“Weten jullie nog een easy pastasalade?”, vraag ik mijn collega’s op een dag. Het is altijd weer een dilemma voor mij, het avondeten. Een die-hard kookgoeroe ben ik gewoon niet. Ik hou van makkelijk & simpel en dan graag nog lekker ook. De recepten stromen binnen, fijn!! Ik ga ze de komende weken met jullie delen; vandaag de pastasalade met kip en groene asperges van collega Gerard.

Gerard kan zó goed koken! Hij is op het werk al echt met de allerlekkerste taarten aan komen zetten. Zelfs zijn boterhammetjes zien er uit om door een ringetje te halen. Deze pastasalade maakt Gerard het liefst van A tot Z zelf.

Een ingrediënt is o.a. homemade pesto, vanuit de blender. Mia en ik “wonen” op dit moment in ons strandhuisje, en daar hebben we geen blender. Ik koop dus een potje (bio) pesto.

Ingrediënten voor de pastasalade met kip:

ingredienten pastasalade

“Kan ik u helpen mevrouw?”
“Ja ik wil graag groene asperges hebben.”
(grote verbaasde ogen) “Dan was u 3 weken geleden nog op tijd geweest, maar het seizoen is al een tijdje voorbij.”

Goed… ik vervang de asperges door paprika. Heel anders, maar ook erg lekker.

Bereiding van de pesto:

De hoeveelheden doet Gerard op gevoel, ik ben dus blij met mijn potje pesto want ben zelfgemaakte pesto al eerder de mist in gegaan 😉

  • Geroosterde pijnboompitten
  • Basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • Parmezaanse kaas

Doe alles in de blender en maak het af met goede olijfolie en voeg zout en peper naar smaak toe.

Bereiding van de kip:

Ingrediënten: zout, peper, paprikapoeder (of kruiden naar smaak) en weer die goede olijfolie voor het grillen.

Dat komt heel goed uit, grillen. Ik ben nl. dol op vlees en heb een fantastische grillplaat van Le Creuset aangeschaft. Echt iets voor mij ook, want het is een kwestie van je vlees erop leggen en af en toe omdraaien. Heerlijke biefstukjes heb ik er al op gemaakt en vandaag ga ik de kip en groente erop grillen.

Le Creuset grillpan

 

Gerards tip: uit de pan de kip even in alumium folie vouwen, dan blijven de sappen in het vlees. De kip snij je pas na het bakken in stukjes.

Gegrilde groenten:

  • Courgette in reepjes snijden (dikte en lengte naar eigen voorkeur) en rijkelijk met olijfolie besprenkelen.
  • Van de groene asperges snij je een stukje van de steel, De paprika in stukjes snijden, ook deze besprenkel je met de olijfolie.
  • Grill de asperges paprika en de courgette in de pan. Ik kon het heel eenvoudig met mijn Le Creuset plaat gelijktijdig doen.

Grande finale:

Ondertussen heb je de pasta gekookt en deze meng je nu in een schaal met de pesto. Roer vervolgens de kip, de groenten en een flinke hand rucola erdoorheen. Geniet lekker van Gerard’s pastasalade met kip en… paprika!

Duurzaam bamboo servies van Bitossi

In ons strandhuisje gebruiken wij vnl. serviesgoed wat duurzaam en licht is. Je moet je nl. voorstellen dat ons huisje elk jaar aan het einde van het seizoen weer ingepakt en opgeslagen moet worden. Aan duur glaswerk en breekbaar servies hebben we dus niets. Maar ja, het oog wil ook wel wat! Daarom koos ik voor dit mooie serviesgoed van Bitossi. Heerlijk licht en hartstikke duurzaam.

Deze winactie is afgelopen

Winactie Bitossi waterglazen

Leuk nieuws!! Van Bitossi mag ik nl. 3 personen blij maken met 4 kleurrijke waterglazen! Je kunt kiezen uit de kleuren groen en purper (zie hier) en meedoen is natuurlijk weer heel eenvoudig:

Je doet mee als je onderstaand tooltje invult (je e-mailadres gebruik ik alleen om je een bericht te sturen als je gewonnen heb). In het tooltje krijg je verschillende opties waarmee je de winkansen kunt verhogen (je kent ze wel Instagram/Pinterestfollow, commenting etc).

Ik word natuurlijk ook erg blij als je mijn Facebookpagina wilt liken en als je dit bericht wilt delen. Heel veel succes!!

En wie mag de afwas doen?? Miaaaaa 🙂