Stedentrip voorbereiden

Je hebt een leuke stad in gedachten voor een fijne citytrip. Maar hoe ga je het nu zo aanpakken, dat je er het beste uit kunt halen?  Deze tips ter voorbereiding op je citytrip, helpen je op weg. 

Op het moment van schrijven ben ik in de voorbereiding voor een citytrip naar Lissabon met Mia. Wat is de beste vliegticket, waar slapen we, welke activiteiten gaan we doen en wat voor hotspots mogen we niet missen. Poeh ik heb nog een hoop uit te zoeken, maar een goede voorbereiding is het halve werk.

Voorbereiding op je citytrip? Zo pak ik het aan

Er zijn verschillende manieren om een stedentrip te plannen. Je kunt natuurlijk een volledig verzorgde citytrip boeken via een touroperator. Dan wordt alles voor je geregeld en heb je zelf geen omkijken naar je vlucht of je hotel. Ervan uit gaande natuurlijk dat je per vliegtuig naar de stad van jouw keuze reist.

Ik kijk meestal naar een aparte vlucht en hotel. Zo ben ik flexibeler qua vluchttijden en kan ik zelf van a tot z  de invulling van het reisje bepalen.

voorbereiding stredentrip

Tip 1: kies de beste vliegticket

Nou verschilt het natuurlijk van persoon tot persoon wat de beste vliegticket is. De een vliegt prima met een low cost budget maatschappij. En de ander betaalt liever iets meer vanwege het gemak van extra ruimte, bagage en eten aan boord. Want dat verschil is er wel degelijk. De goedkopere airlines rekenen vaak extra kosten ruimbagage terwijl dit bij KLM gewoon bij de prijs inbegrepen is (net als het eten aan boord). Vlieg jij liever voordelig, dan kun je het beste bij een goede prijsvergelijker op zoek gaan naar een vliegticket. Zelf zoek ik altijd op Skyscanner naar voordelige tickets en gunstige vliegtijden.

Tip 2: de juiste accomodatie

Een goede AirBNB is natuurlijk erg leuk om vanuit daar de stad te verkennen. Maar de gemakken van een hotel (denk aan ontbijt, wellness, schoonmaak, extra faciliteiten) zijn ook vaak erg prettig. Als ik op zoek ga naar een hotel dan boek ik deze meestal via Booking.com. Zij hebben scherpe aanbiedingen en je kunt gemakkelijk je voorkeuren aangeven en zien in welke wijk in de stad het hotel zich bevindt. Het allerbelangrijkste vind ik de reviews die eerdere hotelgasten hebben gegeven. Als ik bijv. lees dat de kamers wel erg gehorig zijn, dan schrap ik deze gelijk van mijn lijstje. Als ik een selectie van hotels heb dan check ik nog eens extra de reviews op Zoover.

citytrip voorbereiding

Tip 3: maak een lijstje met leuke adresjes die je wilt bezoeken

Je vliegticket en hotel heb je inmiddels in de pocket, nu is het tijd om te bekijken wat je allemaal wilt gaan zien. Ik struin Pinterest altijd af naar tips van bloggers van over de hele wereld. Aan de hand daarvan maak ik een lijstje met hotspots die ik niet zou willen missen. Niet teveel hoor, je wilt natuurlijk ook wat aan het toeval overlaten.

De leuke plekken sla ik op in Google Maps en ben je ingelogd en doe je dit op je laptop, dan verschijnen deze sterren ook in de Google Maps app op je telefoon. Vanaf daar kun je als je klaar bent met markeren de map heel gemakkelijk downloaden, zodat je altijd een plattegrond bij de hand hebt op je bestemming, zonder dat je hiervoor data verbruikt.

Kijk, dit is mijn map van mijn reis naar San Francisco:

Google Maps opgeslagen San Francisco

Tip 4: voorbereiding op je citytrip: wat neem je allemaal mee?

Je wilt er natuurlijk leuk uitzien tijdens je stedentrip. Maar of hakjes in een oude stad tijdens de slentertochten nou zo handig zijn? Ik check vaak handige paklijsten die overal op internet staan.  Zo neem ik niet teveel mee en met een beetje geluk past alles in mijn handbagage. Qua handbagage is het nog wel verstandig om even te controleren of jouw koffer aan de juiste afmetingen voldoet. Ik heb hier een artikel met de actuele maten en gewichten.

Misschien ben je nog op zoek naar een leuke handbagage trolley? Of naar een leuke tas voor tijdens je reis? Mia en ik gaan in Lissabon op pad met deze Eastpaks. Handig en lekker fashionable (vinden wij dan :))

eastpak rugtassen

Tip 5: op naar de luchthaven! Vergeet niet je huis veilig achter te laten.

Je hebt de tickets, je hotel is geboekt, je hebt een hotspot lijstje, Google Maps is gedownload en je koffer is ingepakt. Ready to go! Ga je met het OV, de taxi of je eigen auto naar de luchthaven? Ik gebruik voor kortere reisjes vaak Dutch Valet Parking. Mijn auto rijd ik tot aan de vertrekhal waar hij keurig opgehaald wordt. Bij thuiskomst staat hij op die plek weer voor me klaar. Meer informatie (+ 20% kortingscode) lees je hier.

O, vergeet je niet je huis veilig achter te laten? Wees inbrekers (hopelijk) te slim af met deze 10 anti-inbraaktips

Ik hoop dat je iets hebt, aan deze tips ter voorbereiding op je citytrip. Heb jij nog een ultieme tip, laat je het me dan weten?

travel quote