Het is zo’n druilerige zondagochtend die zich leent voor een paar keer extra omdraaien. Dat kunnen we doen natuurlijk, maar we kunnen ook uit bed jumpen en naar Rapa Nui gaan voor een heerlijk vers ontbijtje aan het strand!

Wij doen het en Judith en Bennie gaan ook mee. We zijn overigens heel vaak te vinden bij Rapa Nui, en hebben het er altijd heerlijk. Het weer speelt voor ons geen rol, op het strand zijn bij Rapa Nui staat sowieso garant voor ontspannen gezelligheid.

Wat is er allemaal te doen bij Rapa Nui

  • Surfen: 2 jaar terug hebben we Mia’s partijtje gevierd bij de surfschool van Rapa Nui. Harde wind, hoge golven maar al die meiden (van destijds 11) hadden me daar toch een enorme pret! De tot de verbeelding sprekende surfleraar – uitgebleekte wapperende haardos incluis – droeg daar natuurlijk aan bij.

  • Yoga: Els van het Yogahuis in Haarlem geeft elk jaar op zondagochtend yoga bij Rapa Nui. Voor 11 euro doe je ’s morgens mee met een heerlijke relaxte yogasessie. Daarna een duik in zee en een ontbijtje op het terras (of bij kouder weer het haardje binnen). Het leven is goed 🙂
  • Feestjes: Rapa Nui heeft gedurende het seizoen een fijne line-up van relaxte feestjes. Bijv. Rapadiso en Edelwise aan Zee, een feestje samen met Het Sieraad en Edelwise.
  • Chillen: ons strandhuisje ligt op 10 minuten loopafstand van Rapa Nui. Het wandelingetje er naartoe, met de voetjes in de zee is al fijn op zich. We ploffen neer op de lekkere kussens of bedden, genieten van de fijne lightstrings, openhaardjes, mooie kleuren en superrelaxte muziek.

Vandaag gaan we dus ontbijten bij Rapa Nui

“Er is toch wel wifi hè?!” 3 keer raden wie die vraag stelt? De wifi werkt perfect.

Wat een fijn interieur nietwaar? Ik vind de kachel met Chesterfields ook super uitnodigend. En de gallery wall, helemaal on-trend. (Ik schreef laatst hier hoe je makkelijk zelf een gallery wall kunt maken). Rapa Nui werkt samen met Kuyichi, veel kussens zijn dan ook met spijkerstof bekleed.

En het ontbijt, dat ziet er zo uit. Om te smullen!

Wat staat er nog meer op de kaart

Lekker veel. Je kunt nl. de hele dag door terecht bij Rapa Nui. Ontbijt, lunch, diner, vergaderingen, feestjes etc. Ik vind de biologische yoghurt ’s morgen heerlijk en voor lunch de lauwwarme salade met biet. Voor een hap ’s avonds neem ik vaak de bioburger met dikke frietjes. Kijk zelf maar eens.

Jan van Rapa Nui komt gezellig bij ons zitten. Hij vertelt hoe fijn het is om strandtenthouder te zijn maar dat het soms ook pittig kan zijn. Het opbouwen is een flink karwei en tijdens het seizoen ben je ook nog volop aan het klussen. In de winter op je lauweren rusten? Forget it. Dan vindt er nl. onderhoud plaats, zoals schilderen. Toch is het mijn grote droom, een eigen strandtent. Voorlopig ben ik natuurlijk al superblij met ons strandhuisje.

Kortom, waarom ben ik fan van Rapa Nui?

Vanwege de superrelaxte no-nonsense sfeer. Weer of geen weer, plof neer, eet en drink wat en just be yourself 🙂

Rapa Nui
Boulevard Barnaart 27
2041 JA Zandvoort

Facebook Rapa Nui