)

 • 3 kipfilets in blokjes
 • 1 rode en 1 gele paprika, in blokjes
 • een bakje kastanjechampignons
 • 400 gr spinazie
 • 1 bakje kleine tomaatjes, gehalveerd
 • 150 ml slagroom
 • 3 el. groene pesto (ik vind hem het lekkerst met pesto van de versafdeling)
 • wat (olijf)olie
 • een handje fijngesneden basilicum
 • zout en peper naar smaak
 • en natuurlijk, rijst

Recept rijst met kip en pesto

Verhit 1 el olie in een hapjespan en pak de kip met een klein beetje zout en peper bruin en gaar. Neem de kip uit de pan en zet apart. Verhit de 2e el olie en roerbak de paprika en de champignons 3-5 minuten. Voeg de spinazie en de tomaatjes toe en bak mee tot de spinazie begint de slinken. Voeg nu de kip weer toe. Roer in een kommetje de pesto en de slagroom door elkaar en giet dit in de pan. Warm even goed door. Schep in een kom of op een bord, samen met de rijst. Bestrooien met basilicum. Eet smakelijk!

Toch liever pasta met pesto? Probeer dan eens deze zomerse salade. Ook snel en lekker.