Al maanden keek ik er naar uit, het festival Colours of Ostrava in Tsjechië. Niet in eerste instantie vanwege de line-up, maar meer vanwege het decor: roestige leegstaande fabrieken en grote ronde schoorstenen. Industry cultur, ik ben er dol op. Check de foto’s, ze spreken volgens mij voor zich:

Colours of Ostrava vind dit jaar voor de derde keer op dit prachtige terrein plaats. Internationale artiesten en bands treden elk jaar in de wijk Dolní Vítkovice op, waar je wordt omringd door de overblijfselen van de vroegere mijnindustrie.

Mijn reismatties

Samen met 2 andere bloggers (Ferry van Leijp + Gerben van Reismeisje) en onze begeleidster Anna ben ik op reis door het Oosten van Tsjechië. We hebben het supergezellig en zijn helemaal in ons element in de steden Brno (waar ik je binnenkort meer over vertel) en Ostrava (waar deze post over gaat). Kijk, deze collage geeft gelijk een goed beeld van het sfeertje. Mijn selfiestick en iPhone hebben overuren gemaakt 😉

Straatfeest in Ostrava

In Ostrava wordt het festival geopend met een straatfeest. De meest gek uitgedoste mensen zien we voorbij komen.

We zijn instant fan geworden van CoCo & the Butterflies. En we worden heerlijk weggeblazen door het trio Too many Zoos. De Nederlandse band The Bazooka’s is van een ander kaliber, maar evengoed erg gezellig.

Wat een geluk hebben we met het weer! Verkoeling zoeken we – net als de straatkindjes – in de fonteinen van Ostrava.

Het echte werk: Colours of Ostrava

De volgende dag trekken we onze festival outfits aan en gaan we naar het terrein. Handig, we hebben een perskaart. Hierdoor staat het ons vrij om ongestoord foto’s te maken.

De omgeving is zo fotogeniek, we kunnen de eerste paar uur niets anders doen dan klikken. Moet je kijken:

Leuk! We komen de 3 bands tegen die we gister op het straatfestival in Ostrava hebben zien spelen. Zij performen allemaal op de grote podia vandaag.

Meet Bjork

Wat een gekkie is het toch ook he 😉 Staat ze daar in d’r witte trouwjurk en stekelmasker. Maar wat een show, vooral aan het einde is het knallen met vuurwerk.

Colours of Ostrava 2016

Ben je benieuwd geworden naar het festival? Volgend jaar vindt het plaats van donderdag 14 tot en met zondag 17 juli. Meer info lees je hier.

Hip en industrieel Tsjechië

Ostrava ligt in het oosten van Tsjechië en is na Praag en Brno de derde stad van het land. Waar het vroeger alleen als industriestad fungeerde, schieten hippe clubs, avontuurlijke activiteiten en events als paddenstoelen uit de grond. Wij willen volgend jaar wel weer hoor! 🙂

Colours of Ostrava persreis