3 dagen detox
YES, ik ga het weer doen… DETOXEN!! Deze detox is er eentje zijn voor de juniors onder ons. Hij duurt nl. maar 3 dagen. Nou, dat lijkt me een detox die toch wel vol te houden moet zijn?

Misschien heb je wel zin om mee te doen? Als ik de ingrediënten en recepten lees denk ik dat het voor iedereen goed te doen zou moeten zijn.

In deze 3 dagen detox neem je geen:

 • suiker
 • caffeine
 • alcohol
 • e-nummers + andere verkeerde toevoegingen
 • gluten
 • tarwe
 • zuivel
 • vlees/vis

“Mam! Waarom heb je zoveel boodschappen gedaan?!

Heb je wel chocola meegenomen??” Heel enthousiast vertel ik over mijn plannetje, dat suiker zo slecht voor je is en dat ik daar echt mee wil minderen. Dat je van detoxen bovendien veel meer energie krijgt en het bovendien wonderen verricht voor je huid. Op dat moment beginnen Mia’s ogen te glansen. Haar gezichtje begint nl. hier een daar wat tekenen van actieve hormonen te vertonen. “IK DOE MEE!” roept ze uit. “Ook als je mijn groene sapjes moet gaan drinken?” Ze kijkt al iets minder overtuigd… Detoxen is trouwens niet zo goed voor kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. De gifstoffen die vrijkomen zijn voor (ongeboren) kinderen te heftig.

Het boodschappenlijst”je” voor de 3 dagen detox

 • 1 medium maatje gember wortel
 • 1 pakje kokosmelk
 • 1 grote bos boerenkool
 • 2  x bleekselderij
 • 1 zak/box verse spinazie
 • 1 rijpe banaan
 • 1 netje spruitjes
 • 2 bosjes peterselie (ik heb de platte peterselie genomen)
 • half pond verse sperziebonen
 • 3 grote wortelen
 • 1 medium zoete aardappel
 • 3 courgettes
 • 3 tomaten
 • 1 avocado
 • 5 komkommers
 • 4 appels
 • 3 citroenen
 • 2 limoenen
 • 4 teentjes knoflook (ik heb het dubbele aantal..)
 • 1 rode uit
 • 1 kop rauwe amandelen
 • 1 kop rauwe walnoten
 • 1 pak amandelmelk (ik neem altijd Alpro Amandeldrink Ongezoet)
 • 1 flesje extra-virgin olijf olie
 • 1 bouillonblokje (maar probeer dat maar eens e-nummer vrij te vinden. Ik vond hem bij EKO plaza)
 • 1 pakje tomatenblokjes (maar dat maak ik zelf wel, van een stuk of 4 extra tomaten)
 • kaneel
 • zwarte peper
 • zout (himalaya zout is volgens mij het minst slecht)
 • gedroogde oregano
 • kamille thee
 • een laurierblaadje
 • veel water (ik zuiver het via de Brita)
 • 1 pak quinoa (let er wel op dat je een glutenvrij pak koopt. Die van Zonnatura bijv.)
 • 2 blikjes zwarte bonen (of een zakje gedroogde, let dan wel op de tijd om te wellen)

Dat is nog eens een “vette” boodschappenlijst?! Kost dat?

Ik ga voor het gros naar 1 van mijn favoriete Turkse groenteboeren en moest 41 euro betalen. Spruitjes en wat andere kleine dingetjes kocht ik bij AH en daar moest ik 20 euro afrekenen. Ik moet wel zeggen dat ik van alles wat extra heb genomen. Ik ga nl. niet detoxen om af te vallen, maar om weer een start te maken met een supergezond eetpatroon.

Mijn doel is om weer 98 % suikervrij te eten en daardoor hopelijk minder pijn in mijn buik te krijgen en als bonus: een stralend glad huidje 🙂

3 dagen detox, wie doet er mee?

Ik begin vrijdags, en zorg ervoor dat ik het niet op werkdagen hoef te doen. Dan wil ik nl. scherp en alert blijven. Ik lees dat de 1 wat hoofdpijn kan krijgen en dat de ander zich juist superfit en vrolijk voelt. De eerste keer dat ik deze 3 dagen detox deed had ik vooral last van hoofdpijn.

Mijn learning: minder in de week voor de start van de detox al met suiker en koffie! 

De recepten:

Alle recepten voor deze 3 dagen detox lees je hier.

Mijn “gear”

Heel blij ben ik met mijn Versapers slowjuicer en Magimix blender. Alle twee verdienen ze een prominente plek op onze aanrecht. Het grote verschil tussen slowjuicen en blenden is dat tijdens slowjuicer de goede vitamines langzaam geperst worden en bewaard blijven en bij de blender worden ze vermalen en willen ze nog wel eens aan kracht verliezen. De blender heeft als voordeel dat de vezels bewaard blijven waardoor je een voller drankje krijgt. Ik ga hier dan ook de komende 3 dagen mee combineren. Mocht je dus geen juicer hebben, gebruik dan de blender (of als je die niet hebt een staafmixer).

Bronvermelding:

Pinterest! Wat een bron van inspiratie is dat toch. Ik heb een compleet “detox-bord” aangemaakt. Daar vond ik ook bovenstaande 3 Dagen Detox die uit dit boekje komt.

Alles over het 3 Dagen Detox programma: