Powerfood van Rens Kroes

Van de week beloofde ik het jullie al: de winactie van het heerlijke boek Powerfood van Rens Kroes. Het boek staat vol gezonde recepten die ook nog eens enorm lekker zijn. Vandaag maakte Mia het bananenbrood van Rens Kroes. “Dit is echt heilig!” aldus Mia na haar eerste hap. En het maken ervan, dat is een koud kunstje:

“Mia, lijkt het je leuk om een bananenbrood te maken, volgens een recept van de zus van Doutzen Kroes?” vraag ik vanmorgen op mijn allerzoetst. “Echt niet!” luidt het korte maar duidelijke antwoord, en ze gaat verder met Snapchatten, Instagrammen en andersoortige, virtuele bezigheidstherapie. Ik gooi het over een andere boeg, eentje die sowieso beter bij mij past: “Mia, NU van die bank af en hier komen. Jij gaat een bananenbrood maken!” Het lukt! Het volgende kwartier zit Mia heerlijk te wegen, te prakken en te mengen. Ze vindt het nog superleuk ook en is later apetrots op het resultaat.

Ingrediënten bananenbrood van Rens Kroes:

Zelf doe ik nog steeds het histamine vrije dieet dus een aantal ingredienten laten wij achterwege.

  • 200 g boekweitmeeel (wij gebruiken speltmeel)
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 tl kaneel (vanwege het histamine vrije dieet geen kaneel)
  • 60 ml (suikervrije) appelmoes
  • 3 bananen, gepureerd
  • 1 tl vanillepoeder (zit enorm veel histamine in, dus die skippen wij ook)
  • 3 eieren
  • snufje (Himalaya) zout
  • kokosvet (of ander vet, voor het invetten van je cakevorm)

 Hoe maak je het bananenbrood van Rens Kroes

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingredienten in een kom tot een (min of meer) gladde massa. Vet de cakevorm in met de olie, schenk het beslag erin en bakken maar! In 45 minuten is het brood klaar.

45 minuten wachten?

Dan kan ik mooi vast het blogje schrijven. Nou ja schrijven… typen. En dat typen doe ik sinds kort met mijn Keys-to-Go van Logitech. Een superhandig draadloos, stylish en vederlicht toetsenbord voor de iPad. Maar hierover binnenkort meer 😉

Wat kun je verwachten van het boek Powerfood.

Elk recept in het boek is heel makkelijk te maken en zit, zoals de titel al doet vermoeden, vol met powerfoods. De gerechten zijn ingedeeld in ontbijt – lunch – diner – snacks – sweets – spreads – drinks. Veel, heel veel inspiratie dus. Achterin het boek staat nog extra uitleg over de powerfoods en hun werking. En tussendoor zie je mooie foto’s van de beeldschone Rens en de heerlijke, pure gerechten.

Dit recept – zoete aardappel frieten – maakte ik laatst. Ook al zo lekker.

Tadaa, het bananenbrood van Rens Kroes Mia Dubois is klaar.

We laten het bananenbrood afkoelen en Mia gaat een potje hockeyen. 2-3 verloren, maar wel gescored!

Het is zaterdagmiddag. Moe en doorregend komen we uit sporten. Mia hangt lekker op de bank onder een dekentje. Netflix aan en erbij natuurlijk 2 grote moten vers bananenbrood (met suikervrije aardbeienjam). “Mam, dit is zó heilig!” Ik vind haar hele leven “heilig” 😉

Deze actie is niet meer geldig: Winactie boek Powerfoods van Rens Kroes

Het boek Powerfoods is hier te koop bij Bol.com. Maar je kunt ook deze winactie proberen :-) Ik mag namelijk 2 x het kookboek Powerfoods van Rens Kroes weggeven!

Meedoen is heel makkelijk: ik word blij als je mijn Facebookpagina wilt liken en als je onderstaand tooltje invult (je e-mailadres gebruik ik natuurlijk alleen om je een bericht te sturen als je gewonnen heb). In het tooltje krijg je verschillende opties waarmee je de winkansen kunt verhogen (je kent ze wel Instagram/Pinterestfollow, commenting etc).

Veel succes!