Mam, mag ik een Helix?  Een watte? Jahaa dat is zo een piercing in je oor. O dat, ja hoor is goed. Echt?! Ja, als je 34 bent. MAHAAM!!

Sinds mia in de brugklas zit heeft ze het over de Helix. Ik had er niet eerder van gehoord. Uiteraard wel als ze uitlegt wat het is: “Een gaatje bovenin je oorschelp, kijk hier”. En ze wijst eager naar een denkbeeldige spot in haar maagdelijk blanke oortje. “Nou Mia, ik heb echt geen gaatje in mijn hoofd hoor, die Helix komt er niet in!”

Haar 13e verjaardag nadert met rasse schreden

Van een Barbie, set stiften of een nieuw Wii spel wordt het kind allang niet meer blij. Het hipsterfenomeen heeft bij haar een cultstatus bereikt en haar lijstje staat er bol van:

Wat kan ik doen? Ik gun haar alles, maar niet alles kan. Die nieuwe kamer bijvoorbeeld moet nog even wachten. De cactussen krijgt ze al. Kleding dan maar? Altijd goed. Maar wel een beetje afgezaagd en er mag ook nog wel iets bij.

Je voelt hem al aankomen hè, mijn overstag-moment?

Of ben ik een slechte moeder als mijn dochter op haar 13e een oorpiercing voor haar verjaardag krijgt. Hell no! Ik was 8 toen ik een tweede gaatje in mijn oor nam. Waarom zou je niet 13 kunnen zijn met een lief schattig knopje iets hoger in je oor? Ik check het voor de zekerheid nog wel even bij mede-moeders, wat zij er van vinden. De meningen lopen uiteen, maar Sanne’s moeder vind het ook goed. Mooi, ze wilden sowieso samen gaan.

Maar ze mogen er niets van weten, ik wil er een echte surprise van maken!

11 mei 2015

Een verjaardag als alle anderen. Ontbijtje, fotootje, slinger en wat cadeautjes. Just the two of us. Maar Mia is happy. En druk op haar phone! Het is maandag, dus we gaan gewoon naar school/werk. Uit school komt Sanne mee om sushi te eten. En daarna? Gaan we een ijsje halen in de stad (ahum). “Maar mam, dit is helemaal niet de goeie weg naar de stad?!” “Ik moet eerst even iets ophalen bij een collega…” Als we aankomen bij de piercingstudio komt Sanne’s moeder juist aangefietst. “Huh Sanne, is dat niet jouw moeder?!” 

 

De rest van het verhaal, en de gigantisch goed gelukte surprise zie je in deze video 🙂

(De video doet in sommige gevallen moeilijk 🙁 Lukt het anders via deze link?)

Ik ben toch zo benieuwd naar jouw mening… Had jij jouw dochter de Helix cadeau gedaan?