De puberperikel van de week… Mia heeft een kappersmodel nodig voor school. En ze weet de druk goed op te voeren: “Als ik je haar niet mag wassen en fohnen krijg ik een 1 en mag ik geen eindexamen doen!” Goed goed, ik regel wel vrij. En zo toog ik op maandagochtend 8.15 uur naar Mia’s middelbare school in plaats van naar kantoor.

Mia doet een opleiding in de Zorg en Welzijn richting. Ze wil pertinent niet in de verzorging van zieken of ouderen, maar had gedacht dat een beroep in uiterlijke verzorging wel bij haar zou passen. Dat is overigens een beetje achterhaald. Want na een korte stage bij een kapperszaak en wimperspecialist is ze erachter dat deze richting haar toch niet op het lijf is geschreven. Inmiddels hebben we een idee wat het wel gaat worden. Zoals het er nu voor staat gaat ze als vervolgopleiding Mediamanagement of Mediavormgeving doen. Ze is in ieder geval toegelaten! Maar nu het examen nog halen…

What to wear als je naar de school van je puber gaat…

Maaam, je trekt wel wat normaals aan hoor!”
Ik dacht aan mijn lange bloemenjurk en Dr. Martens?
Nou nee dus niet hè! Je gaat me ^&*%# niet voor schut zetten!

Gehuld in een grijze skinny jeans, oversized sweater en Dr. Martens (die laatsten mochten gelukkig nog wel) kom ik aan op Mia’s school. Samen met vriendin Juul staat ze me al giechelend op te wachten. Ze dragen allebei een roze jasje en het ziet er al met al behoorlijk profi uit.

kappersopleiding

Mentor Charelle komt een kijkje nemen en instrueert de meiden om het van A tot Z zo officieel mogelijk te doen. Nou, daar gaat Mia:

Goedemorgen, heb je…. EHHHH heeft u een afspraak? Kan ik je….. EHHHHH  uw jas aannemen? Ga hier maar zitten. Theetje erbij?

Nou, so far is het prima wakker worden! Ik krijg een cape om, handdoek eroverheen en dan kan het grote kappersgebeuren echt gaan beginnen. Mijn haar wordt uitgekamd en dan mag ik plaatsnemen bij de wastafel.

Is het niet te heet? Zit je…. EHHHHH u zo goed?”

Eigen shampoo mee

Ik zit heerlijk, wat een feestje dit. Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel mijn eigen shampoo heb meegenomen. VET beschamend natuurlijk vindt Mia, maar ik heb er maling aan want ik ben net begonnen met het verzorgen van mijn haren met de nieuwe Moroccanoil shampoo en conditioner en die beloven dit:
“Transformeer fijn haar van futloos tot energiek en vol met volume. Moroccanoil® Extra Volume Shampoo bevat anti-oxidantrijke arganolie om het haar te voeden, te ontwarren en om volume terug in het haar te brengen. Lindebloesemextract maakt het haar op natuurlijke wijze dikker, zodat het haar er voller uitziet en meer body krijgt. De Extra Volume Shampoo geeft een prachtige glans aan het haar en maakt het haar beter handelbaar, zodat het makkelijker in model te brengen is. De shampoo is kleurveilig en vrij van sulfaten, fosfaten en parabenen.”

Dussss.. Ik weet niet of de shampoo van Mia’s school hieraan kan tippen?

maroccanoil shampoo

Drama om uit te kammen

Enfin, m’n haren zijn gewassen en behandeld met conditioner. Mia worstelt om de handdoek om mijn hoofd te wikkelen. Dit lukt maar deels dus gauw door naar de volgende stap – het uitborstelen – voordat mentor Charelle komt. De conditioner heeft een antiklitwerking maar toch blijft mijn haar een drama om uit te kammen. Mia krijgt het er warm van dus ook dit doe ik nog even snel zelf en dan kan er gefohnd gaan worden. Geen ingewikkeld gedoe met ronde borstels (helaas, ik vind dat resultaat altijd wel mooi, maar die skills beheersen de meiden nog niet), gewoon een kwestie van droogblazen. Juul doet het korte koppie van haar tante en is binnen no-time klaar.

Jeee-zus mam, waarom heb je zulk lang haar?” Meestal is het als compliment bedoeld, maar dit keer baalt Mia ervan.

Dubbelgenieten

Al met al zit ik zo’n 3 kwartier als “model”. Natuurlijk om Mia te helpen, maar vooral ook om zelf even lekker te genieten. En het is nog dubbelgenieten ook! Want een kappersbehandeling op zich is gewoon al lekker. Maar wat ik eigenlijk nog veel leuker vind, is om Mia zo actief bezig te zien in haar schoolomgeving. Al met al dus een hele fijne start van de week zo 🙂