Laatst had ik het geluk om pottenbakster/keramiste/kunstenaar Liselore van Lilo’s Keramiek te mogen filmen in haar atelier. Ik was erg benieuwd naar het hele pottenbakproces en zij kon wel een mooie film gebruiken. Al filmend kwamen we op het idee om een winactie te doen met de soepkommen van Lilo’s Keramiek. Ik denk zomaar dat jullie daar wel blij van worden… 

In februari deed ik hier op OHIMP de winactie met de gedraaide koffiekopjes van Lilo’s Keramiek. Meer dan honderd deelnemers deden er mee! De gelukkigen (Willemijn, Bodil, Ymke en Anneke) drinken inmiddels hun thee of koffie uit de kopjes van Liselore. En nu dan soepkommen, wat een verwennerij 🙂

Hoe gaat dat nou, van een hompje klei naar een prachtig verfijnd koffiekopje? Dat komt aan bod in de film, die ik – als hij af – is uiteraard met jullie ga delen.

Lilo's Keramiek

Maar nu eerst de soepkommen van Lilo’s Keramiek.

Wat zijn ze mooi, vind je niet? Samen met Liselore heb ik 3 kommen uitgezocht, die gekleurd zijn met compleet verschillende glazuren. Zo is er voor ieder wat wils.

Lilo’s keramiek is “dun gedraaid” en “steengoed gebakken”. Het is dus superstevig, vaatwasmachine bestendig en prima geschikt voor dagelijks gebruik.

De afmetingen van de kommen: een doorsnede van ongeveer 12 cm. en de hoogte is ongeveer 9 cm. Handgedraaid, dus met een beetje geluk is jouw kom straks niet perfect rond. (Ik hou daar juist van, een beetje imperfectie).

Lilo's Keramiek

Deze winactie is afgelopen

Meedoen aan deze winactie is heel makkelijk:

Laat mij in een reactie onder deze blog weten welke van deze 3 soepkommen jij graag zou willen winnen en dan… duimen maar! De winnaars ontvangen over ongeveer 3 weken bericht.

Ik word natuurlijk ook erg blij als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt. Heel veel succes!!

handgedraaide kopjes van Lilo