het leven van een puber

Om 16.00 uur rijden we de straat uit, op weg naar camping Croix du Vieux Pont in Berny-Rivière in Frankrijk. Laura en ik zitten voorin gezellig te kletsen. Mia en Sanne hangen achterin, met op hun hoofd een koptelefoon en in hun hand een iPhone. Het is 22.30 als we na 4 files en 2 uur vertraging de camping op rijden. De tas met eten en drinken is tot op de bodem leeg en in de spiegel kijken we maar niet. Ach wat maakt het ook uit, we zijn op de camping!

Kijk, dit is onze caravan: model Vista van Eurocamp. Eigenlijk gingen we voor het spiksplinternieuwe model Aspect maar die was helaas volgeboekt. Model Aspect heeft alles erop en eraan. Vaatwasser, wifi, TV, uitzicht op het meer etcetera. Model Vista is ietsiepietsie minder luxe. Maar dat je makkelijk zonder kunt, daar komen wij de komende paar dagen achter.

Camping La Croix du Vieux Pont

Onze camping is supergroot en van alle gemakken voorzien. Ze beloven ons het volgende:

“Als u camping La Croix du Vieux Pont eenmaal heeft ontdekt, vergeet u ‘m nooit meer! Ideaal voor een korte – of lange – vakantie of tussenstop op weg naar het zuiden.”

Het klopt allemaal hoor. Er zijn zwembaden, meertjes, speelplekken, voetbalveldjes en jongens… Jongens?! Ja, het barst er van! De moeders hadden er geen oog voor, maar de puberdochters destemeer. En vice versa!!! Van dit werk, de eerste dag gelijk al:

De IE’s, de OE’s, de O-mijn-god’s en de zit-mijn-knot-goed’s vliegen ons om de oren.

“Meiden, we gaan een stukje fietsen!”.
“Fietsen? Gadver! Why?”

Dat hoort nu eenmaal ook bij het leven van een puber op de camping: op pad met de moeders.

Fietsen met moeders is natuurlijk super uncool. Maar zodra we de camping af zijn kunnen Mia en Sanne zichzelf weer zijn en vinden ze het hartstikke leuk.

De typische Franse kerkjes die we onderweg tegenkomen in Berny-Rivière geven ons een instant vakantie gevoel. We willen naar binnen! Maar de deuren zijn gesloten.

Zie je die ladder staan op de foto hierboven? Had jij je kunnen bedwingen?! Nou, ik niet 😉

Maar de ladder leidt naar een gesloten luik. Toch willen we weten hoe het er van binnen uit ziet. Mia komt nog wat kracht tekort.

Laura blijkt wel sterk genoeg, maar of nou echt de moeite waard was? Door de spinraggen (en de tranen van het lachen) heen zie ik niet meer dan een paar oude kerkbanken en stoffige bijbels.

Naar de boys garcons op de camping

Mia en Sanne willen terug naar de camping. Ik hoor ze denken: “Even ging het goed maar toen gingen ze weer los, die beschamende moeders met hun rare gedrag. Wij willen naar de anderen en de free-wifi-bar!!”

Eenmaal terug in de caravan nadert het einde van de wereld met rasse schreden: Dit staat echt niet! Ik lijk hier wel een kleuter in! MAM ik doe jouw jas aan!! Zit mijn mascara goed, o-nooo mijn wimpers plakken aan elkaar!!

Als de pubers de hort op zijn gaan de moeders chillen.

Franse wijntjes, stokbrood, kaasjes en lekker kletsen. Om 00.00 uur komen Mia en Sanne terug. Rode konen, gegiechel en aan ADHD verwant gedrag. “Gaan jullie slapen, morgen vroeg gaan we naar DisneyLand hè?!” (hoe geweldig dat was lees je hier).

EuroDisney in Parijs

En dan is het opeens zaterdag en hebben we nog maar 1 dag op de camping!

Tsja, time flies when you’re having fun. Jongens blijven langs onze Vista lopen en het gekir en gekakel van de de meiden houdt niet op. De moeders trekken het niet meer en hebben zin in een shopmomentje. We doen het gewoon, we nemen zonder de kids de auto naar een dorp in de buurt. “Geen jongens in de caravan!!” drukken we de meiden op het hart.

Soisson, here we come!

Soisson is een dorp in de buurt van La Croix du Vieux Pont. Het heeft een geweldig oud centrum en een aantal fijne winkels. Mia en Sanne noemen ons altijd “twin-moms” en daarmee blijken ze de spijker op de kop te slaan: als we bij de pashokjes van de Naf Naf winkel komen hebben we 4 dezelfde truitjes gepakt!! We drinken een wijntje, vergapen ons aan een kathedraal en rijden weer terug naar de camping.

Soisson kathedraal

Onderweg komen we nog langs een militaire begraafplaats, waar er in deze regio trouwens erg veel van zijn. Het blijft indrukwekkend…

Dat we nog niet uitgeshopped zijn blijkt als we deze geweldige “snackbar” tegenkomen. De vensters zitten vol met biologische streekproducten, vers uit de muur!

“TRINGGG!” Telefoon… Sanne belt.

“Mam, waar zijn jullie”
“We rijden net de camping op”
“$%^& prtttkkggggggggg”
“Hallo, Sanne?? Hoor je mij??”

“Nou dat is ook gek? Ik hoor allemaal rare geluiden??” zegt Laura.
Hier is iets niet in de haak…

Ik maak de bocht naar onze caravan en wat zie ik: gewoon 3 jongens die uit het raam van onze Vista springen en wegsprinten!!!!

Mia en Sanne duiken snel hun slaapkamertje in en Laura en ik aanschouwen de schade. Geen materiële schade overigens, maar er heeft wel een gekke wind huisgehouden die alle mogelijk beschamende spulletjes verstopt heeft! Mijn tampons zijn onder het bed gesmeten, het WC papier staat achter de pot ipv ernaast, de vrolijke Tower of Terror foto ligt veilig opgeborgen onder een stapel tijdschriften en over onze koffers met kleding zijn grote badlakens gedrapeerd. Middenin het gangetje staat een stoel met uitzicht op de weg, wie zou daar de wacht hebben gehouden??

puber op de camping

Hoe gaan we dit aanpakken…

Want ernstig is het wel, we hadden een duidelijke afspraak. Gelukkig voor de pubers kunnen de moeders zich maar al te goed herinneren hoe ze zelf vroeger zijn geweest, dus ze komen er vanaf met een etentje inclusief fotomoment in het openbaar. “Maar dan kan iedereen ons zien?!” Mais oui 🙂 Het leven van een puber op de camping gaat niet alleen maar over rozen…

Het is zondagochtend 11.00 uur en onze vakantie zit erop. We zijn nog geen 10 minuten onderweg of de achterbank verkeert in dromenland. Mmm, zal mij benieuwen waar die dromen over gaan 😉

Weet je wat ik denk, het leven van een puber op de camping TOP! En de belofte van Eurocamp is meer dan waar: Als u camping La Croix du Vieux Pont eenmaal heeft ontdekt, vergeet u ‘m nooit meer…

Zin in een gezellig kort filmpje van ons tripje?

Over La Croix du Vieux Pont

Onze camping ligt op een uurtje rijden van Parijs en is de perfecte basis voor een vakantie in combinatie met een bezoek aan (Disneyland) Parijs. Meer over de camping lees je hier op de website van de camping of hier via Eurocamp.