Toen Mia 6 was namen we er al een 3-daags kijkje, Disneyland Parijs. We vonden het súper en ik nam me voor een paar jaar later weer te gaan met een vriendinnetje voor Mia erbij. Laatst was het zo ver: Mia, Sanne, Laura en ik gaan het beleven! Maar is Disneyland voor tieners eigenlijk wel leuk?

 Als we de auto bij Disneyland Parijs parkeren is de magie direct voelbaar. Sprookjesachtige lantaarns, blije gezichten en muziek waar wij volwassenen gelijk op gaan huppelen. “MAM, DOE NIET ZO BESCHAMEND!” Met een big smile lopen we het park in en plannen de attracties.

Disneyland Parijs voor tieners
We beginnen rustig met It’s a Small World, een beetje uit nostalgie. Dat Mia klein was keken we onze ogen uit en zongen we beiden voorzichtig mee met het vrolijke deuntje. Nu zingen we luidkeels met z’n vieren en hebben de grootste lol met de selfiestick.

Theekopjes Disneyland

Na het volgende ritje – de Theekopjes – zijn we toe aan wat zwaarder geschut en gaan we in de Indiana Jones rollercoaster. Yes, een looping! We zijn blij met de Fast Passes, waardoor we de wachttijden van 75 minuten (!) zeker met de helft halveren.

De weg vinden in het park vinden we overigens nog best lastig 😉

Het is inmiddels 14.00 uur en heel wat pret en attracties verder zijn we wel toe aan een lekkere koffie. Er blijkt een Starbucks te zijn! Dat vinden de tieners fijn, en niet alleen voor de koffie: “zouden ze wifi hebben?” Mais oui 🙂

3 koffies en vele Snapchats en Instagrammomentjes later gaan we naar het andere park op het terrein, Walt Disney Studio’s.

Mia en Sanne hebben het over niets anders dan The Tower of Terror. Een flatgebouw met 13 verdiepingen waar je in een lift meerdere keren naar beneden stort. Het gegil van de “passagiers” is over het hele park te horen en de moeders vrezen (met recht!) dat hun hart het niet aan kan.

Disneyland Parijs voor tieners

Eerst maar even inkomen met een vrije val in de Toy Soldiers Parachute Drop. “Dit is voor kleuters mam!”

Ok, we gaan ervoor… The Tower of Terror!

De Fast Passes zijn uitverkocht dus het is niet anders, gewoon achteraan aansluiten in de rij. 75 minuten! Maar ze vliegen voorbij en voor we het weten worden we welkom geheten door een supergoed gecaste acteur die de meiden (en hun moeders…) gelijk de angst weet in te boezemen. We krijgen een verhaal te horen over hotels, geesten, spookliften etc. en worden vervolgens naar onze lift geleid. Alles enorm goed gethematiseerd waardoor de zenuwen door onze lijven gieren. In een stalen kooi nemen we plaats en een spooky bellboy vertelt ons de regels. Ik zit naast Mia die inmiddels half hyperventilerend, trillend als rietje zegt “mam mag ik eruit, ik moet plassen”.

Maar de liftdeuren sluiten en we zitten in het pikkedonker. We kunnen niet anders dan hysterisch krijsen als we met een megavaart omhoog suizen. Daar gaan de liftdeuren open en kijken we uit over heel Disneyland Parijs. Het zal toch niet echt?!?! JAWEL!! Voor we het weten storten we zonder pardon 5 verdiepingen omlaag! En dit is nog maar het begin. Nog een vrije val en vervolgens gaan we helemaal tot aan de dertiende omhoog. De deurtjes gaan weer open en dan is het tijd voor de finale, 10 verdiepingen in vrije val omlaag!!!

Disneyland voor tieners

Compleet door-ge-tower-of-terrored

Gierend van de lach stappen we uit de Tower of Terror. “Ik wil nog een keer!!!”  gilt Sanne enthousiast. “Ja, ik ook” zegt Mia met een stem die verraadt “kunnen we niet beter terug naar de parachutes?” De moeders moeten bijkomen op een bankje. Het is inmiddels 19.30 uur. “Wie wil er nog in een attractie?” Sanne wil wel, maar Mia heeft een kop als een gympie en de moeders een acute kater. We zijn compleet door-ge-tower-of-terrored en vinden het na 12 uur on the road zijn wel welletjes… terug naar de camping!

Disneyland voor tieners is top!!

Maar ook voor de moeders valt er genoeg te zien en te beleven ;-0

Disneyland voor tieners

Tip voor een verblijf bij Disneyland Parijs

Wij verblijven op Camping la Croix du Vieux Pont, een uurtje van Disneyland Parijs vandaan. De camping is een paradijs voor onze tienermeiden en de moeders moeten best wennen aan de rappe ontwikkelingen op het gebied van “les garcons” op de camping… Hier lees je er alles over.