Waarom zou je granola in een slowcooker maken terwijl het in de oven met een half uurtje klaar is… Nou, omdat de smaken dan nog beter tot hun recht komen en je er tweeeneenhalf uur geen omkijken naar hebt. Granola uit de slowcooker, lekker, gezond en supermakkelijk.
2 slowcookers heb ik: een grote ronde van Crockpot. Ideaal voor grotere gerechten en soepen. En een heel kleintje van Andrew James, die ik vaak gebruik voor ontbijtrecepten.
Variëren met granola
Granola is net als cruesli en muesli een mix is van granen, zaden en noten. Granola blijft echter niet zo aan elkaar plakken na het bakken. Wil je dat wel, dan zijn daar tal van recepten voor met bijvoorbeeld appelmoes en honing. Die ga ik gauw uitproberen dus houd de recepten op OHIMP goed in de gaten. Overigens heb ik al eens eerder een lekkere granola gemaakt, met cacao. Het recept vind je hier.
Met granola kun je eindeloos variëren. Wil je in plaats van walnoten bijvoorbeeld pecannoten gebruiken? Be my guest. Ook kun je jouw granola verrijken met zaden van de zonnebloem, pijnboompitten noem maar op.
Granola uit de slowcooker
Wat heb je nodig:
- 4 eetlepels kokosolie
- 2 cups havervlokken
- 1/2 cup amandelmeel
- 1 cup walnoten
- 4 el lijnzaad
- 2 el kokossnippers
- 2 el palmsuiker
- snuf zout
Zo maak je de slowcooker granola
- Zet de slowcooker aan en laat hierin de kokosolie zacht worden.
- Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed door elkaar.
- Zet de slowcooker op laag voor 2,5 uur. Ik heb tussendoor nog een keer alles goed doorgeroerd.
- Laat de granola afkoelen en serveer bijvoorbeeld over Griekse Yoghurt met wat fruit en honing.
Serviescredits: de kopjes en kommetjes zijn van Fabienne Chapot. Ze hebben er ook borden van, met dezelfde leuke teksten als die je ziet in mijn theebeker (dat zie je vooral bij de bovenste foto goed). Check ook de kleding van dit merk eens ❤️
Stel dat je geen slowcooker hebt, dan kun je dit recept natuurlijk ook prima in de oven maken. Smelt dan eerst de kokosolie en roer dan alle ingrediënten door elkaar. Op een bakblik bak je de granola in 30 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven. Tussendoor even omroeren en opletten of het niet aanbrandt.
Maak jij wel eens zelf granola? Wat zijn jouw favoriete ingrediënten?
Hoi. Lijkt mee super. Alleen eet ik kha. Dus zou je de havervlokken voor iets anders kunnen vervangen ?
Lijkt me heerlijk! Ik ga toch ook gauw eens kijken voor zo een slowcooker.
Kan ik je echt aanraden. Het handige van het kleintje is dat hij ook bijv. mee kan op vakantie op de camping. Of zoals bij ons, bij het strandhuisje. Groetjes Bonnie
Dit recept bewaar ik.
Het ziet er heerlijk en zeer gezond uit 😉
Ik heb net weer een bakje op, ben benieuwd wat je ervan gaat vinden. Goed weekend!
Ik ben dol op granola! En op mooi servies trouwens ook. Wat een leuk merk is dat zeg.
Ja ik ook! Ik ken het eigenlijk pas net. Niet altijd even goedkoop (qua kleding) maar dan heb je ook wel wat unieks.