Tijdens mijn dagelijkse inspiratie rondje op Pinterest kwam ik een hele leuke trend tegen: die van de handtas van riet. Hoe je hem draagt of wat voor model je kiest? Dat is natuurlijk aan jou. Maar ik zet een aantal trends op een rij.

Dat een tas van riet een ultiem strandaccessoire is, dat weten we allemaal. Een grote, stevige, rieten strandtas, me wijde opening en het liefst met voering werkt zo handig op het strand. Hij waait niet om je kunt gemakkelijk bij je spullen en het staat nog leuk ook. Deze zomer mag je de rieten strandtas, of een variant daarop, ook gewoon meenemen naar de stad, het kantoor of je favoriete terras. Ze zijn verkrijgbaar in heel veel soorten en maten dus eigenlijk is er voor ieder wel wat wils.

De ronde variant

Kijk, hier zie je een aantal ronde handtassen van riet. Wat zijn ze leuk he? Die daar rechtsboven is gemaakt van palmblad en heb ik gekocht bij Dille & Kamille voor 16,95. Dat is ook zo leuk aan de tassen van riet, ze zijn in de meeste gevallen heel goed betaalbaar. In de webshop van Dille & Kamille zie ik trouwens nog heel veel meer leuke handtassen van riet.

ronde handtas van riet

Grotere tassen van riet en sisal

De onderstaande exemplaren zijn niet allemaal gemaakt van riet. Sommige zijn gemaakt van sisal, een tropische vezel waar touw van gemaakt wordt. En met dat touw kun je weer hele mooie, natuurlijk tassen in elkaar weven. Mijn favoriet? Dat is de tas linksboven. Die kan mee naar het strand, naar de stad maar m’n laptop past er ook gemakkelijk in dus dat maakt hem ook geschikt voor kantoor.

handtas van riet

De kleinere handtassen van riet

Leuk die tas daar linksboven, een clutch van riet! Tijdens het maken van de collages voor deze blog, zag ik dat de tas op de foto rechtsonder volgens mij helemaal niet van riet is? Nou ja, daar moet je dan maar even doorheen kijken… Welke vind jij het leukst? Ik ga voor de clutch! Of toch voor dat schattige mandje…

handtasjes van riet

Is een handtas van riet niets voor jou?

Ze doen het ook goed aan de kapstok hoor. Of je zet er een plant in. Riet in het interieur is sowieso helemaal hot.

Ken je bijv. de zogenaamde “hat wall” al? Dan hang je allerlei hoedjes van stro aan de muur. Ook alweer zo’n leuke trend die ik op Pinterest ben tegengekomen. Ik heb het gelijk toegepast in ons strandhuisje.

hat wall strandhuisje