kleurenfeitjes - de invloed van kleurenVan welke kleur word je seksueel actiever? En welke kleur is het best geschikt voor de slaapkamer van jouw boze of opstandige puber?? Hier zijn 5 kleurenfeitjes die je misschien wel kunnen helpen in het dagelijks leven:

1. Woede onder controle door roze

“Nou, dan ga ik toch lekker naar boven!!!!” Mia smijt de deur dicht en loopt stampend de trap op.

Het gebeurt gelukkig niet vaak, maar als het zo ver is zou ik willen dat ik de muren van haar kamer roze had geschilderd. Deze kleur heeft namelijk een kalmerend effect en wordt daarom zelfs op muren van gevangenissen gebruikt om de gevangenen rustig te houden. Ook ontspanningsruimten in psychiatrische instellingen zijn vaak roze.

2. Meer seks door de kleur rood in de slaapkamer

Goed, de slaapkamer van Mia dus roze. De mijne daarentegen, zou wel wat meer rood mogen hebben 😉 Wist je nl. dat je gemiddeld vaker seks hebt als je rode gordijnen in de slaapkamer hebt hangen??  Ik kan natuurlijk beginnen met het dekbedovertrek, deze slaapkamer spreekt me wel aan:

Plum & Bow Avani Medallion Comforter - Urban Outfitters

3. Geel een goede kleur om wakker te worden

Wat een insight!! Voor mensen die moeite hebben ’s morgens op te staan is geel een goede slaapkamerkleur. Het vitaliseert namelijk en helpt krachten op te doen. Vergeet roze in Mia’s kamer, het wordt geel! Goed wakker worden gaat sowieso helpen tegen die opstandige buien (die vooral ’s morgens plaatsvinden). Zo misschien:

Yellow, sunshine!

4. Als baby’s het voor het zeggen hadden: liever geen speelgoed in pastelkleuren meer

Voor zuigelingen tot vijf maanden zijn de favoriete kleuren… de kleuren die ze kunnen zien! En dat is rood. Dus wil jij een lach toveren op dat lieve babygezichtje? Kies dan een speelgoedje met lekker fel rood.

kleurenfeitjes baby's

5. Groen wekt vertrouwen

En daarom geloven we met z’n allen dat Coca Cola Life echt heul gezond is…

Maar even serieus, groen schijnt echt een hele goede kleur te zijn om vertrouwen te wekken. Het staat voor eerlijke en betrouwbare voedingsmiddelen (in de meeste gevallen dan). We hebben vertrouwen in onze spelkansen op het groene laken in het casino en zetten daarom meer in. Het is dé kleur voor een onderhandelingsruimte, om bijv. iemand over te halen. Maar ook een kleur die stimuleert om er lekker tegenaan te gaan.

Win het boek “De verbazingwekkende invloed van kleuren”

Deze winactie is afgelopen

Deze 5 leuke kleurenfeitjes heb ik uit het boek van Jean-Gabriel Causse, een kleurenexpert uit Frankrijk. Ik heb 5 insights benoemd, maar er staan er wel honderden in! Het boek is hier te koop bij bol.com. Maar ik mag ook 1 exemplaar weggeven!

Meedoen is heel makkelijk: ik word blij als je mijn Facebookpagina wilt liken en als je onderstaand tooltje invult (je e-mailadres gebruik ik natuurlijk alleen om je een bericht te sturen als je gewonnen heb). In het tooltje krijg je verschillende opties waarmee je de winkansen kunt verhogen (je kent ze wel Instagram/Pinterestfollow, commenting etc).

Veel succes!

Meer leuke boeken winnen?

Ik heb altijd wel een fijne winactie met een of meerdere boeken. Op het moment van schrijven van dit artikel zijn deze winacties actueel: