In mijn soep-top-5 stond sotosoep jarenlang op 1. Totdat ik (Ilja) deze Thaise kippensoep ontdekte. Niet zo gek trouwens: ik ben verzot op kokos, Thais eten en soep. En dan zit er ook nog eens een flinke bos koriander door! Het lijkt misschien wat bewerkelijk door de vele ingrediënten, maar eigenlijk doet de staafmixer het lastige werk. 

Het recept is gebaseerd op een Delicious recept. Het origineel vond zelfs ik, kokosfan van het eerste uur, net iets too much coconut. De sla in de soep oogt misschien wat gek, maar laat hem niet weg. Het is echt heel lekker!

Nog een soeptip: deze kippensoep uit de slowcooker tegen griep

Ingrediënten Thaise kippensoep

 • 3 kipfilets
 • 1,5 liter kippenbouillon
 • 1 verse rode peper
 • 1 flinke bos koriander
 • 2 tenen knoflook
 • 4 bosuitjes, in stukken gesneden
 • 1 stukje verse gember (ongeveer 2 cm), geschild
 • 1 stengel citroengras, in stukken
 • schil en sap van 2 limoenen
 • 1 tl chilipoeder
 • arachideolie
 • 600 ml kokosmelk
 • sojasaus
 • 1 prei, in hele dunne plakjes
 • een paar bladen little gem of ijsbergsla
 • rijst
 • tauge

ingrediënten thaise kippensoep

 

Recept Thaise kippensoep

Pocheer de kipfilets in de bouillon. Haal de kip uit de pan en zet apart, de bouillon gebruik je later. Maal ondertussen in een keukenmachine of met de staafmixer de rode peper (ik doe dat zonder de zaadjes), de bos koriander, de knoflook, bosui, gember, citroengras, chilipoeder en limoenschil fijn.

kruidenpasta Thaise kippensoep

Voeg een flinke scheut arachideolie toe, zodat het een gladde pasta wordt. Bak de pasta in een pan met een klein beetje olie. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg nu naar smaak kippenbouillon, sojasaus en limoensap toe. Trek de kipfilets met twee vorken uit elkaar en voeg toe. Doe als allerlaatste de prei erbij en warm even door. Doe 1 of 2 slabladeren in een kom en een bergje rijst. Schenk de soep erover, bestrooi met tauge en naar smaak nog wat koriander.

Eet smakelijk!