Hoe maak je golden milk

Ken jij het al, golden milk? Golden milk is in de Ayurvedische wereld al jarenlang een begrip. Het hoofdbestanddeel is turmeric oftewel kurkuma en dat specerij bevat heel vele gezondheidsvoordelen. Maar hoe maak je golden milk? Heel eenvoudig volgens deze stappen.

Golden milk wordt traditioneel gemaakt met honing, plantaardige melk, kurkuma (ook bekend als turmeric of geelwortel), kaneel en gember. Er zijn heel varianten, zo maakte ik eerder deze golden milk met gedroogde vijgen. In India, waar deze drank haldi ka doodh wordt genoemd, kennen ze golden milk al duizenden jaren. En nog steeds is het daar een van de meest geliefde drankjes die vlak voor het slapen gaan wordt geconsumeerd.

Kurkuma, een krachtig specerij

Kurkuma is mega-gezond. Het werkt onder andere leverondersteunend, ontstekingsremmend, ondersteunt de spijsvertering en is een natuurlijk antibioticum.

Kurkuma wordt door het lichaam het beste opgenomen als het gecombineerd wordt met zwarte peper en gezonde vetten.  En daarin schuilt de kracht van golden milk, het drankje bevat namelijk als zwarte peper en een lepeltje kokosolie.

makkelijk recept voor golden milk

Hoe maak je golden milk:

Je hebt nodig voor 2 bekers:

 • 1 cup kokosmelk
 • 1 cup amandelmelk
 • 1,5 tl kurkuma (ik gebruik poedervorm)
 • 4 plakjes gember (of een kwart tl gemberpoeder)
 • 1 kaneelstokje (of een kwart kaneelpoeder
 • 1 tl kokosolie
 • snufje zwarte peper
 • een tl honing

golden milk recept

Zo maak je dit recept voor golden milk

 1. Doe alle ingrediënten in een steelpan.
 2. Roer goed door en verwarm op een laag pitje voor ongeveer 10 minuten. Laat het niet koken.
 3. Schenk de golden milk in twee bekers (zonder het kaneelstokje en de plakjes gember).

Golden milk drink je terwijl het warm is. Heb je nog een restje over? Dan kun je dit ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. Voordat je het weer drinkt warm je het even op.

Lees hier het recept voor een ander drankje met turmeric en gojibessen: een boost voor je immuunsysteem.

Hoe maak je golden milk? Eenvoudig recept