zoete vakantieherinneringenRoadtrips, ik hou er van. Of ze nou lang of kort duren, of ze nou in het buitenland of eigen land zijn, of ik ze nou alleen maak of in gezelschap… onderuit hangend in de auto met mijn handen aan het stuur ben ik op mijn best. De leukste vakantieherinneringen bewaar ik aan de vakanties die ik vroeger maakte met mijn ouders en broertje, met onze Citroën Dyane als ultiem vervoersmiddel.

We hebben heel wat afgetoured in dit autootje. Kriskras door Nederland, Frankrijk en Duitsland, de paden op de lanen af met achter ons aan een volgepropt aanhangwagentje. Mijn vader reed en mijn moeder las kaart. Maar de rol van navigator was niet de belangrijkste job van mijn moeder. Dat was het managen van de grote tas met eten & drinken. Kadetjes met ei, bekers limonade en het tovermiddel voor een rustige achterbank: de vierkante rollen met Fruittella!

Prinsheerlijk op de achterbank

Nog zie ik ons zitten achterin de auto: prinsheerlijk hoog op een stapel slaapzakken, omringd door kussens en onze favoriete speeltjes. We vetrokken vaak al vroeg van huis, wel al om een uur of 4. In het begin was het altijd even wennen op de weg, bijvoorbeeld als we een vrachtwagen inhaalden en het stoffen dak van ons autootje vervaarlijk klapperde door de luchtstromen. Maar al snel kwamen we in de vakantiestemming en vermaakten Wouter en ik ons prima op de achterbank.

vakantieherinneringen

“Mahaam, Bonnie heeft weer een scheet gelaten!”

We speelden een potje magnetisch dammen, kleurden in ons nieuwe vakantieboek, droomden weg bij het voorbijschietende landschap (“Wanneer gaat die tas met lekkers weer eens open!”), verzonnen liedjes, en – daar zijn we broer en zus voor – zaten elkaar af en toe lekker te treiteren. “Maaam, Wouter zit op mijn helft!” Of “Mahaam, Bonnie heeft weer een scheet gelaten!” (wat natuurlijk helemaal niet waar was). Mijn moeder wist uit ervaring dat een vermanend woord of boos wijsvingertje niets zou uithalen. Nee, zij had zo haar eigen zoethoudertjes. En dat ging zo:

Uit de tas tussen haar voeten klinkt geritsel.  Wouter en ik vallen gelijk stil. “Wie wil er nog een Fruittella?” Duh, wij natuurlijk!

Al rap waren de pesterijtjes vergeten en werkten we eenstemmig smakkend onze snoepjes weg.

vakantieherinneringen Frankrijk

Trouwens, in mijn tijd had je ook Droptella! Ken je die nog?

Tijden veranderen…

We kamperen in Frankrijk en gaan een dagje op pad, naar Disneyland Parijs. Mia en Sanne zitten op de achterbank met op hun oren een koptelefoon en in hun handen een iPhone. Spelletjes en naar buiten kijken? No way!! Snapchat en Instragram? Way!! Tijden veranderen, maar wat blijft is de ritselende tas met lekkers, dit keer onder supervisie van de moeder van Sanne. Op vragen als “Wat zullen we vanavond eten op de camping?” krijgen we uiteraard geen antwoord. Maar als ik vraag “Wie wil er nog een Fruittella?” veren de meiden fanatiek op en melden de kleur van hun keuze “Mag ik een gele? “ “Ik wil de paarse!”

Op pad met Fruittella

Op pad met Fruittella

Disneyland Parijs is ge-wel-dig! (Hier lees je onze avonturen). Maar wat is het druk?! De wachttijden bij de populaire attracties zijn in veel gevallen ruim 75 minuten! Vooral bij de Tower of terror is het hel. Maar… ik heb weer dat wondermiddel in mijn tas, Fruittella! We doen een spelletje, raad de smaak.  Gewoonlijk ben ik niet zo een voorstander van veel snoeperijtjes, maar hé… wij zijn in een pretpark! Daar komt bij, in Fruittella zitten alleen maar natuurlijke kleur- en smaakstoffen.

Ik vind het als vanouds weer heerlijk, op pad met Fruittella. En ik hoop dat Mia net zulke fijne vakantieherinneringen aan het opsparen is, maar volgens mij zit dat wel snor.

Fruittella in Disneyland Parijs

Heb jij ze ook, van die zoete vakantieherinneringen?

Van Fruittella mag ik 5 heerlijk grote Fruittella pakketten weggeven.  Deze pakketten zitten vol met lekkere Fruittella producten en leuke Fruittella goodies.

Meedoen is heel makkelijk: ik word blij als je mijn Facebookpagina wilt liken (zo mis je niets) en als je onderstaand tooltje invult (met het tooltje kan ik op een eerlijke manier de winnaars selecteren). In het tooltje krijg je verschillende opties waarmee je jouw winkansen kunt verhogen. De belangrijkste: jouw zoete vakantieherinnering natuurlijk 🙂 Deel je hem op Facebook of onder dit bericht?

Veel succes!