Onlangs was ik een lang weekend in het prachtige Gitschberg-Jochtal in Südtirol. Natuurlijk vooral bekend van de wintersport, maar wist je dat je er zomers de heerlijkste vakanties kunt beleven? In 3 dagen leer ik dit Italiaanse deel van Südtirol kennen en verbaas ik me over het adembenemende landschap en het heerlijke eten. 

3 highlights in Südtirol

 1. De natuur.
  De bergen en dalen kennen hier zoveel kleuren groen, het lijkt wel een schilderij zo mooi is het hier. We verkennen de regio op e-bikes en hebben dan ook geen enkele moeite met de vele heuvels en bergen. De regen nemen we op de koop toe, wat is het hier prachtig! Tijdens de hike naar het Fanealm dal (waar ik hier eerder over schreef) leren we van onze gids Tamara alle ins and outs van de kruiden en planten in de berm. Van verse dennenboom takjes maak ik later thuis de allerlekkerste kruidenboter (het recept lees je hier).
 2. Het eten.
  Watertandend denk ik terug aan de Knodels die ze serveren bij berghut Gattererhütt. Maar qua locatie overtreft “Fortezze” mijn stoutste verwachtingen! Het is een oud fort helemaal gerenoveerd en een deel is sinds een paar maanden open en omgetoverd tot restaurant. Mocht je in de buurt zijn, dan is dit restaurant echt een aanrader. Het eten is er super, ze maken de lekkerste drankjes, de bediening is enorm professioneel en de hele entourage is echt super fotogeniek. Fortezza is eigenlijk nog een beetje een “hidden place”. Er is zelfs nog geen website of Facebookpage. Mocht je in de buurt zijn, via Google Maps vind je ze hier.


 3. Ons hotel.
  Hotel Nussbaumerhof is prachtig, echt heerlijk Tirols.

  Ik slaap in het gloednieuwe aangebouwde deel van de ruime hotel, in een kamer met dit uitzicht:

  Het zwembad kan in natuurlijk niet weerstaan 😉

Benieuwd naar meer mooie highlights in Sudtirol? Check de vlog

In deze video zie je nog veel meer highlights in Sudtirol, zoals een wijnproeverij en hoe Hugo (dat lekkere drankje, ken je het al?) gemaakt wordt.

Meer informatie over de regio Gitschberg-Jochtal lees je via hun site of facebookpagina.