De slowcooker leent zich natuurlijk perfect voor verschillende stoofpotjes en hachee variaties. Het vlees wordt supermals en de smaken komen door de langzame bereiding extra goed tot hun recht. Dit is een heerlijk slowcookerrecept voor hachee met broccoli.
Wist jij dit al? Het woord hachee is afkomstig van het Franse woord voor hakken: hacher. Hachees komen al voor in beschrijvingen van middeleeuwse buffetten, hoewel de bereidingswijze en exacte ingrediënten daarin niet helemaal naar voren komen. Het gerecht ontstond naar alle waarschijnlijkheid doordat resten van braadvlees opnieuw werden gebruikt, met de groenten die op dat moment beschikbaar waren.
Maak jij liever hachee in de braadpan? Check dan dit recept eens.
Ingrediënten voor de hachee met broccoli
- 1 pond hacheevlees
- 1 kop runderbouillon
- ⅔ kopje natriumarme sojasaus
- ⅓ kopje bruine suiker
- 1 eetlepel sesamolie
- 3 teentjes gehakte knoflook
- Optioneel: een theelepel rode chilivlokken
- 4 kopjes broccoliroosjes
- 2 eetlepels maizena + 4 eetlepels koud water
Bereiding van de slowcooker hachee met broccoli
- Vet de binnenkant van de slowcooker in. Voeg het vlees, runderbouillon, sojasaus, bruine suiker, sesamolie en knoflook toe. Wil je het wat pittig hebben, voeg dan ook een theelepel rode chilivlokken toe.
- Dek af en kook op hoog gedurende 3-4 uur of laag 5-6 uur.
- Om de saus wat dikker te maken klop je in een kleine kom de maizena en water tot het is opgelost. Voeg dit toe aan het gerecht en roer door. Dek het af en laat nog eens 20-25 minuten koken.
- Kook vlak voor het serveren de broccoli op de voor jou gebruikelijke wijze. Giet af en roer de broccoli nog even voor 5 minuten door het gerecht in de slowcooker.
- Serveer en geniet!
Lekker hoor. Makelijk ook ga duimen