Sail Amsterdam 7

Het eerste lentezonnetje is gespot en dat betekent dat bootliefhebbers zich richting de Amsterdamse grachten begeven. Maar waar kun je voor de koudste biertjes, lekkerste pizza’s en het terras met de langste zonuren nu het best aanmeren? Check hier de 10 leukste aanmeerplekken van Amsterdam.

Heerlijk, met een bootje door de Amsterdamse Grachten varen. Ik vind het toch zo lekker om vanaf het water te genieten van al het moois dat onze hoofdstad te bieden heeft. Zelf heb ik geen bootje, maar broerlief gelukkig wel. Niet groot, maar ach wat heb je nodig. 10 leuke plekken om aan te meren misschien?

Amstelhaven

Het grootste vlonderterras van Amsterdam vind je bij restaurant Amstelhaven. Plof hier na een dagje varen samen met je vrienden neer op één van de luie zitkussens. Pssst.. Hier blijft in de zomer het zonnetje het langst hangen, dus zorg dat je op tijd een plekje hebt!

Mauritskade 1 | www.amstelhaven.nl

Amstelhaven - Amsterdamse Grachten

Edel Amsterdam

Het is niet alleen het gezellige terras aan het water waardoor je hier wilt aanmeren. De kaart, die elke maand verandert, maakt een bezoek aan restaurant Edel Amsterdam zeker de moeite waard!

Postjesweg 1 | www.edelamsterdam.nl

Bierkoerier

Natuurlijk blijft de schipper nuchter, maar de rest kan prima een biertje nuttigen! Niets is vervelender dan een rondje door de grachten met lauw bier, dus bel je de bierkoerier. Spreek een punt en tijdstip af en ze bezorgen je goudgele rakkers tot in de boot.

Riva

Bij restaurant Riva kun je terecht voor een heerlijke lunch, borrel of diner en is het mogelijk om met de boot aan te meren. Geen eigen boot? Blue Boat Company verhuurt dagelijks van 15 april t/m 9 oktober de Blue Sky Boat, een open sloep inclusief schipper! Meer informatie via www.blueboat.nl.

Amstelboulevard 1 | www.caferestaurantriva.nl

Café de Ceuvel

Voor alle levensgenieters is er Café de Ceuvel, een fijn en biologisch café aan het water verstopt in Amsterdam Noord. Het terras heeft verschillende leuke plekjes waar je neer kunt strijken. Zo kan je eten in oude bootjes op de kade, maar ook vanuit een hangmat of op de schommel!

Hier lees je trouwens mijn eerdere blog over de Ceuvel.

Korte Papaverweg 4 | www.cafedeceuvel.nl

cafe de Ceuvel

San Marco

Heb je trek maar geen zin om van boord te gaan? Bij pizzeria San Marco komen de dampende pizza’s zó, via een speciaal doorgeefluik, bij jou aan boord.

Amstelkade 148 A | www.pizzeria-san-marco.nl

De Waterkant

De Waterkant is dé zomerse hotspot van Amsterdam West. Geniet hier vanaf je boot van een traditioneel Surinaams Parbo biertje of schuif aan op het zonnige terras aan de gracht.

Marnixstraat 246 | www.waterkantamsterdam.nl

Waterkant Amsterdamse Grachten

IJscuypje

Bij IJscuypje kun je terecht voor ambachtelijk banketbakkersijs. Er is o.a. een salon gevestigd aan de Prinsengracht waar je makkelijk kunt aanmeren en de heerlijkste ijsjes haalt.

Prinsengracht 292 | www.ijscuypje.nl

 Loetje aan ’t IJ

Loetje aan ’t IJ heeft een fantastisch uitzicht over het IJ en de haven. Tip: het is hier mogelijk om op je eigen boot te eten. Overleg dit wel eerst even met de medewerkers van het restaurant.

Werfkade 14 | www.loetjeaantij.loetje.com

Loetje aan 't IJ

Hannekes Boom

Een echte favoriet om lekker te eten met familie of  vrienden! Vlakbij het Centraal Station en omringd door water eet je hier origineel én duurzaam.  Ook hier is het mogelijk om vanaf je eigen boot te eten.

Dijksgracht 4 | www.hannekesboom.nl

Hannekes Boom

Laat de zomer maar komen! Alle 10 de hotspots langs te Amsterdamse Grachten zie je ook op dit plaatje van de Blue Boat Company:

198645 hotspot%20map%20 %20hr 295948 large 1458203942