hotel ss rotterdam

Als voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en cruiseschip heeft het ss Rotterdam vele wereldzeeën bevaren. Mia en ik zijn er al eens geweest, maar Sanne en Laura nog niet. Hun eerste reactie bij het zien van het imposante schip: “wauw cooooool”!

Het oude stoomschip (want dat is waar ss voor staat) doet tussen 1959 en 2000 vele wereldreizen en cruises maar ligt nu permanent voor anker. Dineren en overnachten kan hier na een grootste renovatie sinds 2007 weer helemaal in de oorspronkelijke “cruisestijl”.

Uitbuiken van Italiaans restaurant Gusto in onze eigen kajuit

We checken laat in, 21.30 uur pas. Een heerlijke, uitgebreide, Italiaanse maaltijd bij hotspot Gusto heeft ons vertraagd (deze hotspot is trouwens echt een aanrader, check ook hun Facebookpagina eens) en doet ons verlangen naar de fijne bedden die strak opgemaakt op ons liggen te wachten. We hebben ruime kamers, die helemaal in de originele staat zijn hersteld. Zelfs het beddengoed is gemaakt naar ontwerp van patronen uit de begintijd van het schip. De patrijspoortjes bieden mooi uitzicht over de Maas. We horen de meiden gieren van de pret in de aangrenzende kamer. Totdat ze erachter komen dat de wifi het niet in de kamers doet… Jammer! Maar, hier wordt aan gewerkt en binnen een maand heeft elke kamer eigen wifi.

kajuit ss rotterdam

Ontbijten in cruisestijl

“Mia, wat vind jij nou altijd het leukste aan het cruiseschip in Rotterdam?” vraag ik naderhand. “Nou gewoon, dat het een schip is natuurlijk. Maar het ontbijt vind ik het allercoolst”. Ja dat ontbijt… uitzicht over het water en borden onbeperkt volscheppen met roerei, taartjes en wentelteefjes. iPhone binnen handbereik, want we zijn in een openbare ruimte en hier werkt de wifi weer! Ik kan me voorstellen dat dit inderdaad een hoogtepunt is voor onze 12-jarige spruitjes.

ontbijt ss rotterdam

Een spreeklul?? Het oude heertje legt uit…

Ons hoogtepunt komt nog, tijdens de rondleiding die we over het schip gaan maken. Niet in groepsverband hoor, gewoon met een telefoon mag je zelfstandig de route lopen. rondleiding ss rotterdam
Op een aantal ankerpunten zal iemand klaarstaan om extra toelichting te verschaffen. “Pfff moet dat”, denken we. Maar de toelichters blijken superzoete oude heertjes te zijn, die vroeger zelf op het schip werkzaam zijn geweest! Vol passie vertellen ze over hun reizen en avonturen. Als ik vraag wat die uitstekende pijp voor functie heeft krijgt het brutaalste mannetje een schuine glimlach om zijn mond: “dat noemen we op ze Rotterdams een SPREEKLUL,” en hierbij gaat zijn stem als vanzelf een octaaf omhoog, “deze buis stond in rechtstreeks contact met de kapiteinshut” vervolgt hij.

Spreeklul

Leuk, door het hele schip hangen oude foto’s waardoor je echt een gevoel krijgt hoe het er vroeger aan toe moet zijn gegaan.

oude foto's ss Rotterdam

Tijdens de rondleiding kom je op plekken waar gewoonlijk niemand is. Hartstikke zonde, zoveel mooie ruimte en leuke speelplekken. Wij schaken en huppelen er nog even flink op los.

schaken ss rotterdam

hotel cruiseschip

Deze winactie is afgelopen

Ook slapen op een cruiseschip?

Van het ss Rotterdam mag ik 1 overnachting voor 2 personen met uitgebreid ontbijt en incl de leuke rondleiding weggeven!!

Meedoen is makkelijk, via onderstaand tooltje. Je doet mee door je e-mailadres in te vullen (zo kan ik je bereiken als je gewonnen hebt) waarna je verschillende andere opties krijgt waarmee je jouw winkansen verhoogt (je kent ze wel, Facebooklike, Instagramfollow, commenting etc). Veel succes!

ss Rotterdam
3e Katendrechtse Hoofd 25, 3072 AM Rotterdam
010 297 3090